|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Сваляне кората на шофьорската врата Outback H6 2005г.
| Автор |
Съобщение |
|
excalibur
Автомобил: Subaru Forester 2009
Телефон: 0899570069
Рейтинг: 15
|
kerekovski написа: ЕТО един пример. Варианти много в ebay, с къси оси, дълги, скосени, с шлици, с дългата част отпред, дългата част отзад и какво ли не. Аз съм купувал точно такова моторче от там, но с друга ос и няма грижи. Колега,като гледам това е майче точно такова като моето моторче. Ти такова същото ли си взимал?
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 11:07 am |
|
|
|
Vami
|
|
| Пет Окт 07, 2016 11:44 am |
|
|
|
excalibur
|
|
Такааа,вчера ми пристигнаха двете моторчета от Aliekspress. Днес ги монтирах и имам вече работещи врати. Наложи се да изпиля осите,защото на новите моторчета бяха кръгли,но това е лесно. Разкапсуловах машинките и монтирах новите,всичко е лесно. Цялата процедура ми отне около час работа и 14лв. за новите моторчета. Мисля, че си заслужава в предвид на това,че ми искаха 100 лв. да ми ги оправят.
|
|
15
|
|
| Пон Ное 14, 2016 7:33 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
Колега, как точно изпили осите? Тъй като и мен ме застигна този проблем, сега рових за моторчета с дълга ос (20 мм), но навсякъде са само кръгли, никъде не намерих скосени. Толкова ли няма точно правилните моторчета за тая кола?
|
|
|
|
| Пон Ное 28, 2016 11:11 am |
|
|
|
donko_r
Регистриран на: Нед Ное 16, 2014 2:34 pm Постове: 194 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2005
Рейтинг: 48 
|
kerekovski написа: Колега, как точно изпили осите? Тъй като и мен ме застигна този проблем, сега рових за моторчета с дълга ос (20 мм), но навсякъде са само кръгли, никъде не намерих скосени. Толкова ли няма точно правилните моторчета за тая кола? Здравей колега, Аз го изпилих с подобен инструмент: http://www.dremeleurope.com/bg/bg/dreme ... 556-ocs-p/ ( БЕЗ ДА ПРАВЯ РЕКЛАМА! ) 
|
|
|
|
| Пон Ное 28, 2016 11:27 am |
|
|
|
excalibur
|
Колега,пиленето не е никаква философия. На малко менгеменце хващаш в долният край оста и с малка,но хубава плоска пила започваш. Свали от старото моторче пластмасовият червяк и мериш. Става за две минути. Ама,ако питаш някой майстор е много трудно ; ) Отбележи си на оста до къде да пилиш и действай смело. 
|
|
|
|
| Чет Дек 01, 2016 7:23 am |
|
|
|
kerekovski
|
Нещо такова си мислех да направя точно, но трябва да си купя малка хубава плоска пила с някаква средна насечка, примерно нещо ТАКОВА или ТАКОВА или пък ТАКОВА (на тия последните съм им голям фен). Малко менгеме имам, имам и малки клещи тип трета ръка, та все някак ще се получи. Аз също не намирам готово такова моторче със скос, но затова пък се намират уж "оригинални" на Mabuchi за някой и друг долер отгоре. Да видим, колко ще са оригинални.
|
|
|
|
| Чет Дек 01, 2016 8:29 am |
|
|
|
kerekovski
|
|
Моторчета вече си имам, имам и подходящи пилички, за да им запиля осите, но ме притеснява следното: за демонтаж на бравичката в сервизното ръководство пише, че трябва да се демонтират стъклото и стъклоподемният механизъм (важи и за предна и за задна врата). Демонтажът на тези елементи не ме притеснява, притеснява ме регулирането на стъклата след обратното сглобяване. Понеже не винаги сервизното ръководство е достатъчно пестеливо откъм труд, ме вълнуват следните три въпроса: 1. Възможно ли е да се избегне демонтирането на стъклата и механизмите при вадене на бравичките? 2. Ако все пак се наложи демонтиране, възможно ли е да бележа стъклата с коректор и после да бъдат сглобени по същия начин, без да се налага регулиране? 3. Ако все пак се налага и регулиране, къде да отида, да ги регулират както трябва и какво би струвало това, тъй като на мен ми се вижда прекалено сложно?
|
|
|
|
| Чет Дек 29, 2016 9:58 am |
|
|
|
patko
|
|
Аз сменях скоро на задна лява врата - целият актуатор. Не съм демонтирал стъклото. Излезе лесно.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Чет Дек 29, 2016 10:42 am |
|
|
|
kerekovski
|
|
Супер. Под актуатор цялата бравичка ли имаш предвид? Аз имам да сменям моторчета на една задна и една предна врата. За задните врати - ОК, остана някой да сподели, какво е положението с предните.
|
|
|
|
| Чет Дек 29, 2016 10:46 am |
|
|
|
patko
|
|
Да. Цялата бравичка. Това е тялото с въпросното моторче в него.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Чет Дек 29, 2016 2:15 pm |
|
|
|
kerekovski
|

Тъкмо се връщам от гаража, имах 100% успех с бравичката на шофьорската врата  Бравичката излиза и влиза с много "мамата", без да се сваля стъклоподемника, дори не свалях целия найлон, а само го отлепих от задния край. ТУК в последния пост на тази страница има обяснение и снимки. Нужно е само да се развие долната задна гайка на релсата на стъклоподемника, с което се осигуряват още около 5 мм, за да може да се завърти бравичката и да излезе/влезе. ТУК е показано на лявата снимка. А самият актуатор след разкапсуловането има много лесен начин за обратно сглобяване - прави се малък отвор с тънко свредло на определено място и се навива болтче, което достатъчно добре стяга едната част към другата (показано е на дясната снимка). Кръглата ос на моторчето хванах с малки клещи тип трета ръка и изпилих за 2 минути на ръка с хубава пила. Оказа се, обаче, че новите китайски моторчета са и с 2-3 мм по-дълга ос, което заклинваше червяка в корпуса и не се получаваше добре, та се наложи и скъсяване (пак с пилата). Другият проблем бе обърнатият поляритет на моторчето - при заключване на колата, тази врата се отключваше и обратно. Опитах се да разглобя буксата с кабелите, за да разменя директно кабелните обувки, но видях, че няма как да се получи. Наложи се да резна двата кабела и да ги запоя кръстосано. Сега вече с тази врата всичко е наред. Имам още едно моторче и още една врата за правене (задна дясна), ако не ме домързи утре, ще я метна и нея. Бравичката изглеждаше много добре, добавих малко смазка все пак тук-там от специален спрей на Вюрт за такива точно неща, свалих и външната дръжка, смазах и нея. Смазах и оста на вътрешната дръжка, въпреки че нямаше нужда. Смазах и патрона за ключа вътре със спрей на Мотип - сух тефлон (PTFE Dry) - специален за патрони и сега тази врата стана като чисто нова. Отваря се и се затваря с лекота, отключва се и се заключва с лекота и ключът влиза и се върти супер леко. А този сух тефлон изсъхва супер бързо и после не цапа ключа и съответно джоба или чантата. Ей сега си викам още 2 от тези моторчета, да имам за другите 2 врати, когато се издънят, че да не ги чакам отново по един месец след вече създаден проблем.
|
|
|
|
| Чет Дек 29, 2016 5:23 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
Преди малко смених моторчето в актуатора за отключване/заключване и в задна дясна врата, естествено отново с пълна профилактика на всички механизми по бравичката. Стана 2 пъти по-бързо, тъй като му бях хванал цаката вече, а и наистина ваденето и поставянето на бравичката в задната врата е много пъти по-лесно спрямо предната. Сега вече всичко работи перфектно. Останалите две врати с оригиналните моторчета също, но ще имам едно наум за тях и ще ги наблюдавам. Моторчетата за тях вече пътуват, та ще съм готов да реагирам, ако някоя от тях се обади.
|
|
|
|
| Пет Дек 30, 2016 5:35 pm |
|
|
|
Vami
|
И мен не ме подмина тази "болест" по моторчетата. Преди седмица ми отказа актуатора на задна дясна врата. Разглобих, почистих и моторчето тръгна. Поръчах си 4 броя моторчета от aliexpress, които ще дойдат до към 30-тина дни. Тази събота обаче ми отказа актуатора и на шофьорската врата. Вчера го, но почти няма четки и вече няма сили да отключва и заключва. Та ако на някой му се намира такова моторче, да ми пише на лични или тук в темата... Може да му го платя, а може и като дойдат моите да му го върна. 
|
|
|
|
| Пон Окт 23, 2017 8:47 am |
|
|
|
DJANO
Регистриран на: Чет Авг 29, 2013 10:15 am Постове: 424 Местоположение: София
Автомобил: Audi A8
Рейтинг: 91  
|
Има ли някой, който е готов да се захване с такъв ремонт срещу заплащане? 
|
|
|
|
| Пон Окт 23, 2017 9:48 am |
|
|
|
donko_r
Регистриран на: Нед Ное 16, 2014 2:34 pm Постове: 194 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2005
Рейтинг: 48 
|
DJANO написа: Има ли някой, който е готов да се захване с такъв ремонт срещу заплащане?  Колега, елементарно е. За час си с работеща врата. 
|
|
15
|
|
| Пон Окт 23, 2017 10:09 am |
|
|
|
DJANO
Регистриран на: Чет Авг 29, 2013 10:15 am Постове: 424 Местоположение: София
Автомобил: Audi A8
Рейтинг: 91  
|
Така е, но аз лично нямам 1 час, който да отделя да си правя вратата, отделно нямам и прилично място 
|
|
|
|
| Пон Окт 23, 2017 12:08 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
Опс, грешка. Vami, имаш лично съобщение по въпроса с излишните моторчета.
|
|
15
|
|
| Сря Окт 25, 2017 8:22 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|