Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 51  >
 Зимни гуми 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И на мен това ми прави впечатление тук последните месец-два. Квалитетни летни гуми на втори сезон се хлъзгат като на лед по излъскания асфалт в София. Извън нея - няма такива грижи.

Сря Ное 09, 2016 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vami написа:
Натиснах спирачки, включи се ABS-а, но нямаше никакъв шанс да спра с летните гуми. На мокро на излъскания в София асфалт ..

На много места има такъв тип асфалт, които отежнява ситуацията дори и на сухо. Понякога малко по стари повтвърдили се гуми и на сухо в такъв участък ще ви изправят на нокти.
Гумите наистина неса за подценяване и китаиските компромиси са немислими.

Аз още си ги пазя в гаража, но маи ше трябва да ги слагам, понеже чух че след 20ти щели и да глобяват, а моите летните са почти свършили.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Съб Ное 12, 2016 11:20 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.
Искам да попитам ползвал ли е някой гуми от марката Blacklion ?
Няма много информация за тях, но чувам добри отзиви.
Говорих с официалния вносител за България и при него количествата за моя размер са изчерпани.
Това ме навежда на мисълта, че хората не случайно ги купуват.
Произвеждали се в Китай, но марката била японска, бившите собственици на Дънлоп  :shock:
Били с усилен борд и не знам си още какви други "екстри".
Ще се радвам някой, който има опит с тях да даде мнение.

Вто Ное 15, 2016 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 184
Автомобил: 1998 Impreza WRX GT
Рейтинг: 38
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Някой може ли да сподели мнение за зимните гуми на Rosava?
http://nira-bg.com/cars/20570r15-wq-102-rosava/
Марката е украинска, според това което четох, се представяли повече от добре, спрямо цената си.

Вто Ное 15, 2016 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: STI
Рейтинг: 300
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз сложих goodyear ultragrip performance g1.
Докато беше по-топло спираха ужасно. Сега като паднаха температурите ми се наложи да спра рязко от 40-50 до 0. Колата направо се закова. Спирачния път беше към 5 метра. Ще видим на сняг как ще се държат.

Прикачени файлове:
1e0cb96115de8510b77ce3152dfa5953--mmf250x250.jpg
1e0cb96115de8510b77ce3152dfa5953--mmf250x250.jpg [ 17.71 KiB | Прегледано 889 пъти ]
Сря Ное 16, 2016 11:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много прилича на шарката на Дънлоп Унтърспорт 3D ,а те бяха супер.

Сря Ное 16, 2016 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 34
Автомобил: Legacy 2.5 '04
Нов фен
Отговори с цитат
Аз се чудих чудих и взех Continental TS860 вместо Nokian WR D4, както си бях наумил в началото, но някои неща ме накараха да премисля и да скоча на първите по всички тестове в размер 205/55/16. От днес са на колата, но ще споделя впечатления като им врътна 3-4к километра в различни условия. Тази вечер ми се стори, че на мокрото спират малко по-неубедително от летните в размер 225/45/17 ама може и да е грешно впечатление, а може и просто поради по-малкото контактно петно и ламелите да има този ефект. Температурата е около 10 градуса, а в някои дни и до 15 но не мисля че асвалта вече преминава 5-6 та си е време за зимните вече.

Чет Ное 17, 2016 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен са перфектни, само на лед и сняг не съм ги тествал и моите спират страхотно. Гледах статия на Ауто-Билд трепят всичко наред по тестове. Само ГуудИър бият на сняг(ако не се лъжа). На мокро излиза че спират по добре и от някой летни.

http://www.autobild-bulgaria.com/%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-50-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82/

ROFL

Subaru Outback 2.5 2000 :pardon:
Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 :love:

Пет Ное 18, 2016 9:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много ме кефи Аутобилд как манипулира графиките, дори и да приемем за коректни измерванията им. Едното е при спирането на сняг примерно - разликата е 10%, обаче така е скалирана и изместено началото, че изглежда поне десетократна.
Прикачени файлове:
snow.png
snow.png [ 413.78 KiB | Прегледано 687 пъти ]

Другото е още на първата страница - всесезонните са показани с някакви осреднени резултати непроверяеми и са сложени най-отдолу, щото иначе е срамно за 90% от зимните гуми, ако бяха сортирани по резултат както на другите таблици :pardon: Те са в топ 5 от 50 тествани.

Прикачени файлове:
1-3[1].jpg
1-3[1].jpg [ 103.45 KiB | Прегледано 707 пъти ]

Пет Ное 18, 2016 3:37 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 34
Автомобил: Legacy 2.5 '04
Нов фен
Отговори с цитат
Аутобилд силно манипулираха в каквото се сетиш, за да си получат предполагам кинтите за реклама на определени продукти, както беше с ВАГ групата. Аз освен техните тестове гледах и тези:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-AZ-Winter-Tyre-Test.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-Auto-Express-Winter-Tyre-Test.htm
Бях намерил и други ама сега не ми се рови пак. Интересно би било ако има тест на ADAC но за тази година още не са правили в този размер. Не е изключено всичко да е реклама, но важното е на човек да му е спокойно и да се чувства щастлив с избора който е направил. :beer:

Пет Ное 18, 2016 9:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
fixallot написа:
Forester2003 написа:
На какво се дължи това виене/свирене дето го коментирате сигурни ли сте, че е от гумите?
Много големи гуми и джани си сложил - да не би да опира някъде?
Освен да попиташ дали не може да си вземеш друг модел с едвентуално доплащане от твоя страна ако е наистина от гумите!?
Моите зимни сноутраци вече се разработиха, но колата не е това което е с летните спортраци като пътно поведение и бързина.
Иначе са тихи гуми и имат отлично сцепление с пътя, доволен съм.

Ами днес нещото, което промених по колата са гумите и сложих по една секретна гайка от модел Mcgard 24013SU. Подозирам, че е едното от двете. Реално колата я имам от няма и седмица и още не съм свикнал, кое е нормално тропане, похлопване и кое не (предишната ми кола беше доста по шумо-изолирана). С летните галоши не съм я и настъпвал много, но това се чува и с по ниска скорост. Дори се усеща като някаква високочестотна вибрация. От размера ме съмнява, това е точния размер предписан от производителя а и 2,5XT 2006 идват с такива май. Все пак в сряда ще е в бокса за газифициране и като се качи на подемника може да се провери опира ли нещо някъде. Мисля и тогава да махна секретните гайки, за да ги изключа като вариант. Ако продължава, ще му мисля варианти, а в крайна сметка ще усилвам музиката повечко :)

Като има резултат ще споделя какво съм открил... :beer:

Малко стара тема повдигам, но както бях обещал. Шумът на 100 процента е от гумите. И летните гуми ги карах със същите секретни гайки и го нямаше това виене. Та - искате ли тихи гуми Kleber Krisalp2 не са вашият модел. Иначе съм доволен от тях, гумаджиите като ги слагаха сега, викат те нови бре :) отделно миналата година на Белмекен в снега ми се наложи да спра рязко и не вярвах, че ще успея, но заковаха ;) :beer:

Пон Ное 21, 2016 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Forester2003 написа:
petko 69 написа:
https://www.actualno.com/cars/zimnite-gumi-v-es-kyde-sa-zadyljitelni-news_572183.html Понеже от утре започва така наречения зимен сезон,нека се знае закона в ЕС.

Държавите, в които зимните гуми са задължителни, ако това налагат метеорологичните условия, са Германия, Австрия, Люксембург, Норвегия, Словакия и Чехия. Важно е да се знае, че в Германия например гуми с шипове, които могат да повредят настилката, не са позволени за употреба.

Да направя едно уточнение:
Във Франция има изискване за зимни гуми само в определени райони/маршути/отсечки, за които се знае, че зимата са проблемни.
Имайте късмет да минете от там с летни гуми и да направите някоя беля. Чичко Снегов ще ви иска зъбките ...

http://www.michelin.bg/tyres/learn-shar ... egulations

Пон Ное 21, 2016 8:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 69
Автомобил: Legacy 3.0R spec B wagon
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
За колегите заложили на Нокиан - моделите които заслужават внимание тази година са "A3", WR D4 и hakkapelita R2 (може да бъркам точното име"

А3 е с асиметрична шарка и е класи над ВР Д3 примерно и хубавото и е, че се намира и по евтино под името Nordman - дериват на Нокиан;) спек Б-то определено се даржи адекватно с едни такива - чакам сняг и лед за да споделя по-пълни впечатления:)

Чет Ное 24, 2016 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 12
Автомобил: subaru
Нов фен
Отговори с цитат
Миленка, дано вече си купил гумите, че зимата дойде. :D

Вто Ное 29, 2016 10:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
badpixel написа:
За колегите заложили на Нокиан - моделите които заслужават внимание тази година са "A3", WR D4 и hakkapelita R2 (може да бъркам точното име"

А3 е с асиметрична шарка и е класи над ВР Д3 примерно и хубавото и е, че се намира и по евтино под името Nordman - дериват на Нокиан;) спек Б-то определено се даржи адекватно с едни такива - чакам сняг и лед за да споделя по-пълни впечатления:)

Хакапелитата е върха на сладоледа за зимна/снежна гума за мен. Пиша нарочно снежна, защото ще е разхищение да се кара по асфалт.
Умната с газта, че днес беше заледено на много места ( особено кварталните ) и въпреки че съм с Конти 830 се пързалях по завоите леко.

Вто Ное 29, 2016 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
Тази вечер се качвах на Алеко и с всичката писта, направена от снегорините и заледените места по пътя нагоре китайските Пирели-та се представиха ултра-гига-мега-добре, никъде не изпуснаха пътя, не боксувах (а спирах на 10 места заради закъсали хорица и снегорини) и VDC-то не светна нито веднъж, поне не и без да съм го "повикал" нарочно :giggle:

Сря Ное 30, 2016 12:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 273
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Във Владая беше забавно, Валя си близо 30 часа, а аз установих, че не съм сбъркала с избора на кола. Вече три седмици със Суби и не мога да и се нарадвам, страхотна машина. Гумите не са перфектни и утре отивам за нови, обаче успя да изкопаеи се прибрах без проблеми.
 15

Сря Ное 30, 2016 9:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 184
Автомобил: 1998 Impreza WRX GT
Рейтинг: 38
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Някой има ли впечатления от General Snow Grabber, че май съм се насочил към тях?

Сря Ное 30, 2016 10:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 36
Автомобил: Subaru Forester 00' 2.0 AT
Рейтинг: 81
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Днес бях на Белмекен с Hankook winter i cept evo2. Обстоятелствата се получиха така, че не успях да отделя повече пари за гуми, но като цяло съм доста приятно изненадан от тези.

На магистрала до 170 км/ч са добре, но това след като захладня. Каучука е доста мек и реално като е топло колата все едно е в калта след 140 км/ч.

Днес в снега и на заледен се представиха доста добре. Запънах се само на едно място, но не беше отъпкан пътя/снега и наклона беше голям, но на трети опит бях горе.

Нед Дек 04, 2016 10:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз да питам - General Snow Grabber - някой да кара такива и да даде мнение?
Другия ми вариант е Lassa Competus, но някак си не ми се карат турски гуми..

Пон Дек 12, 2016 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 51  >