Здравейте колеги, Отскоро имам Forester 2.0 AT 2006. Има дразнещ шум при движение над 120, идващ от предното стъкло откъм мястото на пътника. С увеличение на скоростта жуженето се увеличава, а при по-ниска скорост се появява при разминаване с големи превозни средства - камиони, автобуси и т.н. Моля, ако някой е имал подобен проблем нека сподели дали и как го е разрешил! Предварително благодаря на отзовалите се!
_________________ Ненормално е да правиш едно и също и да очакваш различен резултат! А. Айнщайн
Чет Дек 01, 2016 2:28 pm
quietriot
Регистриран на: Чет Мар 12, 2009 6:38 pm Постове: 2115 Местоположение: София
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Или е в перото на чистачката проблема или отвън имаш боклук в гумата на стъклото при пасажера,който резонира на 120 , огледай и го махни и ще спре да жужи ако е чисто свали перото покарай така да видищ дали ще се появи звука.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
Пробвах в движение с пуснати чистачки и пак го има звука. Ще проверя дали има нещо под пластмасата, която застъпва стъклото и ще пиша. Благодаря за отговора!
_________________ Ненормално е да правиш едно и също и да очакваш различен резултат! А. Айнщайн
Пробвах в движение с пуснати чистачки и пак го има звука. Ще проверя дали има нещо под пластмасата, която застъпва стъклото и ще пиша. Благодаря за отговора!
моят също шуми така, но над 170км. За това карам до 140 и няма проблем. шуми от уплътнението на стъклото, или от това на вратата откъм ъгъкла с огледалото, особено ако е имало смяна на врата или стъкло и новото не е регулирано както трябва.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
2
Чет Дек 01, 2016 4:06 pm
kerekovski
Регистриран на: Съб Дек 26, 2015 10:17 am Постове: 853 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Това щях да попитам колегата - дали стъклото е регулирано добре?
Не мога да кажа дали е добре регулирано, но определено шума се чува някъде зад десния преден еърбег под предното стъкло, което е доста встрани от стъклото на вратата.
Чет Дек 01, 2016 10:24 pm
quietriot
Ако е сменяно след юлската 2014 градушка, може и да не е залепено както трябва. Почти всички от доверените автосервизи се захванаха да сменят сами стъклата, без да имат опит. Дори някои използваха за лепене, неподходящи материали и имаше доста рекламации след това.
Колеги, още нямам диагноза на проблема. Не мога да определя точно откъде тръгва шума! Този уикенд ще пробвам да карам със сгънато огледало да видя дали има промяна.
Здравейте отново колеги, Днес направих едно клипче, за да е по-ясно за какво става дума. Пробвах да карам и със сгънато огледало, но звукът си остана без промяна, така че за сега отпада този вариант. Остава да послушам съвета на колегата quietriot да сваля пластмасовата кора в долния край на челното стъкло... Ето и линк към клипа: https://youtu.be/HWYoWUdL6c4 Ще се радвам на всякакви съвети!
Гаранция е пластмасата отвън или перото на чистачката, резонира над някакви километри, но залагам на пластмасата в долния край на стълкото.
Изпратено от моят D2403 с помощта на Tapatalk
Васко , не бъди сигурен на 100€ , при колегата от Хасково , Кенев проблема се реши чрез залепване изолция на предните вратите откъм двигателния отсек.При висока скорост въздуха влиза в голямата фуга и жужи , а това къде се чува бърка водача. Лично звънях на колегата пуснал темата , но явно моята теза не му се видя решаваща.Лично видях залепените уплътнения на Тенчо и разбрах от него , че това е решило проблема.
Ехеее , то това си е някакъв резонанс , не е свирене. Има нещо хлабаво , което вибрира. Имал съм проблем с неправилно монтирано уплатнение и определено шумът е доста по-тих . Махни чистачките , ако остане , облепяй малко по малко пластмасите , с тиксо примерно, докато откриеш от къде се чува. Не съм сигурен , че е удачно да се маха, защото може и други звуци да се появят.
Гаранция е пластмасата отвън или перото на чистачката, резонира над някакви километри, но залагам на пластмасата в долния край на стълкото.
Васко , не бъди сигурен на 100€ , при колегата от Хасково , Кенев проблема се реши чрез залепване изолция на предните вратите откъм двигателния отсек.При висока скорост въздуха влиза в голямата фуга и жужи , а това къде се чува бърка водача. Лично звънях на колегата пуснал темата , но явно моята теза не му се видя решаваща.Лично видях залепените уплътнения на Тенчо и разбрах от него , че това е решило проблема.
Колеги, благодаря искрено на всеки дал мнение по темата! Ще следвам препоръките ви една по една, за да съм сигурен накрая какво е решило проблема, след което ще го споделя, за да е полезно за всички! Тази седмица отстранихме друга вибрация откъм коша, за която ще отворя нова тема.
Нед Дек 11, 2016 9:01 pm
quietriot
Разбира се, че няма как дасъм сигурен , но така ми звучи. На моята беше влезнало хеликотпертче от тия дето падат от дурветата есента и ме подлуди и звучеше доста подобно , но по слабо , това си е като живо направо, но си прав може и във вратите да духа и нещо да трепти там и да резонира , поне лесно се запушват дупките за проба с широко бояджиско тиско и караш ако го няма от това е , по същия начин може да залеши и пласт масата отвън с хартиено тиксо и гас, важното е да се спре притока на въздух.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
На мен пък ми звучи на издухани втулки на вентилатора за парното..,звука е 95% същия. Само дето в случая не се появява като се пусне вентилатора,а като се увеличи скоростта...
Здравейте отново, колеги! Честита Нова 2017 година! Нека донесе много безаварийни километри с любимите ни автомобили! След тежки празници едва днес намерих възможност да последвам съветите на някои от вас. Ще пиша какво съм пробвал: 1. Карах със сгънато огледало 2. С отворен люк 3. С отворен прозорец 4. Облепих с хартиено тиксо горния край на пластмасата пред челното стъкло 5. Залепих с двойно залепващо тиксо уплътнението между капака и коша 6.Облепих отворите за входящия въздух в купето 7. Облепих цялата дясна врата 8. Карах с пуснати чистачки 9. Променях оборотите на вентилатора 10. Затварях клапите за въздуха Резултата е: НИКАКВА ПРОМЯНА! Вече не знам какво да пробвам. Ако някой има идеи да сподели... Защото ще последва разглабяне отвън навътре.
Sent from my iPhone using Tapatalk