Отговори на тема
 Въпрос за газови инжектори 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,
Газовата е Романо (RISN). като за 6 цилиндъра.
Инжекторите не помня романо fast или hd са.
Имам разлика между ляв и десен трим. (bank 1, bank 2) 5-10% в зависимост от режима.
На безнин не е така. И поради това се съмнявам , че някой инжектор не е точно като другите.
Въпроса е: Има ли начин да се диагностицира състоянието на един инжектор. При условие ,че нещата работят, но не точно.
Или пък да търся някаква друга разлика .. дължина на маркучите или нещо такова.

Ако някой има идеи или зная кой може да го направи.. моля да сподели :)

Вто Ное 08, 2016 5:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Размени газовите инжектори ( ляво-дясно ) и виж дали ще се прехвърли разликата в трима от другата страна.

Вто Ное 08, 2016 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Би трябвало да може софтуерно през програмата за Романото.

Вто Ное 08, 2016 8:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Телефон: 0898237796
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
В софта им има само диагностика дали работи или не инжектора, несъм сигурен дали ако има леки отклонения ще го засече.
При Фобос това е доста добре направено,защото има визуализацияя на отделните цилиндри колко е трима и може и да се променя поотделно до +- 15% ил ида се игнорира само по един газов инжектор да работи на бенз а останалите на газ. По този начин много лесно се хваща кой е "виновника"

Вто Ное 22, 2016 7:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Описаното от теб го има на повечето уредби, ама софтуера е платен ;)
Търсете разлики в бензиновите времена и газ корекциите им по отделен цилиндър. Всеки сносен газаджия би проверил първо това, после диаметър на дюзи, маркучи и т.н.

Сря Ное 23, 2016 12:21 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Телефон: 0898237796
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Може и така да е, все пак нямам възможността да проверя с всички марки платени софтове, а от това което намерих и инсталирах за романо RISN , не зная колко е орязана тая "фрии" версия в нета , но това го няма.
Това с размера дюзи в случая можеби е излишно да се гледа предвид че колата преди си е вървяла така а сега вече има проблеми (ако съм разбрал правилно де) . Според мен има вариант ида има зацапани газов инжектори и да пускат нерегламентирано газ.

Сря Ное 23, 2016 7:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Софта не знам да е платен. Може да конфигурира всичко.. и кабел си имам. (Кабела е платен но е около 40лв )
Проблема е в разликата между ляво и дясно. Около 10%. Това ме навежда на мисълта , че трябва смяна на инжекторите.

Софтуера не може да каже на определен инжектор да пръска повече или по-малко.
Картата за горивото е само една. .. няма bank 1 bank 2
Компютъра на колата прави корекции ляво-дясно доколкото може. И това се вижда по тримовете.

Имам въпрос към разбиращите от газови сиситеми : Как се познава дали инжектора е ROMANO, ROMANO FAST , ROMANO FAST2. ?

Пон Дек 19, 2016 5:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 30
Автомобил: Legacy B13 H6
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
subarist написа:
Как се познава дали инжектора е ROMANO, ROMANO FAST , ROMANO FAST2. ?

Не съм от най-разбиращите.
Доколкото знам Fast са черни, а Fast2 сиви.
И в тази връзка - има ли някой с Fast2 инжектори?

Чет Фев 09, 2017 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да споделя какво стана в крайна сметка.
Намерих си ремонтен комплект за романо фаст. И още един по погрешка за романо фаст 2. :)
Свалих инжекторите и ги рециклирах. Отнема 20 мин цялата работа. Отвинтваш 4 болта и сменяш подвижната част (не е игла а капачка с гумен уплътнител)
Само на 5ти цилиндър се виждаше, че гумичката на подвижната част не е работила както трябва. Другите си бяха перфектни като за 60К км.
Нещата се оправиха значително и тримовете станаха по-поносими като разлика дясно <> ляво.
А след смяна днес на AFR сензорите (предните ламбда сонди) ... разликата вече е под 5%...:)

Чет Фев 16, 2017 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
След смяна на гумички е добре газаджията да ги провери на уреда за налягане и да ги вкара в норми.При мен след такъв реглаж колата свали разхода и заработи като на бензин.При положение , че газта в БГ е леш , по-честата профилактика спасява мотора от прегаряне на клапаните и в по-лошия случай стопяване на бутало.АГУ инжекциона е много пари спестяваща уредба от разхода за гориво спрямо бензин, но не-добре монтирана и не обслужвана е бомба със закъснител.

Чет Фев 16, 2017 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Конкретно този модел инжектори.. няма какво да им се регулира.
Газовата уредба си я регулирам сам и налягането и горивната карта и друго обслъжване като филтри , маркучи и.т.н
Оказва се, че с повече търпение резултатите са по-добри. Вместо за половин час да ми регулират газовата.. го правя сам в продължение на седмица логвам данни и регулирам и.т.н
Преди просто не можеше, защото ако единия трим е ОК .. другия е прекалено изместен.
Имам софтуера на романо + кабел + още няколко софтуера за ОБД + още няколко кабела + такъв за freeSSM ..и си я коригирам ако трябва.

Пет Фев 17, 2017 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема