| Автор |
Съобщение |
|
marian_de
Регистриран на: Нед Май 22, 2016 5:47 am Постове: 399 Местоположение: Троян
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220    
|
Съжалявам ако е коментиран проблема , но не открих такава тема . Та проблема е следния : След подаване на повечко газ и превъртане на някое колело се чува и усеща само един удар в ходовата част ( силно изтракване ) . Мисля че се получава когато двигателната тяга се прехвърля от едно колело към друго . Не съм убеден , но сякаш го има и при предните колела и при задните . Това го прави само на заснежено при пребуксуване , на асфалта го няма . Дали го обясних правилно  . Майстора ми е малко далеко и по телефона не можах да му обясня и реших да питам за някой с подобен проблем . Колата е Форестер СФ с АТ .
|
|
|
|
| Пет Дек 16, 2016 6:09 pm |
|
|
|
lelemale13
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
|
|
Удара е от диференциала(и те) гумата която върти изкопава и стъпва на твърдо и рязко спира с което завърта другата гума. удара при мен беше доста стряскаш и само отзад. Като въртиш гуми по добре гледай да превъртат леко. само в кал има смисъл от малко повече обороти за да се почиства гумата
|
|
|
|
| Съб Дек 17, 2016 7:26 pm |
|
|
|
marian_de
|
|
Днес влязох на канала и огледах щангите и тампоните и всичко беше Ок . И аз си помислих за дифовете , ама къде точно в тях е този луфт и как се отстранява ?
|
|
|
|
| Съб Дек 17, 2016 8:02 pm |
|
|
|
lelemale13
|
и да има луфт няма как да се отстрани. Предполагам че и чисто нова да беше щеше да има удар. Проблема си ти  . и десния ти крак. По новите имат електроника и през абс щяха да накарат и другата гума да се върти а някой имат и блокаж на задния диференциал и ВДЦ което щеше да отнеме газта за да не въртиш гуми бясно.
|
|
|
|
| Нед Дек 18, 2016 1:12 pm |
|
|
|
marian_de
|
|
Мислиш че е нормално това ли ? Щом никой не пише по темата , значи при другите колеги го няма . Така си разсъждавам само де .
|
|
|
|
| Пон Дек 19, 2016 6:52 am |
|
|
|
lelemale13
|
Или не въртът гуми бясно  но все пак виж каретата за луфт
|
|
|
|
| Вто Дек 20, 2016 8:27 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Не мисля, че е нормално. Вдигни колата на подемник и завърти гумите наляво-надясно и виж дали има свободно движение докато задвижи диференциала.
|
|
|
|
| Вто Дек 20, 2016 9:28 am |
|
|
|
marian_de
|
За утре си уговорих подемник и ще проверя това  . Абе то малко срамно ама да питам ( така и не ги разбрах тези диференциали ) какви са тези кабелчета дето влизат в задния диференциал ? И възможно ли е да има някаква блокировка та като види зор да блокира дифа и оттам да е това изтропване ? То че ще тормозя Краси след празниците е ясно , ама поне да локализирам проблема . Много ми се иска да го поусуча Горския в снежеца , ама се притеснявам от това тропане . Все едно електромагнит някакъв мощен го усещам . Баси обяснението 
|
|
|
|
| Вто Дек 20, 2016 4:38 pm |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
|
Кабелът отиващ в задния диференциал е температурен датчик. Като дадеш на контакт на таблото трябва да светва лампичка R DIFF TEMP.
|
|
|
|
| Сря Дек 21, 2016 9:31 am |
|
|
|
marian_de
|

spit_fire написа: Кабелът отиващ в задния диференциал е температурен датчик. Като дадеш на контакт на таблото трябва да светва лампичка R DIFF TEMP. А така ! Нямам такава лампа . Къде се намира на таблото , да проверя да не е изгоряла крушка ? Значи след подемника ситуацията е следната : Там където вътрешното каре влиза в дифа , има луфт . Разсъждавам си : може да се е сринал лагера ( и без това имам виене и не мога да разбера откъде идва) или пък да не е стегната гайката на лагера . Не видях никъде на перките на гайката да има фиксатор против саморазвиване . Почукнах леко по гайката в посока завиване и същата се завъртя доста лесно . Върнах я обаче в старото си положение , че ме е страх да не пренатегна нещо дифа . Ето го сега и въпроса : Има ли някъде стопорен болт или фиксатор на тази гайка , който при мен явно липсва ? До каква степен се стяга и мога ли да пренатегна нещо и да стегна много короната в пиньона ? От другата страна гайката на лагера е стегната и няма луфт . Мале дано не съм написал много глупости  . П.С. А задния диф има ЛСД ( каквото и да означава ) , щото колелата се въртят в една посока .
|
|
|
|
| Сря Дек 21, 2016 6:47 pm |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
Ограденото в червено, колега. Прикачени файлове:
Clipboard01.jpg [ 37.85 KiB | Прегледано 501 пъти ]
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2016 8:59 am |
|
|
|
marian_de
|
|
| Чет Дек 22, 2016 6:01 pm |
|
|
|
Valio
|
|
Чрез тези гайки се регулира позицията на короната спрямо пиньона,както и натега на лагерите..Там трябва да пипа човек който знае какво прави..Гайката трябва да има контра ,на снимката болта който е под гайката държи стопера за да не се саморазвива.При теб или някой е правил нещо и не го е завил или по някаква причина се е саморазвил ,но трябва да има стопер.Решението е ако не знаеш как да се справиш да посетиш сервиз да ти регулират луфта и да сложат стопер.
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2016 6:31 pm |
|
|
|
lelemale13
|
Като гледам май разбираш в пъти по малко от мен а аз бих отишъл на сервиз и за виенето може да ти кажат от какво е най вероятно. Не си играй с колата че ще ревеш. И ако все още не знаеш колко струва реглажа на клапаните попитай в сервиза(направо ще увехнеш  )
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2016 6:49 pm |
|
|
|
marian_de
|
Valio написа: Чрез тези гайки се регулира позицията на короната спрямо пиньона,както и натега на лагерите..Там трябва да пипа човек който знае какво прави..Гайката трябва да има контра ,на снимката болта който е под гайката държи стопера за да не се саморазвива.При теб или някой е правил нещо и не го е завил или по някаква причина се е саморазвил ,но трябва да има стопер.Решението е ако не знаеш как да се справиш да посетиш сервиз да ти регулират луфта и да сложат стопер. Точно така мисля и аз  . Но стопор нямам и гайката се върти - ужас . Ще се наложи да тормозя майстора по-рано май . А може ли от този луфт да идва виенето и да е тръгнал пиньон или корона ? Е...и филма !
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2016 7:52 pm |
|
|
|
Valio
|
|
Напълно е възможно виенето да е поради разрегулирането на дифа.просто отиди да го погледне някой който разбира.Ето как изглежда стопора
Прикачени файлове:
1482490231632-1285576293.jpg [ 2 MiB | Прегледано 424 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2016 12:51 pm |
|
|
|