Отговори на тема
 лампа за подгряване на седалките 
Автор Съобщение

Постове: 14
Автомобил: Forester X 2006
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте

Дали някой може да ми каже от къде мога да купя лампа като тази за подгряване на седалките.
И някой може ли също да ми препоръча, човек който разбира от токовете на фори 2006, че подгряването на гърба на едната седалка не работи.

Благодаря Ви предварително

Прикачени файлове:
2014-03-15 14.13.35.jpg
2014-03-15 14.13.35.jpg [ 41.31 KiB | Прегледано 786 пъти ]
Съб Мар 15, 2014 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 58
Автомобил: Mazda 626 GD 2,0 16V 4WS
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
От Елимекс съм купувал, те са само крушки без цокъла. Иначе и по други такива специализирани магазини трябва да има.

Съб Мар 15, 2014 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 60
Автомобил: Subaru Forester 2.5,2018
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,виждам че темата е доста стара но искам да попитам как се водят тези крушки.Също така ако знаете и крушката за аварийните светлини на Форестър 2006-7г.Благодаря ви

Сря Дек 28, 2016 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Impreza 2.0R 150hp 2007
Телефон: 0878137942
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз на старата импреза 2001 год. сменявах същата крушка в бутона за аварийните светлини. Ако цокъла е гумен, питай в някой ТВ сервиз. :beer: Поне аз оттам си взех. :D

Сря Дек 28, 2016 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 49
Автомобил: Subaru Forester 2.0 xt MY 03
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Тези крушки се водят Т3 и имат няколко подразмера 4,8 ,3,5 и тн., не съм 100% сигурен за подразмерите какво точно означават предполагам е размера на цокъла.
Започнах проект да си подменя всички крушки по интериора (Форестър 2003) с лед крушки, поради тази прочина имам тези крушки свалени и мога да ги предложа.
Също така имам и лед такива с цокъл.
Като цяло аз лично тези крушки ги разплитам от оригиналния цокъл и ги сменям с новите, като ги наплитам обратно. Лед диодите също ги наплитам на оригиналния цокъл.

Крушките мога да ги дам по 1 лев нормалните и лед заместителите.

Пс - по магазините, аз като търсих, ми искаха по 3 кинта на такава крушка.

@Sheim - ако имаш интерес ми драсни едно лично. Ако си от София може да измислим нещо и на място директно.

Чет Дек 29, 2016 11:33 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Ето малко снимки как светят светлините в момента. Все още не всички крушки са сменени.
тази крушка е Т5 - ползва се в жабката,часовника,скоростния лост при автомата, както и индикаторните лампи по таблото (мигачи, чек,масло и тн подсветката на одометъра)
Изображение
Ето така светят - на живо изглежа по-различно.
Изображение

тук се вижда и копчето за аварийните което е с диод на мястото на оригиналната крушка както и часовника с въпросната крушка от по-горе.
Изображение

това е таблото ми с диодните крушки - не са сменени само тези за индикаторните лампи все още.
Изображение

и това е скоростния лост, както и управлението на климатроника.
Изображение

Климатроника е с диоди от най малките които отговарят на Т3 крушка която се ползва в копчетата. Същата е и в копчето за режимите на автоматика.

Пс - единствения им недостатък, както на всички диоди, е че светлината е насочена в една посока и не се разпръсква както при обикновенна крушка. Когато осветяват директно повърхността която осветяват е супер, но когато се слагат настрани се получава по слабо осветление. Така е например при копчето за режимите на автоматика (снимката от горе).
Плюсовета са доста повече - малка консумация на ток(светят доста по ярко), значително по дълъг живот на светене ( поне на теория), липса на нагряване при светене.

По-късно ще кача снимки на самите лед крушки .

Чет Дек 29, 2016 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Ето снимка на лед крушката за копчетата. Заедно с цокъл е , но диода може да се свали от този цокъл и да се сложи на оригиналният.
Изображение

Извинявам се за качеството на снимката, но телефона ми няма макро опции на камерата.

Тези дни ще сменям крушките по копчетата на фарове за мъгла, пръскалките, круиз контрола и тн и ще кача снимки.
Ще направя и снимка на всички крушки които са необходими за конверсията за цялата подсветка за Форестъра ми.

Един въпрос към всички колеги. Има ли подсветка на копчетата за управелението на огледалата и заключването на вратите. При мен светят само копчетата за стъклата.
Свалих пулта , но не успях да го разглобя и да стигна до самите крушки, тъй като всичко е затворено в кутия и самите копчета я държат. Опитах да ги сваля, но са доста здраво захванати и не посмях да ги напъвам.
Някой ако го е разглобявал това чудо моля да хвърли малко светлина дали въобще има смисъл да се разглобява?

Пет Дек 30, 2016 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 201
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kixam написа:
Здравейте,

...
Пс - единствения им недостатък, както на всички диоди, е че светлината е насочена в една посока и не се разпръсква както при обикновенна крушка. Когато осветяват директно повърхността която осветяват е супер, но когато се слагат настрани се получава по слабо осветление. Така е например при копчето за режимите на автоматика (снимката от горе).
...

За този недостатък има отдавна измислен лек - просто трябва да се вземат такива светодиоди, на които върха не е изпъкнала полусфера, а е вдлъбнат конус. С такава форма разпръскват светлината доста по-равномерно и не правят силно осветено петно точно пред диода.

Пет Дек 30, 2016 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да съгласен съм, но такива има само за Т5 и Т10 крушките или поне аз само за тях намерих. Чакам няколко модела за да преценя кои разпръскват
най-добре.
Диодната крушка която е на първата снимка Т5 е с заоблено капаче върху диода и свети доста по разпръснато. Чакам да пристигнат и от тези за които си писал.
Интересно ми е обаче ако може да ми пратиш снимка или линк на диод с формата за която говориш който да отговаря на Т3(крушка за бутоните) , аз не успях да намеря :beer: .

Пет Дек 30, 2016 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здрвейте,
за много години и много безааварийни километри.
Някой да сподели Фори 2003...и натам
Има ли подсветка на копчетата за управелението на огледалата и заключването на вратите.Както и копчетата на подгрева ( имат осветление когато се натисне копчето)
При мен светят само копчетата за стъклата когато пусна фаровете.
Свалих пулта , но не успях да го разглобя и да стигна до самите крушки, тъй като всичко е затворено в кутия и самите копчета я държат. Опитах да ги сваля, но са доста здраво захванати и не посмях да ги напъвам.
Някой ако го е разглобявал това чудо моля да хвърли малко светлина дали въобще има смисъл да се разглобява?

Сря Яну 04, 2017 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема