|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Bork0
Автомобил: Не
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, колеги. Нов съм във форума и искам да попитам един въпрос относно закупуване на нов автомобил. Трябва ми кола, която да е турбо, комби и 4х4. Спрял съм се на Impreza 2 WRX /от 2000 до 2007г./. Гледам, че има различни разновидности 218 к.с., 225, 265. 218 мисля, че са от 2000 до 2003, а 225 на фейслифта след това. Искам да попитам, можете ли да ми кажете слаби страни и проблемни точки в различните мотори, за какво трябва да внимавам, кой двигател е за предпочитане, какви са цените за нормалните консумативи /вкл. окачване/, налага ли се честата смяна и т.н. и какво бихте ме посъветвали ако бяхте на мое място? Трябва ми семейна кола, с която с жена ми да можем да ходим на ски, на палатка лятото и т.н., но не ми се иска да е "атмосфера". Гледах и за Outback twin turbo, но там вече се вкарвам твърде на дълбоко и не съм сигурен дали и бюджета ми ще го покрие. Благодаря ви предварително.
Поздрави, Борис.
|
|
|
|
| Пет Дек 30, 2016 7:12 pm |
|
|
|
Vmax
|
viewtopic.php?f=1&t=15245Почети малко форума, защото никой не може да ти даде правилен съвет от твоя гледна точка, като не те познаваме. Това което търсиш не се намира лесно, и основният проблем ( като с всяко друго Суби ) е да го намериш читаво. Това купе е малко тесничко, особено за скиори.
|
|
|
|
| Пет Дек 30, 2016 8:08 pm |
|
|
|
demoman
Регистриран на: Съб Сеп 29, 2012 2:24 pm Постове: 704 Местоположение: Пловдив
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177   
|
|
Защо е това изискване за турбо кола? Искаш да е турбо ей така за спорта или просто искаш мощна кола?
|
|
|
|
| Съб Дек 31, 2016 6:25 pm |
|
|
|
Bork0
|
|
Благодаря за информацията, прочетох някои неща, но все си мислех, че някой, който има същата би могъл да сподели нещо, но явно няма да стане.
Искам да е турбо, защото искам колата да има мощ и динамика и да предразполага към засилване в последствие. След закупуването, ще се направи генерация от турбото до най-отзад, мап и ще сложа по-голям кулер, ще преценя дали да е челен или ще си остане на заводската позиция, защото като гледам има добри, които пасват директно на заводското място. За всмукателната система още не съм мислил, но при такова засилване, предполагам, че няма да има проблем. Целта е да се постигнат около 260-270 коня и 360-370 нМ.
Благодаря за отделеното време, поздрави.
|
|
|
|
| Съб Дек 31, 2016 7:04 pm |
|
|
|
ico_tech
|
Ха. Това с Аутбек туин турбо е несбъдната мечта на много фенове, ама такова животно в природата няма, само ГМО. WRX си е достатъчно добра кола и без тези тунинги. Сподели какъв ти е бюджета и все някой ще те ориентира какво е постижимо да получиш за тези пари.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Съб Дек 31, 2016 9:17 pm |
|
|
|
Bork0
|
|
По груби сметки, мисля около 11 хил. лв. Гледах, че такива импрези има по 8-9. Останалите доработки няма да се правят веднага, затова съм писал, че искам да предразполага, за да мога в близко бъдеще да ги направя. За начало ще си карам сток, като ще стегна колата, ще видя дали всичко е ок, масла, ремъци, филтри трябва да се сменят веднага. Доратобките, предполагам няма да са повече от 2500 - 3000, но както казах, те ще са в последствие. Гледах, че има готов кулер от Мишимото, на заводското място, който издържа до 305 к.с. Генерацията предполагам ще е около 1000 лв. Ремапа не съм търсил, но както казах, това ще се случи по-натам.
|
|
|
|
| Нед Яну 01, 2017 3:03 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Прочети темата "тайната на колите нов внос", и се ориентирай към търсене на кола директно отвън - с история, подръжка и т.н. Бюджета ти е недостатъчен, особено за последващ тунинг. Има голяма вероятност да попаднеш на смазана кола, която да хвърли кърпата при първото засилване. В сметките не слагаш нито турбина, нито двигател. За съжаление читавите коли или не се продават или са с по висока цена
Ако имаш вариант си намери кола с двигател за ремонт - едно че ще излезе на цена, второ че ще имаш после поне 150 хкм без ядове.
Просто бъди внимателен с избора, за да не съжаляваш
|
|
|
|
| Нед Яну 01, 2017 4:02 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|