Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  >
 Проблем с прекъсване на двигателя 
Автор Съобщение

Постове: 74
Автомобил: Subaru Lecacy
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, колеги, от скоро съм собственик на субару легаси 2.5 АТ 2001, на която се кефих супер много в началото, но сега ми идва да я засиля в някоя канавка. :( Причината е проблем, на който не мога да открия решение все още и се надявам да ми помогнете. Прегледах форума и открих тема за подобен проблем, но темата е замряла преди три години без да има конкретно решение на проблема. За това пускам нова тема, за да привлека повече внимание и я пускам в основния форум, защото според мен този проблем се проявява в тези двигатели, но в различни модели автомобили.
Та проблема е прекъсване на двигателя при определени условия - път, обороти, скорост и предавки. При скорост от 80-90км/ч. на прав път между 1500 и 2500 оборота, при отпусната газ, като подам по рязко газ се получава претрисане/придърпване 1-2 пъти и тогава тръгва да върви. Отделно, когато колата работи на място на неутрална скорост приподаване на газ по рязко, също първо се задавя и после се форсира. В по редки случаи проблема се усеща по леко и при тръгване или в по високи обороти в движение.
Обиколих почти всички сервизи в София и сме направили следното ( не само заради проблема и за обслужване, но пиша всичко хронологично, защото може да има отношение):
- Смяна на всички масла и филтри
- Смяна ангренаж и водна помпа
- Реглаж клапани и свещи
- ГИ от най висок клас - проблема го има и на бензин, но по леко
- Смяна на кабели(неоригинални) и бубина
- Проверка на алтернатор и акумулатор - ОК
- Проверка на компютър и ел. инсталации - ОК
- Смяна на ламбда сонда
- Смяна на кабели, пак, но с оригинални
- Смяна на свещи, пак, но уж с по подходящи
- Смяна на тампони на заден мост и проверка на кардани и дифове - ако причината за проблема е механичен- ОК
- Проверка на автомата - ОК
- Всякакви компютърни диагностики и какви ли не проби
Колата е много запазена и всичко й изглежда перфектно, освен този проблем със странна причина.
Нз вече какво да предприема и към кого да се обърна. :( :-~ ](*,) :facepalm: Всяко споделено мнение и/или опит може да е стъпка към решението :-? :idea:

Пет Дек 30, 2016 11:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Уточни какъв модел е газовата, и къде е слагана, както и какво обслужване си правил на скоростната кутия?
И какви са тези по-подходящи свещи?

Съб Дек 31, 2016 1:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробвай на 3 та дали го има лашкането, првдполагам я караш на Д.

Изпратено от моят C6902 с помощта на Tapatalk

Съб Дек 31, 2016 6:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дай горе-долу кое през коя година се е случило - реглажа на клапани, газовата уредба, проблемът с прекъсването.
След като и на място прекъсва за какъв механичен проблем е ставало въпрос?
Не видях бобина за запалването дали си сменил или тествал с друга? Запушени бензинови инжектори, проба с друг маф сензор и проверка да не дърпа от някъде въздух. Пак реглаж на клапани.

Съб Дек 31, 2016 7:37 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Над 2500 оборота има ли го този проблем?

Съб Дек 31, 2016 8:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 17
Автомобил: Subaru Legacy 96',2.2,AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Проверете ТПСа по съпротивление и по напрежение .(през целия работен ход, трябва да се променат стойностите без прекъсване плавно). Проверете настройката му, при отпусната газ около 0.45V ако не се лъжа.

Съб Дек 31, 2016 9:31 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Vmax написа:
Уточни какъв модел е газовата, и къде е слагана, както и какво обслужване си правил на скоростната кутия?
И какви са тези по-подходящи свещи?

ГИ е чисто нова Романо ОБД слагана при Тони преди около 1-2 месеца, но проблема го имаше и преди това на бензин и сега пак го има на бензин. До преди това колата не е имала газ :(
Тони много ми помага в борбата за откриването на този проблем :bow:
Например сега се сещям че чистихме дросела с него и не веднъж сме пробвали с настройки на газовата но без резултат за момента ](*,)

Последна промяна Tufaka на Съб Дек 31, 2016 12:04 pm, променена общо 1 път

Съб Дек 31, 2016 11:28 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
quietriot написа:
Пробвай на 3 та дали го има лашкането, првдполагам я караш на Д.

Изпратено от моят C6902 с помощта на Tapatalk

Пробвал съм няколко пъти на 3та и не го прави и за това си мислех в началото че е от скоростотите, но когато установих че го прави и на място и при тръгване стана доста "интересно" :-?

Съб Дек 31, 2016 11:32 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Дай горе-долу кое през коя година се е случило - реглажа на клапани, газовата уредба, проблемът с прекъсването.
След като и на място прекъсва за какъв механичен проблем е ставало въпрос?
Не видях бобина за запалването дали си сменил или тествал с друга? Запушени бензинови инжектори, проба с друг маф сензор и проверка да не дърпа от някъде въздух. Пак реглаж на клапани.

Всичко се случи в рамките на три месеца и това което съм описал с тиренца е г д хронологично. По в началото мислехме че е механичен проблем преди да видим че прекъсва и на място :facepalm: Бобина на запалване сменях с чисто нова и нищо не се промени и пак върнах старата. Гледахме дали дърпа въздух от някъде, но и да дърпа този модел няма дебитомер и не би трябвало това да е причина, поне така ми обясняваха. А ако е бензинови инжектори, значи на газ с новите инжектори не би трябвало да го прави, поне според мен :-? А за мап сензор ми казаха че бил ок но на мен не ми е ясно какво представлява това :pardon:

Съб Дек 31, 2016 11:42 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
dimitrov 1969 написа:
Над 2500 оборота има ли го този проблем?

Скоро установих че го има, а преди май не. Или нещата се задълбочават или аз сега ги откривам като симптоми. Така че примерно на 3000-3500 пак го прави но мн рядко :-~
Само да добавя към цялата тема, че този проблем в тези условия не винаги се появява, по някога дори и да се опитвам да го направя си върви перфектно и не мога да хвана някаква зависимост. Даже някой път като я закарам на сервиз и кача някой да му покажа се инати и върви перфектно и трябва да мина примерно 50 км че да се появи, а някой път като съм само аз и не искам да го прави почва всеки път. Все едно ми се подиграва ](*,)

Съб Дек 31, 2016 11:53 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
kaloyanili написа:
Проверете ТПСа по съпротивление и по напрежение .(през целия работен ход, трябва да се променат стойностите без прекъсване плавно). Проверете настройката му, при отпусната газ около 0.45V ако не се лъжа.

Колега сори ама нищо не разбрах, но проблема е в мен защото тези ел.работи въобще не са ми ясни. Иначе много пъти сме я закачали и са й гледали данните и на място и в движение и казват че вс е Ок и аз вярвам, защото не разбирам. :pardon:

Съб Дек 31, 2016 11:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
След като пробваш горните съвети, също за проба може да смениш датчик колянов вал и датчик разпределителен (не съм сигурен, тези дали имаха).
Но виж го намери от колега, който няма такъв проблем - просто ги разменете или от сервиза да ти издирят. Има вероятност да не логва грешка от там, а да прави мизерийки.

Съб Дек 31, 2016 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
хммм и такива датчици ли има... има логика тъй като всяко нещо което може да бърка компютъра може да е причина. Във вторник пак ще я карам на сервиз и ще им кажа да обърнат внимание на това :idea:

Съб Дек 31, 2016 6:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
В кои сервизи си карал колата?

Съб Дек 31, 2016 6:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Обслужването го правих при Любо, после при Тони за ги, после при Дани в обеля, после субаруленд, после при Боби в студентски, и накрая при Митака и др седмица пак при него ще ходя, да продължи да търси причината. От всички съм доволен, направиха каквото можаха, но явно гадния проблем е нещо скрито :-?

Нед Яну 01, 2017 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
Катализатора на мястото си ли е?

Нед Яну 01, 2017 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
мисля че да, освен ако не е избошен нещо, сменяхме ламбда сонда и ако има нещо нередно с катализатора мисля че щаха да го забележат :(

Нед Яну 01, 2017 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прочети темата "Процедура за по добра работа и празен ход след ECU raset"

Пон Яну 02, 2017 10:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 70
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
И при мен прекъсваше и дори когато се караже на гас започна и да пука, а на бензин само да прекъсва като се даде гас, а за изпреварване беше не възможно. Странното беше, че се получаваше само когато се натисно малко повече педала на гаста, ако се натиска плавно е по поносимо и сякаш не беше толкова рязко. След смяна на твърде много излишни неща накрая се оказа бобина, която при мен е без кабели от тези електронните. Смених я и след няма и година ми се случи същото и трябваше пак да я сменя същата бобина. Бяха се разтворили металните ламели около нея заради ръжда и двата пъти по един и същи начин. Пробвай с друга бобина само за опита. Дано успееш да го намериш проблема, че е доста дразнещо... Докато се локализира проблема при мен минах през доста други теории :beer:

Пон Яну 02, 2017 11:59 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
dimitrov 1969 написа:
Прочети темата "Процедура за по добра работа и празен ход след ECU raset"

Хмм не мога да намеря в търсачката тема с такова заглавие, излиза ми друга тема за забиване между 2000-3000 оборота, прегледах я и има някои общи неща с моята, но там става проблем за форестер които са с дебитомери и там някои колеги са намерили решение, така че май не е точно за моя случай :( А за горе цитираната тема ако някой може нека ми постне линк :pardon:

Пон Яну 02, 2017 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  >