Проблем с прекъсване на двигателя
| Автор |
Съобщение |
|
Tufaka
Автомобил: Subaru Lecacy
Рейтинг: 10
|

pepi123 написа: И при мен прекъсваше и дори когато се караже на гас започна и да пука, а на бензин само да прекъсва като се даде гас, а за изпреварване беше не възможно. Странното беше, че се получаваше само когато се натисно малко повече педала на гаста, ако се натиска плавно е по поносимо и сякаш не беше толкова рязко. След смяна на твърде много излишни неща накрая се оказа бобина, която при мен е без кабели от тези електронните. Смених я и след няма и година ми се случи същото и трябваше пак да я сменя същата бобина. Бяха се разтворили металните ламели около нея заради ръжда и двата пъти по един и същи начин. Пробвай с друга бобина само за опита. Дано успееш да го намериш проблема, че е доста дразнещо... Докато се локализира проблема при мен минах през доста други теории  Пробвал съм вече с чисто нова бубина но нищо не се промени и пак върнах старата  Но пък тогава бях с новите ,но не оригинални кабели и започвам да си мисля че нещата може да са комплексни и едно ако не работи както трябва прецаква всичко 
|
|
|
|
| Пон Яну 02, 2017 1:12 pm |
|
|
|
Vmax
|
viewtopic.php?f=6&t=20618&p=264488&hilit=Обучение+на+дросел#p264488 Трудно ще ти помогнем със съвети - но не ми се струва да е моторчето за празен ход, по скоро е проблем с датчици и/или лоша маса. Мини си диагностиката през Митака и виж какво ще излезе - има оем тестер, който хваща лесно подобни гремлини
|
|
|
|
| Пон Яну 02, 2017 1:20 pm |
|
|
|
Tufaka
|
дросела сме го чистили, откачахме акумулатора за пол час и после закачаме и палим и изчакваме 10 мин на място да работи и ми обясниха че въпросното обучение става с каране...и др не съм правил по тоя въпрос. Нямал съм и проблеми с палене на студено. При Митака мисля че й правиха тестове инединия път излезе ленива ламбда сонда и я сменихме , но същата работа. После пак кабели и свещи и пак същата работа Надявах се да се появи някой колега със същия проблем и да каже как се е справил, но уви  Най много ме притеснява да няма решение на проблема или да не успеем да го открием 
|
|
|
|
| Пон Яну 02, 2017 3:47 pm |
|
|
|
dimitrov 1969
Регистриран на: Пон Май 23, 2016 5:27 pm Постове: 469 Местоположение: Сливен
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251     
|
|
| Пон Яну 02, 2017 3:52 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Какъв ти е разхода на гориво ( градско, извънградско, смесено )?
|
|
|
|
| Пон Яну 02, 2017 7:05 pm |
|
|
|
Tufaka
|
|
на бензин около 11-12 градско но най вече кране по главни булеварди, така че може да се каже смесено, а на газ същото каране около 12-13. Карането ми е средно, не я пържа мн, но не карам и кто баба. Извънградско по магистрала съм я пробвал само веднъж на дълъг път и карах със стедна скорост 160 км/ч. и пак ми даде около 12.
|
|
|
|
| Пон Яну 02, 2017 10:50 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
А специалните свещи какви са?
|
|
|
|
| Пон Яну 02, 2017 11:00 pm |
|
|
|
Tufaka
|
те не са специални, а уж по подходящи, защото първите NGK били за до 99 г. най-подходящи, а сегашните били за след 99та, първите били 12ки май, а сегшните 13ки...нещо такова ми обясняваха, но не съм сигурен...не съм толкова навътре 
|
|
|
|
| Пон Яну 02, 2017 11:27 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Със свещите работата е малко капризна, особено на газ - междината трябва да е по малка от фабричната - т.е. Ако фабричната е на 1.1, то сега трябва да си на 0.7-0.8. Отделно че трябва да караш с ОЕМ кабели.
Щом разхода ти е в норма, значи нямаш проблем с ламда или нок сензор, но имаш проблем с токовете - това може да става от лоша маса, свещи, кабели или по-малко от трите.
Хубаво е да си избереш един сервиз и да се довериш на него - хем ще ти научат колата, хем ще ти е по-лесно. С това обикаляне по сервизи не ти е по-лесно, нито на тях. Едно е да се работи по една кола от един сервиз, друго е колата да ги изрежда и всеки да се чуди предишния какво е правил.
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 12:30 am |
|
|
|
petroff
Регистриран на: Нед Мар 29, 2015 2:45 pm Постове: 422 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164   
|
|
Колега, дебитомера как е? На мен, при условие, че свещи, кабели и бобина са ОК ми се струва, че има проблем с измерването или подаването на въздух. Помоли някой колега от форума да ти съдейства за проба - опитай с друг дебитомер и дросел.
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 12:49 am |
|
|
|
Tufaka
|
Vmax написа: Със свещите работата е малко капризна, особено на газ - междината трябва да е по малка от фабричната - т.е. Ако фабричната е на 1.1, то сега трябва да си на 0.7-0.8. Отделно че трябва да караш с ОЕМ кабели. Хубаво е да си избереш един сервиз и да се довериш на него - хем ще ти научат колата, хем ще ти е по-лесно. С това обикаляне по сервизи не ти е по-лесно, нито на тях. Едно е да се работи по една кола от един сервиз, друго е колата да ги изрежда и всеки да се чуди предишния какво е правил. За сервизите си прав, но тъй като съм нов в гилдията ходя където ме препратят, а и във всеки сервиз ходих до край, докато вдигнат ръце от проблема ми и ме пратят на следващия  А за свещите и кабелите съм се доверил на последната смяна и пак ще я карам там да продължат да търсят, след като са елиминирали тези две причини.
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 9:03 am |
|
|
|
Tufaka
|
petroff написа: Колега, дебитомера как е? На мен, при условие, че свещи, кабели и бобина са ОК ми се струва, че има проблем с измерването или подаването на въздух. Помоли някой колега от форума да ти съдейства за проба - опитай с друг дебитомер и дросел. Благодаря ти за съвета, колега, но моят модел няма дебитомер и не би трябвало проблема да е от притока на въздух. А дросела само сме го чистили, но е възможно и там някъде да се крие гадния проблем...ще го гледаме пак 
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 9:07 am |
|
|
|
epashov
Регистриран на: Сря Окт 12, 2016 5:16 am Постове: 2 Местоположение: гр.Айтос
Автомобил: субару легаси 2,5
Телефон: 0888225470
Рейтинг: 0
|
|
Провери си детонациония датчик
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 9:47 am |
|
|
|
Tufaka
|
epashov написа: Провери си детонациония датчик Колега, я обясни малко повече... ти си имал същия проблем и така си го решил или само предполагаш като възможна причина? Къде се намира този датчик и има ли нещо специфично за него...може ли да се чисти или направо се сменя? 
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 1:55 pm |
|
|
|
quietriot
|
Толкова много ли излашква като подадеш газ или и се вталясваш на колата, защото и моята го прави понякога , но одавна не и обръщам внимание, а и не толкова осезаемо че да се връзвам. С Тони стигнахме до извода като настройвахме газта че когато е на Директ и хидротранспорматора заключи на 4 та , когато се подаде газ при по ниски обороти, около 60-80 км , сместа зверски обеднява и затова колата излашква и после тръгва когато се обогати, след секунда да речем , но това е проблем на картата, гадното е че на газ се усеща повече. На 3 та установихме, че няма такова пропадане, аз одавна в града карам на 3 та за по добра динамика тролея защото тази кола с този мотор е точно това  . Като смених единия път предната ламбда сонда ми се стори че спря да го прави и реших че старата е била мудна и не е опреснявала добре сместа , но после и новата сонда умря и със следващата пак си лашкаше чат пат, според мен само с нова карта ще се оправят нещата, но за съжаление такава няма.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 2:13 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Детонационният датчик и закачен на блока на двигателя. Ако е дриснал ще ти вкарва колата в авариен режим ( няма да върви и ще харчи като змей ), като не е задължително да изписва грешка.
Това се хваща на диагностика - като отидеш при Митака - гледат се живи данни на датчика в режим на празен ход, движение, работа на перките - и по графиката се разбира работи ли добре или не ( както е с ламда сондата - може и да работи, но да е ленива ).
Затова те питах как ти е разхода - щом е ок, малко вероятно е да от детонационния датчик. Така или иначе ако ходиш на диагностика - ще го проверят.
Ако имаш проблеми с токове ( лоша маса, кофти букси/конектори ) се хваща с тестера - на графиките на детонационния и маф сензора се получавате едни резки и кратки скокове - спайкове.
Може да действаш и по друг начин - пусни си допълнителна маса към ЕКУ-то.
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 2:18 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
Tufaka написа: дросела сме го чистили, откачахме акумулатора за пол час и после закачаме и палим и изчакваме 10 мин на място да работи и ми обясниха че въпросното обучение става с каране...и др не съм правил по тоя въпрос. Нямал съм и проблеми с палене на студено. При Митака мисля че й правиха тестове инединия път излезе ленива ламбда сонда и я сменихме , но същата работа. После пак кабели и свещи и пак същата работа Надявах се да се появи някой колега със същия проблем и да каже как се е справил, но уви  Най много ме притеснява да няма решение на проблема или да не успеем да го открием  Малко ми се виждат в студено време 10 минути. Колата трябва да загрее без да се пипа нищо както е по процедурата в поста на dimitrov 1969, поне първата част от процедурата. Идеята е да се самокалибрира положението на дросела, за да са стабилни и в норма оборотите на празен ход.
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 5:29 pm |
|
|
|
epashov
Регистриран на: Сря Окт 12, 2016 5:16 am Постове: 2 Местоположение: гр.Айтос
Автомобил: субару легаси 2,5
Телефон: 0888225470
Рейтинг: 0
|
|
Детонациония датчик се намира отгоре на блока на двигателя от лявата страна по посока на движението и ако е заминал на 100 % колегата разбирач може и да е прав, и разхода на гориво да се повиши осеземо, но често се случва той да дава грешни информация в различните режими на работа в твоя случай, като ускоряващ така че намери някой който прави диагностика с оцилоскоп за да се види точно как работи. И за кабелите на свещите сигурен ли са че са 100% оригинални.
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 5:47 pm |
|
|
|
Tufaka
|
Колега Quietriot, Тони ми е разказвал за теб, каза ми че имаш същия проблем, но при теб биломн по леко дори и на газ. При мен на бензин е поносимо, бих го преглътнал въпреки че пак е дразнещо и се усеща дори и от хора които не разбират когато ги возя, но на газ е ужас и май нещата се влошават, защото започнах да го усещам и на над 3000 оборота и май и на други предавки и понякога и при тръгване.  С Тони не веснъж се опитвахме да замажем нещат с настройки на газта но не става. Днес закарх колата на Митака и ще видим какво ще стане. Каза че ще проверява вс от до каквото е правено по колата, дано намери проблема 
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 7:52 pm |
|
|
|
dimitrov 1969
Регистриран на: Пон Май 23, 2016 5:27 pm Постове: 469 Местоположение: Сливен
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251     
|
|
Дано да откриете по бързо причината,ще чакаме да кажеш.
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2017 8:04 pm |
|
|
|