Отговори на тема
 Прекъсване между 2000 и 3000 оборота 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, нов съм във форума и преди известно време станах собственик на Форестер 2.0т 1999г. Машината много ми допада, но има едно прекъсване, което е доста досадно... Та става въпрос за следното - на място, когато се форсира няма никакво прекъсване (може би минимално на незагрят двигател), но при движение между 2 и 3 000 оборота прекъсва леко, но определено се усеща. Когато подавам много плавно газ, сякаш го няма това прекъсване, но ако педала е до долу прекъсва 2-3 пъти, докато не влезне в турбото и след това няма абсолютно никакви проблеми, даже напротив ако го карам само в обороти колата върви брутално. Смених свещите (кабели-не, изглеждаха нови) и ситуацията определено се подобри, но все още има минимално прекъсване, а съм решил да слагам газ и преди това ми се иска да съм изчистил всякакви проблеми от подобен характер :) Преди да съм предприел някакви действия реших да се допитам до вас :)

Чет Яну 05, 2017 12:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=4&t=22771

Колега, ползвай търсачката...

Чет Яну 05, 2017 1:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На място няма прекъсване, защото няма товар. Ламбда контрола на тези Форестъри е до 3к оборота, дотогава за корекциите ползва данните от ламбда сондата, след това е само по таблици. Та моето предположение е ламбда сонда, която или е мудна или има проблем с подгрева и показва не съвсем вярно.
Другите варианти са да смуче отнякъде въздух, което в ниските обороти ще се усеща, но при високи не. Или пък електрически проблем, губеща се маса и тн

Чет Яну 05, 2017 11:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2
Автомобил: Subaru Forester
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за насоката. Още утре ще замерим ламбда сондата. Само не знам къде мога да намеря нормите, в които трябва да е :hello:

Чет Яну 05, 2017 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
pakisa написа:
Благодаря за насоката. Още утре ще замерим ламбда сондата. Само не знам къде мога да намеря нормите, в които трябва да е :hello:

Колега при мен го има същото придърпване точно в този диапазон на оборотите (Форестър '99 2.0 Турбо). Миналата седмица почистих дросела и вече се усеща много леко, но пак го има като че ли.
Ако откриеш проблема ще се радвам да споделиш.

Съб Яну 21, 2017 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: Forester S Turbo
Телефон: 0893 678 309
Нов фен
Отговори с цитат
Виж маркуча преди турбото,който идва от въздушния филтър,моя беше скъсан и ускоряваше на тласъци

Нед Фев 12, 2017 12:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема