Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  >
 Затъмняване на стъкла 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 220
Рейтинг: 78
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
поредното "загубени в превода" .. ROFL .. лошото е, че нямат топки да кажат "добре сбъркали сме" .. ами се напъват да ни убеждават колко си е супер "побългаряването" дето са сътворили

Honda CBF 1000 '06 - продава се
Triumph Tiger 800 XCX '19

Пон Яну 09, 2017 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 180
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,VTD/09
Рейтинг: 73
Отговори с цитат
Знае е ли се какви ще бъдат санкциите, ако полицай те спре и как ще го доказват това с процентите ... :-?

Пон Яну 09, 2017 2:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2782
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
brymbrym написа:
Знае е ли се какви ще бъдат санкциите, ако полицай те спре и как ще го доказват това с процентите ... :-?

Ами сигурно спиране от движение до отстраняванена "проблема".

Който не е съгласен, може да се подпише тук:

http://www.peticiq.com/protiv-promyanata-v-zakona-za-zatymneni-avtostykla

Пон Яну 09, 2017 3:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 158
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е добре де, аз като съм с фабрично затъмнени задни странични и задно стъкло? Какво следва - да не си карам колата ли?

https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/

Пон Яну 09, 2017 4:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 255
Автомобил: Subaru Outback H6.0 2001
Рейтинг: 172
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
brymbrym написа:

До колкото разбрах - 20 лв. ако са затъмнени стъклата. КАТаджиите нямат право да спират колата от движение, защото не им влиза в правомощията. На ГТП ако преценят че не отговарят на условията за пропускливост могат да я спрат от движение до премахване на проблема.
katlak написа:
Е добре де, аз като съм с фабрично затъмнени задни странични и задно стъкло? Какво следва - да не си карам колата ли?

Май трябва да можеш да го докажеш с документи, че е фабрично - ама как ще стане тва като те спре някой КАТаджия не ми е ясно.

http://www.uab.org/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%81%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%B0/
Като цяло доста малоумна мярка, при положение, че мога да си напълня багажника до горе и пак нищо да не виждам през задното стъкло - нали за това са тия странични огледала ?!?
Логика нулева.

Пон Яну 09, 2017 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Очаквам следващата поправка да е забрана за шофиране с тъмни очила. Така де, те ограничават видимостта и през предния прозорец дори :cool:

Пон Яну 09, 2017 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Отговори с цитат
някой мисли ли да сваля фолио, аз засега не планирам, ева си!

Пон Яну 09, 2017 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: STI
Рейтинг: 300
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това което разбрах от закона е, че имаме право до 70% пропускливост на страничните (задни) и на задното стъкло при наличие на странични огледала. При фабрично затъмнени стъкла с по-малка пропускливост от 70% трябва да бъде доказана (как и аз не знам).

Аз също нямам намерение да свалям нищо !

Пон Яну 09, 2017 7:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Отговори с цитат
E, с какво ще доказваме тази пропускливост, с някъв апарат ли или ще си извадим заверене сертификати от студиа за фолиране?

Пон Яну 09, 2017 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 158
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
Поредния закон, който ще породи практика за рушвети. Нищо повече!
Адвокатите сигурно ще узнаят как да действат при обжалване на акт в съда. Та ще има доста паднали актове за кратко време.
КАТ ще сметнат, че са на минус от неустойки и съдебни такси и после някой крилат министър (от новите) ще обяви закона за грешен и всичко ще си дойде на мястото ... до следващата глупост!

Sent from my iPhone using Tapatalk

https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/

Пон Яну 09, 2017 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: STI
Рейтинг: 300
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
melhaer написа:
E, с какво ще доказваме тази пропускливост, с някъв апарат ли или ще си извадим заверене сертификати от студиа за фолиране?

Сигурно с нещо подобно

Прикачени файлове:
M100_2.jpg
M100_2.jpg [ 75.43 KiB | Прегледано 540 пъти ]
Пон Яну 09, 2017 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Аз съм с фолио 65% пропускливост според производителя му. Ще ми е интересно да ме премерят някъде ROFL

Пон Яну 09, 2017 9:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сигурен ли си, че не е 65% затъмняване?

Пон Яну 09, 2017 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Tisho09 написа:
Това което разбрах от закона е, че имаме право до 70% пропускливост на страничните (задни) и на задното стъкло при наличие на странични огледала.

В ал.2 се споменава, че ако имаш огледала, може да затъмниш само задните странични. Нищо не се споменава за задното панорамно. То остава забранено според ал.1

Поредната глупост като цяло. Може да си натъпчеш багажника или да имаш щора, която ти блокира цялата видимост, ама неможело да фолираш стъклата. А баничарките кво прайм. Или пък как вика тоя на Боко тиквата джипа, дали ще му изсветлят джамовете. Че там съм сигурен, че и предните са затъмнени.

Това с меренето на пропускливоста, ще падат актове ако въобще ги напишат. Сигурен съм, че няма да могат да докажат надеждноста на уредчетата, които ще ползват, за да я премерят и това, че са спазили всички изисквания при измерването. Сещай се кво се случва в съда.

Дано се освестят овреме и да махнат тая глупост.

Пон Яну 09, 2017 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 180
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,VTD/09
Рейтинг: 73
Отговори с цитат
Каква е разликата между фабрично затъмнени (странични и задно стъкло) и такова с фолио нали ефекта е същия ? :pardon:
То излиза,че могат да се заяждат дори и за сложена детски щора на задното странично стъкло. :facepalm:
Ако пък пренасяш хладилник в комбито трябва много внимателно да се оглеждаш за катаджии ... :giggle:

Според вас този закон (това безумие) дали ще остане в този си вид? Не съм специалист,но това май не е издържано юридически .

Пон Яну 09, 2017 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 422
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
От личен опит казвам, че задното стъкло е неудачно да се затъмни поради две причини. Пътна полиция не е сред тях. Та ето защо:
1 - ако колата не е оборудвана с парктроник, дори и да няма щети, ще има притеснения и често слизане, особено в сумрачните и тъмни часове от денонощието.
2 - има голяма вероятност реотаните на задното стъкло, въпреки, че на Субару са доста добри, да не успеят в студено и влажно време да изпарят влагата от вътрешната страна на задното стъкло. Още по-лошо е при повече пътници в автомобила. Голямо неудобство е да се кара без видимост назад, ако си свикнал с нея. Също така, ако автомобила е на годинки и реотаните вследствие на търкане, миене и други са изтънели на места ще си личи много грозно когато автомобила се гледа отвън и отзад. Ако пък се наложи отлепяне на фолиото след време е доста вероятно, че на тези места реотаните ще се прекъснат.

Още едно съображение, което е съмнително дали може да се избегне, дори и с много труд и е в сила за фолиото на всички стъкла - задължително се предупреждават работниците от автомивките да внимават да не надраскат фолиото - особено мадамите, защото носят пръстени. Малките деца не могат да внимават, затова се примирете, че ще имате драскотини по фолиото. При хора с деца е неизбежно! Това е моята лепта по въпроса.

Вто Яну 10, 2017 12:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 956
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От личен опит... По 1 и 2 изобщо не е вярно за моята кола. По 1 - долната част на задното стъкло е много по-високо от муцуните и задниците на повечето коли, та с или без е все тая. По 2 - дори е по-добре с фолио.

Вто Яну 10, 2017 10:59 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
petroff написа:
От личен опит казвам, че задното стъкло е неудачно да се затъмни поради две причини. Пътна полиция не е сред тях. Та ето защо:
1 - ако колата не е оборудвана с парктроник, дори и да няма щети, ще има притеснения и често слизане, особено в сумрачните и тъмни часове от денонощието.
2 - има голяма вероятност реотаните на задното стъкло, въпреки, че на Субару са доста добри, да не успеят в студено и влажно време да изпарят влагата от вътрешната страна на задното стъкло. Още по-лошо е при повече пътници в автомобила. Голямо неудобство е да се кара без видимост назад, ако си свикнал с нея. Също така, ако автомобила е на годинки и реотаните вследствие на търкане, миене и други са изтънели на места ще си личи много грозно когато автомобила се гледа отвън и отзад. Ако пък се наложи отлепяне на фолиото след време е доста вероятно, че на тези места реотаните ще се прекъснат.

Още едно съображение, което е съмнително дали може да се избегне, дори и с много труд и е в сила за фолиото на всички стъкла - задължително се предупреждават работниците от автомивките да внимават да не надраскат фолиото - особено мадамите, защото носят пръстени. Малките деца не могат да внимават, затова се примирете, че ще имате драскотини по фолиото. При хора с деца е неизбежно! Това е моята лепта по въпроса.

Аз точно заради (1) бих го махнал, но до сега не ми се е занимавало, а пък и обикновенно мъкна няква скъпа ски екипировка дето струва повече от половината колата в багажника и ме кефи, че от вън нищо не се вижда. Колата я взех така и й свикнах, макар че пак на момент при паркиране в сумрак е малко гадно. Но най-вече ме притеснява да не заминат реотаните на задното стъкло, че фолиото нито го знам къде е слагано нито колко време го е пекло слънцето, нито какво е, и варианта да се отлепи и реотан не е малък. Сам не бих се наел. Предполагам и никой няма да ми даде гаранция, че ще стане без отлепяне.
Иначе проблеми с (2) не съм имал.

Вто Яну 10, 2017 11:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 956
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Все пак бусовете и баничарките как ги карат? Всичко е до опит...
Най-вероятно този, който е поръчал затъмняването преди теб е прекалил с процентите. Аз съм си преценил, че дори и нищо да не виждам на зад, това не ми пречи, но при пропускливост 20% си се вижда доста добре. Резервната гума (патерица) е права в багажника и поради тази причина не мога да сложа щора. При това положение всичко в багажника се вижда, ако не съм затъмнен. И не на последно място, вече тези с електрожените зад мен изобщо не ме заслепяват. А комфорта лятото, изобщо не коментирам.

Вто Яну 10, 2017 11:46 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Да - съвсем забравих, че не ми се е налагало да мърдам огледалото поради идиоти с криви фарове зад мен.
Да видим дали ще го приемат, и дали ще почнат да се заяждат за това. Най-големият проблем би бил ако не пускат на ГТП заради затъмнено задно стъкло, защото ми се струва безумно да почнат на 21-ви да почнат да глобяват за коли със затъмнени задни стъкла - ама знам ли ги - може да са загладнели след празниците.

Вто Яну 10, 2017 11:58 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  >