| Автор |
Съобщение |
|
suba4o
Автомобил: Outback '00 2,5 AT / Forester 2.0
Телефон: 897722554
Рейтинг: 75 
|
|
Мале излъгал съм те....обратно са копчетата Отпред халогените са on/off Тъкмо ги тествах
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2015 6:37 pm |
|
|
|
martin7937
Регистриран на: Съб Яну 25, 2014 9:52 pm Постове: 212 Местоположение: София
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182    
|
Споко, всичко е под контрол, току-що го установих и сам как работи 
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2015 7:11 pm |
|
|
|
belovodski
Автомобил: без кола
Рейтинг: 11
|
|
А някой има ли идея има ли бушон за подсветката на запалката и скоростния лост, защото смених и двете крушки и пак не светят?
|
|
|
|
| Сря Фев 18, 2015 5:33 pm |
|
|
|
martin7937
|
|
Това ^^^ съм го изпуснал.. Доколкото ми е известно, бушон няма.
Днес получих още малко части от mimo13. Утре трябва да си взема и крайното гърне - в крайна сметка се спрях на Polmostrow - полско гърне. Доста е тежко, заварките са на прилично ниво и не са за сметка на вътрешния диаметър. Общо взето изработката е на ниво над средното. Цената му е ниска, предвид което едва ли ще изкара много време. Ще е по-добре от моето със сигурност, което е оригиналното и вече 1-2 листа са му разлепени, има и дупка...
276 лв е клиентската цена на един преден амортисьор Kayaba. Доколкото разбрах, японска, а не чешка Каяба. Неприятна цена като цяло, дори и след отстъпките. Бях останал с впечатление, че цените варират в диапазона 140-160 лв/бр...
Прикачени файлове:
Коментар на файл: Oil filter, PCV, Vacuum hose & clamp, Front & rear stabilizer bushings
2015126191255.jpg [ 102.14 KiB | Прегледано 770 пъти ]
Коментар на файл: Differential bushings, Power steering bushings
2015310203113.jpg [ 86.7 KiB | Прегледано 770 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Мар 10, 2015 9:02 pm |
|
|
|
SUBR
Регистриран на: Съб Сеп 14, 2013 11:48 pm Постове: 221 Местоположение: София
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
|
Колега много полезна информация и снимков материал си качил  .Имам едно питане към теб.Номера на крушката в жабката и подсветката в скоростния лост сигурен, ли си че е BX8.4D ?.Взех си колата от сервиз за обслужване и видях,че скоросният лост не свети  ,което много дразни вечерно време.Днес обиколих почти целия Симеон дори им показвах и снимков материал  но не успях да открия никъде такава крушка.
|
|
|
|
| Вто Май 26, 2015 5:12 pm |
|
|
|
martin7937
|

Не съм писал отдавна в темата и ми скимна да споделя малко полезна информация, дано на някой му свърши работа. При В12, а и не само, задният тампон на долния преден носач е хидравличен - за съжаления не се продава само ОЕМ втулка. Този тампон е доста чувствителен към смотаните ни пътища. Като цяло разликата между скъсан тампон с изтекла течност и такъв прясно монтиран нов, е доста малка - има едно специфично похлопване при по-рязко спиране (при връщане на купето в нормално положение след "гмуркането" при спиране). А и в завои предницата е идея халтава със засилена склонност към недозавиване. Какво опитах аз. Първо си купих втулки Febest (SAB-001), които набих в оригиналните тампони. Хидравлични втулки, които изкараха някъде около 4-5 месеца преди да им изтекат водите. След това дадох втори шанс на Febest, купувайки си направо 2 нови цели тампони (SAB-001L/R). Тези родиха още по-бързо - за няма и 2 месеца. Тъй като оригиналните тампони са доста скъпи, реших да експериментирам и опитах още веднъж с втулки, отново на Febest, но този път от плътна гума (SAB-001X). Ето това е трябвало да направя от самото начало, но го разбрах по трудния начин, след няколко реглажа. Има нещо специфично - тези втулки се набиха в оригиналните тампони, докато тампоните на Febest се оказаха с по-голямо легло (в диаметър). Доста странно, но факт. Хидравличната помпа на В12 2.0/2.5 Аутбек е идентична с тази на Легаси, с една малка разлика - помпата на Аутбек е с редуктор на изхода за високо налягане (мисля месингов). Не съм сигурен дали е всъщност редуктор или по-скоро е просто един вид удължение/преходник. Така или иначе този редуктор не може да се прехвърли на помпа от Легаси, защото има разлика в резбите. А помпата от Легаси не може да се монтира на Аутбек, защото без редуктора се получава гап между помпата и маркуча за високо налягане, който гап без побългаряване не може да се компенсира. А и аз не му дадох много шанс. Просто да се има предвид, че ако се търси помпа от Легаси за Аутбек (или обратното) има малка специфика, която поне според каталозите на части не засяга всички години Аутбек/Легаси. Ето тези две снимки обясняват: https://shop.recojapan.com/rps/images/d ... 107/01.jpg Забележете как под ухото на маркуча за високо налягане има една гайка, която аз наричам редуктор. Ето и помпата от Легаси: http://media.motorteiledirekt.de/media/ ... 0326_1.jpg При нея ухото на маркуча ляга директно върху периферията на помпата. Не е фатално разминаване, но е добре да се вземе под внимание. Иначе вътре са (почти) идентични, а също така и ребилд кита е един и същ. Хидравличните рейки на В12 Аутбек и Легаси са взаимозаменяеми, но не са еднакви. Рейката на Легаси е по-бавна, макар и пренебрежимо малко (3.1 vs. 3.0 оборота от край до край). А също така и с по-малък радиус на завиване (10.8 vs. 11.2 метра). Поне това твърди ръководството. Или по-точно едно от ръководствата, тъй като пък друго твърди обратното - че рейката на Легаси е по-бърза. На мен ми е трудно да преценя дали рейката прави 3.0 или 3.1 оборота, но със сигурност колата е малко по-маневрена. Което в комбинация с джанти с ЕТ48 и гуми 215, особено ако са с по-тумбести бордове, води до леко опиране на грайфера на гумите в кората под двигателя. Контактът обаче е пренебрижомо малък и единствено при пълно ляво/дясно, което по принцип избягвам да правя (навик от предишен автомобил със свиреща помпа). Когато търсите предни полуоски за В12, без значение Аутбек или Легаси, имайте предвид, че генерално полуоските са еднакви, с леки разлики във външните карета. До определена година гривната на ABS-а се монтира на главината, а след това на външното каре. Когато е монтирана на главината, на външното каре има предпазен щит, който има за цел да пази гривната от мръсотия. Гривните обаче могат да се избиват и набиват, доколкото ми е известно е лесно и безопасно. Така че тук особена драма няма. Някои от външните карета са по-тумбести, но така или иначе вършат една и съща работа. Вече бях писал в друга тема - горещо препоръчвам по-дебела задна стабилизираща щанга. Разликата е голяма, въпреки че става на въпрос за допълнителни едва 2 мм (или 3 - зависи от донора) в диаметър. Особено ако подобен ъпгрейд е подкрепен от предна разпънка.
|
|
|
|
| Пон Ное 14, 2016 10:43 pm |
|
|
|
martin7937
|
С молба към други собственици на В12: Става на въпрос за модула за управление на парното/климатроника, т.нар. Heater Control Auto (72311AE161/72311AE162): http://www.auto-parts.spb.ru/cat/su/pic ... 723_04.gif и http://i.ebayimg.com/00/s/NTAwWDU3Ng==/ ... Id/$_1.JPG1. При натискане на копчетата или завъртане на "топката", въпросният модул издава ли звук (електронен)? При мен се чуват единствено механичните зъбчета на безконечната "топка", без друг звук. Бутоните също не издават звук, а мисля, че такъв трябва да се чува. И въобще някаква идея къде мога да търся проблема? 2. Автомобилът няма звукова индикация за ниска температура, нали? Например от +4 температурата спада на -1 и се чува предупреждение.
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2017 1:49 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
|
При мен няма никакви звуци. Нито предупреждения за ниска температура (за разлика от Нисана).
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2017 3:38 pm |
|
|
|
Marvin
Регистриран на: Сря Авг 05, 2015 2:50 pm Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6.0 2001
Рейтинг: 172   
|
martin7937 написа: С молба към други собственици на В12: Става на въпрос за модула за управление на парното/климатроника, т.нар. Heater Control Auto (72311AE161/72311AE162): http://www.auto-parts.spb.ru/cat/su/pic ... 723_04.gif и http://i.ebayimg.com/00/s/NTAwWDU3Ng==/ ... Id/$_1.JPG1. При натискане на копчетата или завъртане на "топката", въпросният модул издава ли звук (електронен)? При мен се чуват единствено механичните зъбчета на безконечната "топка", без друг звук. Бутоните също не издават звук, а мисля, че такъв трябва да се чува. И въобще някаква идея къде мога да търся проблема? 2. Автомобилът няма звукова индикация за ниска температура, нали? Например от +4 температурата спада на -1 и се чува предупреждение. Outback H6 2001-ва - няма нито звуци при въртене, нито индикация за ниска температура. Модулът е същия при мен.
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2017 3:50 pm |
|
|
|
martin7937
|
|
Ясно, благодаря много. При колегата quietriot (Васко) каквото и да натиснеш по модула, се чува тон, нещо като звук на клавиатура на GSM. Ама не си спомням дали врътката също издаваше звуци.
|
|
5
|
|
| Вто Яну 10, 2017 3:53 pm |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
|
При мен също се чува тон. Но само при натискане на копчетата. С врътката нищо не се случва, както и няма тон предупреждаващ за ниски температури.
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2017 4:59 pm |
|
|
|
Vmax
|

martin7937 написа: Не съм писал отдавна в темата и ми скимна да споделя малко полезна информация, дано на някой му свърши работа.
При В12, а и не само, задният тампон на долния преден носач е хидравличен - за съжаления не се продава само ОЕМ втулка. Този тампон е доста чувствителен към смотаните ни пътища. Като цяло разликата между скъсан тампон с изтекла течност и такъв прясно монтиран нов, е доста малка - има едно специфично похлопване при по-рязко спиране (при връщане на купето в нормално положение след "гмуркането" при спиране). А и в завои предницата е идея халтава със засилена склонност към недозавиване. Какво опитах аз. Първо си купих втулки Febest (SAB-001), които набих в оригиналните тампони. Хидравлични втулки, които изкараха някъде около 4-5 месеца преди да им изтекат водите. След това дадох втори шанс на Febest, купувайки си направо 2 нови цели тампони (SAB-001L/R). Тези родиха още по-бързо - за няма и 2 месеца. Тъй като оригиналните тампони са доста скъпи, реших да експериментирам и опитах още веднъж с втулки, отново на Febest, но този път от плътна гума (SAB-001X). Ето това е трябвало да направя от самото начало, но го разбрах по трудния начин, след няколко реглажа. Има нещо специфично - тези втулки се набиха в оригиналните тампони, докато тампоните на Febest се оказаха с по-голямо легло (в диаметър). Доста странно, но факт.
Има ли разлика с новите тампони - по-твърдо/меко? Нещо подобно ли е се е получило: http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimitro ... me=&page=5
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2017 5:27 pm |
|
|
|
martin7937
|
|
Този сайт за първи път го срещам и нямам абсолютно никаква идея какви са тампоните, които се предлагат в него, включително и като качество. Предвид факта, че изработват по поръчка втулки метал/каучук, би трябвало да се е получило същото. Твърдо/меко - не, няма разлика. Усещането е като със здрав хидравличен тампон. Ако е някакъв ориентир - няма много общо с ефекта от рециклиран тампон с полиуретанова втулка, или поне аз не го откривам.
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2017 6:41 pm |
|
|
|
Vmax
|
martin7937 написа: Този сайт за първи път го срещам и нямам абсолютно никаква идея какви са тампоните, които се предлагат в него, включително и като качество. Предвид факта, че изработват по поръчка втулки метал/каучук, би трябвало да се е получило същото. Твърдо/меко - не, няма разлика. Усещането е като със здрав хидравличен тампон. Ако е някакъв ориентир - няма много общо с ефекта от рециклиран тампон с полиуретанова втулка, или поне аз не го откривам. Сетих се за сайта, че като четох описанието ти, ми заприлича на тези тампони - но нямам опит с тях. Карал съм с набити полиуретанови тампони и стана голямо дърво возията, особено през релси и ръбове на настилката. А оригиналните са наистина доста дантелени, особено за градско - но нали имат малък ход, та затова ми беше въпроса дали с тези, които си направил се е променило качеството на возията ( тези новите ти имат ли някакъв ход )?
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2017 6:51 pm |
|
|
|
martin7937
|
|
Имат ход, но е по-малък от тези с хидравличните втулки. Умишлено наскоро с щанга ги напъвах и си мърдаха. Докато с полиуретана е пълна простотия, носача става като заварен. Да не говорим как се износват и изкривяват с времето. Напълно неоправдан разход за шосеен автомобил, особено за нашите пътища.
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2017 7:08 pm |
|
|
|
xargs
Регистриран на: Вто Авг 05, 2014 4:23 pm Постове: 264 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238     
|
|
Зависи за кои тампони става дума. Задния тампон на повечето нови автомобили е предвиден да мърда доста (този хидравличния). Този тип тампони се ползват при новите (2000+) автомобили и смяната му обикновено води до неприятни изживявания. По-старите автомобили се правеха с три тампона тип втулка, при които смяната с полиуретан не водеше до чак такива проблем.
За съжаление, ако искаш хубава настройка на предницата на автомобила, с добър анти-лифт и кастор, няма как да минеш без полиуретанов такъв. Още събирам смелост да сменя моите такива с whiteline....
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2017 7:17 pm |
|
|
|
SpliFF
Регистриран на: Вто Окт 06, 2015 11:12 am Постове: 218 Местоположение: Добрич
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 245     
|
|
И аз потвръждавам ,че няма никакъв звук нито при натискане на бутон,нито въртене или при някава температура.В един клип в тубата видях ,че амеркинаксите бекове го имат това със звука при натискане на бутон.Макар ,че самият модул за климатроника поне на външен вид е абсолютно еднакъв.
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2017 4:44 pm |
|
|
|
martin7937
|
Същият е, да, осбвен обаче глупавите фаренхайти, които показва  Благодаря.
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2017 4:57 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
Упс, излъгал съм. Има звук при натискане на бутоните ,нещо не съм го чул.....На врътката нямам. 
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2017 9:45 pm |
|
|
|
martin7937
|

martin7937 написа: ...Хидравличните рейки на В12 Аутбек и Легаси са взаимозаменяеми, но не са еднакви. Рейката на Легаси е по-бавна, макар и пренебрежимо малко (3.1 vs. 3.0 оборота от край до край). А също така и с по-малък радиус на завиване (10.8 vs. 11.2 метра). Поне това твърди ръководството. Или по-точно едно от ръководствата, тъй като пък друго твърди обратното - че рейката на Легаси е по-бърза. На мен ми е трудно да преценя дали рейката прави 3.0 или 3.1 оборота, но със сигурност колата е малко по-маневрена. Което в комбинация с джанти с ЕТ48 и гуми 215, особено ако са с по-тумбести бордове, води до леко опиране на грайфера на гумите в кората под двигателя. Контактът обаче е пренебрижомо малък и единствено при пълно ляво/дясно, което по принцип избягвам да правя (навик от предишен автомобил със свиреща помпа). Мамка му... Рейките НЕ са вазимозаменяеми. Поне B12 Ouback с VDC не може да ползва рейка от B12 Legacy преди фейслифта заради въпросното VDC, чийто жироскоп се шашка и в определени ситуации (предимно при леви завои) става мармалад...
|
|
|
|
| Пон Мар 27, 2017 10:17 am |
|
|
|