Отговори на тема
 Миризма в купето когато влиза въздух отвън 
Автор Съобщение

Постове: 30
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, от седмица съм горд собственик на субару легаси 3.0 2005г. Колата е повече от чудесна, обслужвана е при Митака, а аз я карах в STI да я прегледат преди да я купя - казаха, че колата е много запазена, няма течове, само един тампон е тръгнал... та купих я.

Забелязвам обаче следния проблем, когато я карам и съм натиснал бутона да влиза въздух отван в купето започва да мирише доста специфично и започва да те боли главата, мислех, че е изгорели газове но днес отворих казанчето на антифриза - на него мирише. Антифриза обаче е на full, от sti казаха че е до -50 и е ОК. Филтъра е сменян, когато дам да въри въздуха в купето няма проблеми, но стъклата се потят ....

Миналия уикенд бях при sti те казаха че няма течове нещо да обгаря по генерацията и да връща.

Ще се радвам на мнения.

Благодаря предварително!

Сря Яну 11, 2017 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Скоро сложих нов филтър на купето , обикновен без активен въглен . При по-влажно време мирише доста гадно. Тези дни ще го махам

Сря Яну 11, 2017 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Възможно ли е така да смърди, само да "отворя" клапата и започва на мирише ужасно на... не мога да го определя, изгорели газове, масло, ...Какъв филтър ще ми препоръчате, възможно ли е аз да си го сменя или е добре да си ида до сервиза.

Поздрави!

Чет Яну 12, 2017 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 8
Автомобил: Legacy ej20 2003
Нов фен
Отговори с цитат
На предишната ми кола (ситроен) зимата от ниските температури, нещо тръби, маркучи се свиваха и сълзеше бензин и миришеше в купето. Сега и при легасито се получи, като паднаха темепературите под -10. Почти всички скоби искаха да се позатегнат с отверчица, само остана една пуста скоба до която няма достъп набуната от страната на сервото.

Чет Яну 12, 2017 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Subaru Legacy 2005
Рейтинг: 48
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
И при мен мирише на бензин. Странното е, че като беше -10 миришеше а на по студено не ROFL

Чет Яну 12, 2017 2:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
В събота съм при STIBG дано намерим къде е причината, защото адски много ме дразни :)

Чет Яну 12, 2017 2:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Автомобил: Lexus IS 200
Нов фен
Отговори с цитат
Почти съм сигурен, че от някое съединение капе по капка или имаш някой леко напукан маркуч..на 3 пъти ми се е случвало - сълзи едвам едвам, капе на нагрята част и се изпарява веднага, а миризмата влиза в купето и се усеща най-вече, когато колата разботи на място. Накарай ги да огледат добре, че понякога трудно се открива. Единия път ми беше пукнат маркуч от вътрешната страна - откъм купето и едва в третия сервиз, в който ходих го видяха.

Пет Яну 13, 2017 3:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 37
Автомобил: 2007 Legacy H6
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз имам подобен проблем, но когато пусна A/C в началото мирише и също, много странно, ако я поизръчкам малко повече, в купето почва да мирише неприятно...

Аз съм с H6 2007 на бензин.

Друг проблем е, че изобщо не духа на краката (особено до шофьора) зимата краката ни мръзнат.

Имам една баба Селика на 27 години вече - парното и е по-хубаво - даже имаш въртяща се духалка под волана - така, че може да ти духа и не само на краката ROFL

Пет Мар 10, 2017 2:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема