Отговори на тема
 Subaru Legacy Outback Bi-Fuel 
Автор Съобщение

Постове: 4
Автомобил: Subaru Outback Bifuel 2.5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.

Скоро се сдобих със Subaru Legacy Outback Bi-Fuel 2006-та. За първи път от близко видях Outback преди около 12 години.
Един приятел си я купи, след като имаше Audi A8 с типтроник, което продаде (една сутрин не запали и му искаха 1500 лв за магистрален кабел
и 1 месец чакане). Неговата беше автоматик и направих едно кръгче. Под капака беше празно само мотор и акумулатор - без много електроники.
Преди няколко дена изпробвах моята в дълбокия сняг понеже офиса в който работя е в полите на Витоша.
Автомобила е невероятно стабилен и проходим. Никой друг не посмя да спре на поляната в снега докато аз съвсем спокойно си маневрирах.
Ако има други потребители с този автомобил ще се радвам да споделят предимства и недостатъци, за какво да се внимава и някакви тънкости.

Има ли добър сервиз и майстор на тези автомобили в София ?
Къде си преглеждате газовата система ?

Поздрави.

Прикачени файлове:
20170111_133855.jpg
20170111_133855.jpg [ 1.85 MiB | Прегледано 1015 пъти ]
Съб Яну 14, 2017 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 30
Автомобил: Outback 2007 2.5
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, автоматик ли е? Ако да, от спряно положение, като настъпиш газта, какво прави? - все едно си я настъпил леко и с чудене потегля, след което се сеща, че си настъпил педала и тръгва да върви като хората или от място се изстрелва? Чудя се, моята ли нещо не е у ред или просто не тръгва, като при ръчните? Примерно, ако искам в точно определен момент рязко да пресека кръстовище, това няма как да стане. Винаги има едно чудене в началото...

Сря Фев 08, 2017 7:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 4
Автомобил: Subaru Outback Bifuel 2.5
Нов фен
Отговори с цитат
@poznai

Аз съм с ръчна и да ти кажа сега като се замисля май си прав. И моята прави така. Ако някой път се опитам да я насиля приритва.
Като натисна педала леко си поема добре и като засиля вече ми дава да я силя но иначе не дава рязко потегляне.
Ще ходя на сервиз по някое време за да я прегледат добре и ще разпитам.
Възможно е да е електронно ограничена - на такова ми мяза.
Мисля да бръмна до Джовани Ауто (http://subarucenterbg.com/bg/subaru-ser ... sofia.html)
Ти къде водиш твоята ?

Чет Фев 09, 2017 10:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 30
Автомобил: Outback 2007 2.5
Нов фен
Отговори с цитат
Мммм... аз всъщност описвах поведението на моя автоматик. При подаване на много газ от спряло положение, не реагира, не преритва ми тръгва лекичко Ако пусна спирачка и дам възможност леко да си потегли сама и тогава дам газ, се засилва.

При ръчна, както е твоята, би трябвало още от място като му забиеш газта и да фръкне, както е при останалите коли с ръчни скорости. Аз все пак, не знам дали при автомата трябва да се държии както е при мен, надявах се и ти ди си с автомат. Вероятно ще пусна нова тема.

Аз съм от Пловдив иначе. При Джовани, казват че разбирали много, и мога да я карам там, ако имам специфичен проблем. Но и е по-скъпо. По мнение на други де, аз лично още не съм ходил там. Надявам се и да нямам защо да ходя. :)

Чет Фев 09, 2017 11:00 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
poznai написа:
Мммм... аз всъщност описвах поведението на моя автоматик. При подаване на много газ от спряло положение, не реагира, не преритва ми тръгва лекичко Ако пусна спирачка и дам възможност леко да си потегли сама и тогава дам газ, се засилва.

Повечето планетарни автомати, които съм карал (имам предвид като различни модели), си работят точно по този начин. Ако пуснеш спирачката и веднага набиеш яко газта, няма да се изстреля толкова добре, колкото очакваш, по-скоро ще е по-плавно. Потеглиш ли обаче много леко и тогава набиеш камшика, тръгва осезаемо по-добре.

Чет Фев 09, 2017 11:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Повечето планетарни автомати, които съм карал (имам предвид като различни модели), си работят точно по този начин. Ако пуснеш спирачката и веднага набиеш яко газта, няма да се изстреля толкова добре, колкото очакваш, по-скоро ще е по-плавно. Потеглиш ли обаче много леко и тогава набиеш камшика, тръгва осезаемо по-добре.

Субару автомат ( 1 и 2 генерация ) тръгват много бързо от спряло положение.
Набивал съм газта и тръгва като стой та гледай. Ако колегата има забавяне, по-скоро да мине през сервиз и да я погледнат за да го ориентират, а може и да е просто въпрос на субективна преценка на колегата

Чет Фев 09, 2017 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
То си е субективно, но има разлика в това, дали пускаш спирачката и веднага набиваш газта или в другия вариант тръгваш много леко (дори да я оставиш сама да пълзи) и тогава да набиеш. При втория случай тръгва някак по-бързо.

Пет Фев 10, 2017 9:10 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема