Отговори на тема
 Разпръскан антифриз под капака?! 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, случи се така, че ми се беше спукал горния маркуч на радиатора на път за Пловдив. Та ми се наложи да се прибера до София с теч на антифриз и нахвърля по целия капак, ролки, ремъци, двигател, абе всичко. Въпроса ми е, как мога да го разкарам или да го измия безопасно, без да навредя на двигателя или да не замръзне някъде нещо, с тия минусови температури. Пък и се появи някакво тракане от роклите и ремъците, като се форсира двигателя... и е доста неприятен шум.
П.П Колата е Impreza wrx bugeye.

Пон Яну 16, 2017 11:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ако е толкова неотложно да я миеш - намери си гараж за 1-2 дена да престои след миенето. Ще е добре да има и въздух под налягане ( гуми компресор ) че да издухаш принудително каквото можеш от двг-то.
Зимата е кофти да се мие мотор - не само заради замръзването, но и температурните амплитуди.

По притеснителен е този шум - та първо си мини през сервиз, там ще ти дадат най-правилен съвет.

Нали не си прегрял колата като си карал с този теч?

Вто Яну 17, 2017 8:55 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Не, не съм я прегрявал. Само като вдигах малко над 120 ми светваше слабо лампата за маслото, но се оказа, че е заради това, че е мокрило датчика.
А дали ще се получи, ако я изпръскам набързо за по 1-2 секунди и после да я карам продължително 1-2 часа, предполагам, че каквато вода има ще се изпари за това време с този двигател и турбото?

Сря Яну 18, 2017 3:09 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема