Отговори на тема
 Дребен проблем със системата за течноста на чистачките. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте пак, аз отново с мойте дребни проблемчета да ви занимая.
Първо да кажа че пиша по повод на това, че пръскачките срещу пасажерското място не пръскат добре върху стъклото. Аз лятото се бях занимавал с тях. Понеже въобще нищо не пръскаше от нея страна. Очевидно имаше запушване. На маркучето към втората пръскачка има по средата едно малко пластмасово черно щуцерче, в което има пружинка и съчма. Понеже пружинката беше отдавна изгнила, реших да я разкарам.
Има ли някой на идея за какво служи това миниатюрно клапанче ако можем така да го наречем. И дали в него е проблема?

Пет Яну 19, 2007 1:28 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Разбира се че има. Това се казва check valve (еднопосочен клапан). Работи като диод, пуска само в една посока. Той следва да е там, да е изправен и да е правилно монтиран. Служи да предпазва маркучлето от отичане обратно в резервоара. Което пък би довело до закъснение на пръскащата струя спрямо момента на команда от водача. Този клапан винаги е в близост до пръскащите дюзички (for minimal delay).

Забележка за теб : като дойде време да го сменяваш внимавай как ще го ориентираш при монтажа. Сачмата се вижда на око и трябва да ГЛЕДА КЪМ ПОМПАТА, ВХОДА НА ТЕЧНОСТТА, НЕ КЪМ ЦИЦКАТА.

Щото съм виждал всякакви случаи в практиката си.

Пет Яну 19, 2007 4:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Мерси за изчерпателния отговор. Значи не е това причината за слабото пръскане според мен в дясно. То даже не знам дали ще дойде ред да го сменям. Къде ще успея да го намеря това дребно нещо. Дали дилърите ще го имат като резервна част не знам. Но ще проверя.

Пет Яну 19, 2007 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Дилърите го имат и не струва пари, около 2 долара май беше. Този клапан по принцип става от всякаква кола, тъй като размера на маркучлето е стандартен. Спираш на първия дилър и казваш ' ........washer spray chech valve, please....'. Не е изключено и в Кан. Тайър да ги има на щанда 'Help'.

Цицката, която пръска слабо, трябва да и се откачи линията от долу, от към това клапанче и да се духне с въздух от вън в обратна посока. Една минута работа.

Пет Яну 19, 2007 11:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Добра идея, ще проверя в кан. тайър да видим, може да имат такива дреболии.

Съб Яну 20, 2007 3:15 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Ти нямаш никакъв проблем. Твоя дефект отнема 3 лева и 5 минути време. Аз много пъти това въобще не го и търся за плащане. Ако съм на голяма поръчка и клиента ми е дал добър бизнес аз си му давам това безплатно. Винаги имам в бокса поне пет клапана. А и не забравяй, че когато клиента е влезнал за major service (48 K 96 K) в обслужването влиза и състояние на пръскалата, да няма запушване, да няма пръскане в грешна посока. И клиента като е на път да остави $1200 на касата как да му пишеш и центровка на цицките ? То си става грозно.

С други думи - ако идваш само за това и не си редовен клиент - ще платиш нещо. А ако си редовен клиент и е комбинирано и с друго - си ти е free.

Съб Яну 20, 2007 3:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Да, разбирам за какво говориш. И ние правим така с клиентите, за да са доволни дето се казва. Когато ти чета отговорите и видя думата "цицки" ми е много забавно. :)

Съб Яну 20, 2007 4:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Колеги,имам един индиански въпрос-на Легаси-90год.,първото бутонче над лоста за парното(нарисувана е прекъсната стрелка) за какво служи ?А по основната тема-сменях предно стъкло и оттогава имам голям проблем с изпотяването.Сменях го в Бургас,в КОБРА,и уж всичко щеше да е наред,с някакъв бързо съхнещ силикон-за 4мин.,уплътнявал идеално,но явно ме минаха.

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Съб Яну 20, 2007 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Цитат:
думата "цицки"

Пак се благодаряй,че не употребявам думата цомби или цомбурляци, че тогава наистина ще настъпи смях в залата. Или пък думата бозки.
:D :D :D

Съб Яну 20, 2007 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Хахаха, спомням си сега, имах един познат във Варна, дето прякора му беше Цомби :) или Цици, както дойде така му викахме.

Нед Яну 21, 2007 12:08 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Виж ся, адаш...като ша е гардже, поне рошаво да е. Като ша си казвам целия филм, поне да кажа и втора серия.

Ти нали се сещаш, че ако клиента е на път да остави над $1000 за обслужване (забележи, обслужване, не ремонт) и ако се качи в колата и пръскалата не пръскат във верната посока .......аз съм загаснал кат фас в локва ? Ти нали се сещаш, че ако клиента загаси двигателя, върне се обратно, направи деликатна забележка по отношение на качеството на обслужването......моя бос никога няма да каже 'Бе, я си е.. м....а, бе дръгльо. Моите механици знаят какво правят.'

Нали се съгласяваш с мен ?

Е, дотам като я докарате в България, в отношението клиент - сервиз......и с Бога ще вечеряте.

:D :D :D

За момъка - разбира се, че ще го похвалиш. И аз изказвам благодарност и уважение за професионалното му отношение в случая.

Нед Яну 21, 2007 12:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Въпроса за отношенията е много комплексен. Тука Nick говори за отношението към клиента. Ама трябва да не забравяме и отношението на клиента към сервиза. Мисля че се върти около 100$/h. Това в България също няма да стане скоро. Кога заплащането ще стане на час и то да е съпоставимо със европейското например? Просто няма как да стане в близкото бъдеще. Тука говоря за цените на услугите, човешкия труд е много евтин в БГ. Иначе мноого от стоките са по-скъпи дори от тук.

Пон Яну 22, 2007 12:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Абе едва ли зимат повече от колкото тука. Цената на частта не определя цената на труда тука. За гарнитура на главата зимат над 1000$ за труд. На един приятел му се беше наложило. Ама понеже те като се занимаят 10ч. по 100$, ей ти ги на. Даже и не се спират на толкова ;) Вервай ми тука труда си е заплатен.
Вече друг е въпроса за това колко качествено работят в БГ сервизите. Но тука е на добро ниво според мен, пък и така трябва да бъде.

Пон Яну 22, 2007 2:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Хаха, верно е че лафовете всички ги знаят. И съм съгласен за работноста на българина че е мит :) Хайде да не отваряме тема и за другите качества :)

Пон Яну 22, 2007 2:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема