Особености на Субару Форестър II (2003-2008)
| Автор |
Съобщение |
|
dimitrov 1969
Регистриран на: Пон Май 23, 2016 5:27 pm Постове: 469 Местоположение: Сливен
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251     
|
|
Няма ,карам същият модел.
|
|
|
|
| Пет Яну 27, 2017 9:31 pm |
|
|
|
Baat Gosho
Регистриран на: Нед Яну 29, 2017 10:02 am Постове: 4 Местоположение: Пловдив
Телефон: 0898744811
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, колеги. И аз смятам да се присъединя към семейството на Субару. Насочил съм се към Форестър 158к.с. от 2005-07 година с автоматични скорости. Ще помоля за всякаква информация и мнения от колегите, които са имали, или все още имат, такъв модел Форестър (разход, обслужване, силни и слаби страни). Също така ме интересува, какво основно трябва да се гледа при покупката. Отделил съм около 10000 лв. и незнам дали ще ми стигнат ( става въпрос само за закупуването). Ако някой има информация да се продава нещо читаво ще съм много благодарен да ме иформира. Силно се надявам да ми пишат много колеги, на които искам да благодаря предварително.
|
|
|
|
| Нед Яну 29, 2017 3:50 pm |
|
|
|
Vmax
|

Baat Gosho написа: Здравейте, колеги. И аз смятам да се присъединя към семейството на Субару. Насочил съм се към Форестър 158к.с. от 2005-07 година с автоматични скорости. Ще помоля за всякаква информация и мнения от колегите, които са имали, или все още имат, такъв модел Форестър (разход, обслужване, силни и слаби страни). Също така ме интересува, какво основно трябва да се гледа при покупката. Отделил съм около 10000 лв. и незнам дали ще ми стигнат ( става въпрос само за закупуването). Ако някой има информация да се продава нещо читаво ще съм много благодарен да ме иформира. Силно се надявам да ми пишат много колеги, на които искам да благодаря предварително. Пробвай с четене и търсачката на форума. Също така имаме добър форумводител. Накратко на въпроса ти - този двг е капризен и скъп за подръжка, в същото време не е по-здрав, нито върви повече от 2.5 атмосферка или 2.0Т. По-добре се насочи към последните две моторизации, макар и на по старото купе - 2004-2006. тук има интересна инфо, макар и да не е точно за Фоз: viewtopic.php?f=4&t=22897&p=266689#p266689
|
|
|
|
| Нед Яну 29, 2017 4:16 pm |
|
|
|
jagata
Регистриран на: Пон Окт 26, 2009 12:51 pm Постове: 161 Местоположение: София
Автомобил: Impreza'97 2.0GL Forester'05 2.5XT
|
|
Относно въпроса за лампичката в жабката - моето фори има, ето къде е:
Прикачени файлове:
_MG_0109.JPG [ 255.36 KiB | Прегледано 1215 пъти ]
_________________ www.madstreamteam.com - Видеозаснемане и онлайн излъчване на събития. www.ampsonair.com
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2017 9:40 am |
|
|
|
dimitrov 1969
|
|
Коя година и модификация е?
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2017 10:34 am |
|
|
|
Александър
Регистриран на: Сря Апр 29, 2015 4:26 pm Постове: 94 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006г.
Телефон: 0885868444
Рейтинг: 19
|
Преди малко гледах на моето - има отвор, но няма лампичка, нито "пъпка", която евентуално да я включва/изключва при отваряне на жабката. За да се смени филтъра на купето се демонтира жабката - мислех, че евентуално при някоя смяна механикът е забравил да ми закачи отново лампичката и тя да е останала някъде отзад. Свалих жабката, но нямаше нищо - дори съответното окабеляване не видях. Поне си изчистих филтъра 
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2017 12:13 pm |
|
|
|
jagata
|
dimitrov 1969 написа: Коя година и модификация е? Моя е 2005-та преди фейслифта, 2,5ХТ Свети само когато е на контакт колата.
_________________ www.madstreamteam.com - Видеозаснемане и онлайн излъчване на събития. www.ampsonair.com
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2017 12:16 pm |
|
|
|
Александър
|
jagata написа: dimitrov 1969 написа: Коя година и модификация е? Моя е 2005-та преди фейслифта, 2,5ХТ Свети само когато е на контакт колата. Ясно, че трябва да е на контакт. А има ли изключвател или свети постоянно (дори и при затворена жабка) докато е на контакт или запалена колата.
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2017 12:23 pm |
|
|
|
jagata
|
Има изключвател. Намира се в долния десен ъгъл - където се срещат вратичката и другата част на жабката. Изглежда и работи като бутонче - подобно на тези при вратите на хладилниците  Сега забелязах, че свети, когато е на габарити или с включени фарове. Иначе не - дори да е на контакт.
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2017 12:36 pm |
|
|
|
Александър
|
jagata написа: Има изключвател. Намира се в долния десен ъгъл - където се срещат вратичката и другата част на жабката. Изглежда и работи като бутонче - подобно на тези при вратите на хладилниците  Сега забелязах, че свети, когато е на габарити или с включени фарове. Иначе не - дори да е на контакт. Благодаря ти. Странно, че с фейслифта са ни лишили от тази екстра. Явно така FHI са спестили мнооого пари.
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2017 12:53 pm |
|
|
|
jagata
|
|
Няма проблем. Да странно е наистина - да липсва такава елементарна и необходима "екстра"...
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2017 1:03 pm |
|
|
|
dimitrov 1969
|
|
Като гледам тези които караме 2006-2007,/2000 куб/ г,сме много прецакани-хем по скъпа за поддръжка и по капризни абтомобили. А това че няма осветление на жабката и подгряване на огледалата е още едно доказателство,че сме прецакани
|
|
4
|
|
| Чет Фев 02, 2017 2:24 pm |
|
|
|
gaiman
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2016 2:29 pm Постове: 57 Местоположение: Русе
Автомобил: Форестър 2.0Х 158 h.p.
Рейтинг: 101  
|
|
Май си слагат екстри според желанието на първият клиент , аз карам 2006-а и имам подгрев на огледалата , включва се заедно с подгрева на чистачките .
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2017 7:35 pm |
|
|
|
Александър
|
gaiman написа: Май си слагат екстри според желанието на първият клиент , аз карам 2006-а и имам подгрев на огледалата , включва се заедно с подгрева на чистачките . Да, и аз имам на огледалата, а след като ми се наложи да сменя оригиналното предно стъкло заради пукнатина вече имам и на чистачките. От един и същи бутон се включват.
|
|
|
|
| Пет Фев 03, 2017 4:43 pm |
|
|
|
emolom
Регистриран на: Съб Яну 28, 2017 1:15 pm Постове: 24 Местоположение: Лом
Автомобил: Forester II 2.0XT
Рейтинг: 28
|

Привет, бъдещи колеги! Ще използвам темата, за да не отварям нова, от декември не спирам да чета и да събирам информация за Субару, но някак си някои въпроси си останаха и съм пред дилема, даже няколко... Та да обобщя за потребността на МПС-то: 1. Зимата ми е проблемна живея в краен квартал, който не се почиства и за капак, за да изляза на главната има един баир, който много ме мъчи. 2. Ежедневен градски автомобил(с който да ходя на работа). 3. Често ходя командировка по границата, та да става и за дълъг път (магистрали). Десният крак ми тежи в повече и съм свикнал да настъпвам. 4. Често ходя по язовири и водоеми на риболов. Решил съм твърдо, че колата ще е Субару, въпреки съветите на доста приятели и майстори, който казват, че ще си сложа таралеж в гащите и по-добре да взема Ауди, а тях ги ненавиждам. Въпросите ми са следните: 1. Форестър II или АутбекIII ( Никога дори и не съм се возил в Субару, но клоня към Фори въпреки, че ми изглежда по-грозно от Бека)? 2. Относно проходимостта на 2.0 125к.с., ръка с понижаващи или 2.0т 177к.с., автомат ? 3. Газифицирането на 2-та мотора и разлика в разхода на газ м/у тях? 4. обслужването ми се струва еднакво въпреки, че 2.0т е по-скъпо като мотор, но АТ мисля, че ще компенсира откъм съединител, муфа и маховик при МТ, при която маслото е по-малко, така ли е реално? 5. Гарнитурите на главите и реглаж на клапаните задължителни ли са? 6. Аутбека е една идея по-назад поради това, че 3.0Н ми е в повечко като разход в града и данъци, а моторът 165к.с. май е по-калпав(капризен) от 2 литровите на Форито или греша? Надявам се да не съм обидил никой с нещо и простете за фермана, който изписах, но как да Ви кажа, че сън не ме лови и искам Субару, а тези въпроси постоянно ми се въртят в главата... Ще съм много благодарен ако някой помогне с въпросите ми, бъдете живи и здрави!!! 
|
|
|
|
| Вто Фев 07, 2017 8:30 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Нищо лично - ама толкова трудно ли е да се чете в днешно време...?
Всяка седмица има по един-двама с подобни въпроси, а информация във форума бол, търсачка има, форумводител има, систематизирана таблица за разход има..., форума е далеч по-подреден и лесен от Ауди форума например.
То на мен ми стана неудобно да поствам линкове с форумводителя и да подканям да се чете.
Неуважително е кандидат-колега към всички тези, които са си губили времето да публикуват информация, знания, полезни съвети, решения и т.н.
Успех с избора на подходящ автомобил.
|
|
|
|
| Вто Фев 07, 2017 8:42 pm |
|
|
|
emolom
|
С цялото ми уважение колега, но не случайно написах, че от декември чета, четох, четох, но някак си точно това, което ме интересува не го намерих или става въпрос за Фори I и Аутбек I , II и най-важния фактор теми от около 2009г. и до 2017г. отговорите са, че въпросите са зададени и да се ползва търсачката, да не говорим, че има теми с 400+ страници. Предполагам, че е дразнещо всеки нов да задава едни и същи въпроси, но като гледам и отговорите са едни и същи, не се заяждам споделям възгледи.  Жив и здрав! 
|
|
|
|
| Вто Фев 07, 2017 9:06 pm |
|
|
|
stoychod
Регистриран на: Сря Яну 11, 2012 2:18 pm Постове: 292 Местоположение: София
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211    
|

emolom написа: Та да обобщя за потребността на МПС-то: 1. Зимата ми е проблемна живея в краен квартал, който не се почиства и за капак, за да изляза на главната има един баир, който много ме мъчи. 2. Ежедневен градски автомобил(с който да ходя на работа).
Колега, вземи покарай някой от автомобилите и виж как ще се чувстваш. Основния недостатък е че са много неманеврени, всичко друго се оправя и си е на късмет. На служебния паркинг сме моя аутбек Б12, едно фори I и едно фори III. Голям зор е излизането и влизането (само за фори III не съм 100% сигурен, защото го кара жена и не мога да преценя колата ли е неманеврена или жената е слаб водач?!?!?) Карал съм доста коли, бусове и рейсове така че имам опит. Покарай и прецени. Не те знаем как са условията за паркиране покрай твоя дом и работата ти, но този недостатък не е за пренебрегване ако ежедневно минаваш по тесни улици и търсиш място за паркиране. При мен един човек да спре малко по-куцо пред входа на служебния паркинг и става едно маневриране.... Иначе колите са супер. И си вземи запазена ако ще да е на двойна цена, защото това ще ти се изплати във времето.
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2017 9:26 am |
|
|
|
fixallot
Регистриран на: Пет Фев 06, 2015 8:08 pm Постове: 640 Местоположение: Бургас
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346       
|

emolom написа:
1. Форестър II или АутбекIII ( Никога дори и не съм се возил в Субару, но клоня към Фори въпреки, че ми изглежда по-грозно от Бека)?
Тази дилема така и не я реших до последно. Бях взел решение, за което изпадне по добра оферта. Е стана с Фори.emolom написа: 2. Относно проходимостта на 2.0 125к.с., ръка с понижаващи или 2.0т 177к.с., автомат ? И двете си имат предимства и недостатъци. Аз съм фен на автомата, тъй като не палиш съединител ако закъсаш, за в същото време може да си го буташ и бавно. Не колкото бавните де, ама... По лесно е и да дърпаш други. Ръчката е по лесно да те дърпат тебemolom написа: 4. обслужването ми се струва еднакво въпреки, че 2.0т е по-скъпо като мотор, но АТ мисля, че ще компенсира откъм съединител, муфа и маховик при МТ, при която маслото е по-малко, така ли е реално? Ако трябва да сменяш и маховик(ако е демферен, не съм сигурен на този модел какъв е) излиза солено ръчката, но ако автомата се счупи(въпреки че е доста здрав) там ще надмине ръчката. Отделно и обслужването на автомата. Аз исках автомат и съм доволен от него. На ръчка няма да се върна ако не ме принуди някоя финансова сила. Мисля, че на турбо мотора е доста по кофти реглажа на клапаните, от което следователно и цената за това е различна, но нека по запознатите се изкажат.emolom написа: 5. Гарнитурите на главите и реглаж на клапаните задължителни ли са? Рано или късно ще трябва да се направят.За разхода прочети темата за разхода, където колегите са давали данни. Разлика между двата няма да е кой знае какво, но така или иначе при Субару не трябва да гледаш много много разхода  Наздраве и успех с покупката 
_________________ A simple act of caring creates an endless ripple that comes back to you.
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2017 10:29 am |
|
|
|
emolom
|
Благодаря Ви много за включването, маневреността не ме бърка и мисля, че няма да ми е проблем. Иначе все се замислям за Аутбека, но се спрях на Форестър 2.0ХТ АТ. Днес докато бях на работа дойде един Руснак, който има и 2-та автомобила и ми сподели неговите виждания, също така ми каза и това: "Субару е болест...хване ли те лек няма и колите се продават само, за да се купи по-ново или мощни!" Та от него разбрах доста за марката като за в нашия забравен от Бога град! Тази седмица ако мога ще отида до София да направя оглед на една кола и дано ми хареса, и стана собственик на "Дзверу" Благодаря още веднъж за мненията! И наздраве 
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2017 8:54 pm |
|
|
|