|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Каква най-голяма бутилка за В12?
| Автор |
Съобщение |
|
kerekovski
|
И аз препоръчвам Тони от ДинамикАрт! Уникално се справя с всяка задача 
|
|
|
|
| Вто Окт 04, 2016 5:26 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Тони!
Sent from my C6902 using Tapatalk
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Окт 04, 2016 5:37 am |
|
|
|
Shider
Регистриран на: Съб Фев 28, 2015 11:13 am Постове: 201 Местоположение: Варна 03 Аспарухово
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83 
|

И аз да докладвам, та да ми е завършена темата.
От септември до сега вадих сондата (и я смених с нова, според бутилката за едни 50лв; но пък дадох моята стара+малката бутилка на колега с Легаси пак за толкова, че и му помагах за монтажа на неговия ГИ), мисля четири пъти за донастройване на поплавъка. В резултат 58л бутилка по табелка я пълня между 49-50 до 53л макс.
Сега в града минавам по около 350-370км, което е 100+км горница от преди, а извънградско средно между 430-470, което също е +/- 140-150км повече, което и си ми беше целта. И показателя за нивото на бутона за превключване е наместен в правилна позиция да показва от пълно до резерва, 50-ина км преди да свърши газта. Преди с малката бутилка все не се получаваше.
Интересното е, че при една от пробите бях закривил така поплавъка, че да не изключва въобще - и имам 2-3 зареждания с по 59-60л. На старата ми 41.5л бутилка пак така беше "настроен" поплавъка, ама там съм се доближавал, но не съм ги подминавал.
Та според мен и указаните литри на табелките са с допуск +/-, а не абсолютно точни обеми. Защото може и да ни удрят с по малко, ама при мен наблюденията са сравнително систематизирани и изводът ми е, че и производителите на бутилки не са съвсем коректни и може да има леки отклонения от спецификациите (както и при щатните резервоари на колите ни, де).
_________________ Never say never
|
|
|
|
| Съб Фев 04, 2017 1:38 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|