| Автор |
Съобщение |
|
MitkoIvanov
|
Здравейте, Искам да попитам запознатите, в кой сервиз (за предпочитане да познават марката) може да се смени маслото в кутията на Субару Легаси 2.0 АТ 2003 година? Попрегледах разделите, но никъде конкретно не беше споделено мнение за такава процедура. Благодаря.
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2017 9:34 pm |
|
|
|
vizor
|
|
Цялото ли искаш да го разкараш или така както пише по книжка? Ако е като по книжка и нямаш проблеми със скоростите.. точиш и слагаш колкото си източил. Не мисля, че има някаква философия. Аз си го пускам сам в гаража.
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2017 9:54 pm |
|
|
|
MitkoIvanov
|
Предполагам, че цялото, колата е на баща ми, аз съм я виждал само на снимка понеже не живея в България. 
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2017 9:59 pm |
|
|
|
ibex
Автомобил: Outback B12, 2.5, AT, 1999
Рейтинг: 118  
|
|
| Сря Фев 08, 2017 10:01 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
Само за източване на самотек ако искаш ( обновяване на маслото , защото с тази процедура не може да се смени цялото) във всеки сервиз подемник (или канал) на който ти е близо и им имаш доверие, обаче ти препоръчвам да си вземеш Амсойл ( http://www.amsoil.com/shop/by-product/t ... e=ATFQT-EA ) за скоростите и за 2 та диференциала те също много лесно и бързо се сменят. Аз лично точно това не съм го пробвал, но от двигателното съм много доволен , но зана пред мисля такова да слагам по препоръки на колегите, за справка темата за масла за автоматитични скорости.
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2017 10:30 pm |
|
|
|
MitkoIvanov
|
mitoko написа: Само за източване на самотек ако искаш ( обновяване на маслото , защото с тази процедура не може да се смени цялото) във всеки сервиз подемник (или канал) на който ти е близо и им имаш доверие, обаче ти препоръчвам да си вземеш Амсойл ( http://www.amsoil.com/shop/by-product/t ... e=ATFQT-EA ) за скоростите и за 2 та диференциала те също много лесно и бързо се сменят. Аз лично точно това не съм го пробвал, но от двигателното съм много доволен , но зана пред мисля такова да слагам по препоръки на колегите, за справка темата за масла за автоматитични скорости. Благодаря за отговора. Темата за маслата също я четох, но останах с впечатлението, че равенол сякаш са по-добри. Скоро ще се разбере. Приемам и други мнения, всеки който знае нещо е добре дошъл да сподели. 
|
|
|
|
| Сря Фев 08, 2017 11:12 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
Ами дай конкретно на равенол кое си харесал и да сравняваме "на хартия" показателите от дата листовете, и цената разбира се
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Чет Фев 09, 2017 12:51 am |
|
|
|
vizor
|
|
Ravenol SU5 специално направено за субару. Покрива си изискванията точно както Amsoil ги покрива. Спецификация няма да видиш нито на едното нито на другото освен "базови данни". За това - което ти хареса и ти е по джоба. Аз карам с amsoil-а и маслен радиатор. От тогава маслото ми седи бистро. Преди това за отрицателно време го правеше на гъз (мотул мулти атф)
|
|
|
|
| Чет Фев 09, 2017 12:53 am |
|
|
|
kerekovski
|
vizor написа: Ravenol SU5 специално направено за субару. Покрива си изискванията точно както Amsoil ги покрива. Спецификация няма да видиш нито на едното нито на другото освен "базови данни". За това - което ти хареса и ти е по джоба. Аз карам с amsoil-а и маслен радиатор. От тогава маслото ми седи бистро. Преди това за отрицателно време го правеше на гъз (мотул мулти атф) Легаси 2003-та 2.0 е с 4EAT. Нямам представа, дали този Ravenol конкретно покрива изискванията на тази кутия. За 5EAT е ясно, даже 3 последователни пъти си го опреснявах с такова през 20 км пробег.
|
|
|
|
| Чет Фев 09, 2017 8:06 am |
|
|
|
vizor
|
|
Покрива разбира се. И двете масла го покриват. И MULTIATF-а го покрива. Въпроса е какво друго има вътре. Нямам никакви притеснения и за двете масла с 4EAT. Което те радва повече слагаш.
|
|
|
|
| Чет Фев 09, 2017 10:30 am |
|
|
|
kerekovski
|
|
| Чет Фев 09, 2017 10:36 am |
|
|
|
vizor
|
Тя и с dexron 3 няма да се разпадне  Просто ще го опържи лятото доста бързо. Аз след като сложих радиатора съм бистър и всичко изглежда перфектно. Тея дни ако намеря крик при някой приятел да я вдигна ще пробвам да направя олигофренската процедура по ресет на кутията да видя дали има някакъв резултат и от това и ще дам репорт в другата тема, която си движа 
|
|
|
|
| Чет Фев 09, 2017 11:31 am |
|
|
|
vizor
|
Дам.. щото имат мааалък проблем с вноса от Америка  Малък само.
|
|
|
|
| Чет Фев 09, 2017 9:21 pm |
|
|
|
petroff
Регистриран на: Нед Мар 29, 2015 2:45 pm Постове: 422 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164   
|
|
Ха, не се бях замислил! Ама в oil-club.ru бях прочел, че си имат представители на Амсойл и др. Няма да ги мисля - Азия им е близко...
|
|
|
|
| Чет Фев 09, 2017 10:25 pm |
|
|
|
vizor
|
Имат, но цените са им високи до колкото разбрах. Ravenol-а им е супер разпространено от много години там и го ползват страшно много особено при студен климат. Грам не барат мотул даже 
|
|
|
|
| Чет Фев 09, 2017 10:28 pm |
|
|
|