Отговори на тема стр 1, 2  >
 Нов във Форума !!! 
Автор Съобщение

Постове: 32
Автомобил: subaru legacy 2.5
Рейтинг: -5
Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте колеги от скоро (2 дена )съм горд собственик на subaru legasy 2.5 автомат та имам няколко питания предварително казвам че пробвах с търсачката но не намерих това което ме интересува .
1 Предния собственик каза че е сменил маслото в кутията и наистина е бистро маслото но ми направи впечатление че на цвят е между жълто и зелено а си мисля че трябва да е ЧЕРВЕНО ,да го сменям ли сега ?
2 Майстора ми каза че имало някакви семерини който ако не се сменят пръскали масло по ангренажа и понеже не бил маслоустойчив можело да се скъса ?
Това са нещата който ме тормозят ,благодаря предварително на отзовалите се !!!

Пон Фев 06, 2017 2:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре дошъл в сектата!

По голямата част от информацията е систематизирана в този раздел:
viewtopic.php?f=1&t=15245

Послушай майстора си и ако нямаш история за маслото на автомата, го смени също.

Пон Фев 06, 2017 2:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Благодаря ти колега :) аз така или иначе съм му закарал колата да я прегледа основно но все пак за мое успокоение попитах защото въобще не съм на ясно с Боксер моторите :) :good:

Пон Фев 06, 2017 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Митака написа:
Благодаря ти колега :) аз така или иначе съм му закарал колата да я прегледа основно но все пак за мое успокоение попитах защото въобще не съм на ясно с Боксер моторите :) :good:

Ще станеш - тук вече сме половин механици :D

Сложи инфо в подписа си от кой град си - полезно е.

Субару иска качествена и навремена подръжка - не прави компромис и ако си попаднал на читава кола ще те радва много.

Пон Фев 06, 2017 2:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Готово града го оправихме а относно колата май не е от най читавите #-o ама каквото такова сега ще правя няма как !!!

Пон Фев 06, 2017 3:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
Щом си от Габрово, посети Узана в събота и доста неща ще ти се изяснят. Там ще е Националната среща.

Пон Фев 06, 2017 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
А супер значи на време съм го купил :)

Пон Фев 06, 2017 3:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Преди малко се чух с майстора колата не е обслужена както ми каза бившия собственик и веднага съм с 600 лева назад :) отлично започвам :(

Пон Фев 06, 2017 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Митака написа:
Преди малко се чух с майстора колата не е обслужена както ми каза бившия собственик и веднага съм с 600 лева назад :) отлично започвам :(

Погледни го от добрата страна - ако не дадеш 600 лв сега, после ще ти се наложи да даваш хххх лв.
;)

Пон Фев 06, 2017 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Така е колега не се ядосвам защото я взех доста евтино така че има на къде да се мърда :) Майстора ми каза че ремъка бил на субару оригинален а ролките били пред разпад :D извадил съм късмет :facepalm:

Пон Фев 06, 2017 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
Митака написа:

И друга марка кола да беше взел, пак трябваше да дадеш пари за ангренажен ремък, ролки , водна помпа и термостат. Един познат си взе БМВ на 135000 км, доказани в Аутобавариа, не смени ангренажна верига, "щото се сменяла към 200 000км" и след 3 месеца и 2000 км прави основен ремонт за 2800 лв.

Пон Фев 06, 2017 9:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Еее Колега аз не казвам за марката нищо, въпроса е че предишния собственик ми се кълнеше че е обслужена и е минал само 25 хиляди километра и добре че съм доста мнителен и се осъмних ,щото ако я бях подкарал така кой знай каква беля щеше да стане :(

Пон Фев 06, 2017 10:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и много безаварийни километри! Петък-Събота сме на Узана, така че заповядай :) :beer:

Пон Фев 06, 2017 11:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 94
Автомобил: Legacy 2.5 BRC 4EAT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Още един нов от ГБ :) Жалко ,че ще изпусна събирането на Узана.Но едно,че съм на работа в събота,второ още не съм собственик на Суби , но понеделник ще обикалям родината за такова :)

Чет Фев 09, 2017 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 94
Автомобил: Legacy 2.5 BRC 4EAT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Извинявам се за второто мнение ,но не виждам бутон редактиране :)
Искам съвет и аз.
Много искам да си взема същото легасй като колегата,но проблема е ,че карам 90% от времето на късо разтояние и то бая късо.По 2-3 км до работа и обратно.Понякога по 2 пъти на ден.Въпроса ми е ,ако взема автомат 2.5 със ГИ,въобще ще обърне ли на газ до работа без да я чакам 5-10 мин и т.н да загрее.Все се моткам и ми се иска като запаля да тръгвам почети веднага. И другото което ме притеснява е дали въобще автомата ще си достигне оптималните за работа температура (едва ли) за да работи нормално.И дали ще има проблем с това.
Мерси.

Пет Фев 10, 2017 8:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с 2.5, но с ръчна кутия. Карам по 4 прехода по 2.5 км всеки ден и то през няколко часа. Почти винаги чакам на място докато обърне на газ (настроена е 30°С). В големите студове при първо за деня палене това се случва за около 6 минути, а сега около 4. Ако тръгна веднага минава на газ след около 1.5 - 2 км, зависи колко е студено. За този къс преход двигателя зимата едва успява да достигне до към 80°, стрелката е една идея под хоризонтална позиция. До сега не съм забелязал проблеми, освен високия разход в студа, стигна до 21л/100км газ плюс 4л/100км бензин за подгряване при температури около -15°. Сега е 18л/100км газ. Виж за автомата не знам.

Пет Фев 10, 2017 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
При мен прехвърлянето на газ е пряко зависимо от климатроника. ... ха де...

Това го забелязах към каря на септември когато сутрините ставаха по студени и си пусках климатроника на топло на макс. И почна да прехвърля за около 100-200 метра. Когато е изключен климатроника или е на студено прехвърля за около километър и нещо Август месец.

Сега като сменям филтрите ще ги питам къде са вързали датчика .

Пет Фев 10, 2017 10:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
Не само датчика, а виж, дали са вързали подгряването на изпарителя на маркучите за парното и дали е преди или след клапана.

@Vami, какъв е смисълът да подгряваш на място до обръщането на газ?

Пет Фев 10, 2017 10:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Не само датчика, а виж, дали са вързали подгряването на изпарителя на маркучите за парното и дали е преди или след клапана.

Да си го гледат от BRC-то
Опасенията ми бяха да не карам цяла зима на бензин до работа но не се случи, така че е добре.

Аз също подгрявам на място около 5 мин .
Маслата на двигателя и автомата влизат в работен режим. Мисля че е добре да се прави.
Някой казват, че вредяло на клапаните ама.... то пълно щастие няма.

Пет Фев 10, 2017 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kerekovski написа:

Преди - малко по-гъстото масло с което карах, сега - навик или стъргане на стъкла или чистене на сняг. Също така скоростите ми включват по-лесно, след като е поразбило маслото. А и да дам възможност на седалката леко да позагрее, за да не сядам на студено.

Пет Фев 10, 2017 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >