Отговори на тема стр <  1, 2
 Нов във Форума !!! 
Автор Съобщение

Постове: 94
Автомобил: Legacy 2.5 BRC 4EAT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Добре де не е ли по добре тогава за 2-3км да си карам на бензин и да тръгвам веднага.За какво да чакам да харчи бензин за да загрее + после да харчи и газ.Ест ако знам,че дестинацията ми е тази.Ако мисля вече да обикалям ще превключа.
Какво мислите.
Също да питам,че не намирам точно тук но четох вчера аз нета,че автомата е 90/10 при нормални условия на пътя и при по горните предавки 3 и 4 ако не се лъжа,а при 1 и 2-ра е 50/50 или само на 1-ва?? ,а ако забоксува някъде как се прехвърля съотношението не намерих. Дали е така или не съм разбрал правилно.
Мерси.

Последна промяна AleXN на Пет Фев 10, 2017 12:55 pm, променена общо 1 път

Пет Фев 10, 2017 12:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
AleXN написа:
Добре де не е ли по добре тогава за 2-3км да си карам на бензин и да тръгвам веднага.За какво да чакам да харчи бензин за да загрее + после да харчи и газ.Ест ако знам,че дестинацията ми е тази.Ако мисля вече да обикалям ще превключа.
Какво мислите.

Добре е за бензиновите дюзи че няма да се запушат. Добре е също последните 100-200 метра преди да се прибереш също да ги изминеш на бензин/не че го правя/.

Хубаво е маслата да са в почти работен режим а това дали ще го правиш всеки сам избира.
Аз го правя вярвам, че и много от колегите също.

Пет Фев 10, 2017 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 94
Автомобил: Legacy 2.5 BRC 4EAT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
demon777 написа:
AleXN написа:
Какво мислите.

Добре е за бензиновите дюзи че няма да се запушат. Добре е също последните 100-200 метра преди да се прибереш също да ги изминеш на бензин/не че го правя/.

Хубаво е маслата да са в почти работен режим а това дали ще го правиш всеки сам избира.
Аз го правя вярвам, че и много от колегите също.

Добре за леко подгряване на маслото ок,мога да изчакам малко за да се по близко до номиналните температури,но има ли смисал да сменям на газ за 2 км?

Пет Фев 10, 2017 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При студен старт първичното обогатяване (което е отделно/различно за празния ход и при движение) изчезва и смесите се нормализират горе-долу когато антифриза е загрял до толкова, че оборотите паднат до 1000.
За мен това е индикатор, че маслата навсякъде вече са се разджуркали и обогатяването няма да оказва сериозно влияние върху ДВГ, скоростна кутия и джоба, съответно тогава и потеглям.
Все пак изчаквам с ръчките над 2000-2500 оброта докато температурата на антифриза не достигне нормални граници и не мине още някакво време. Изчакването с ръчките дори и след като антифриза достигне работна температура важи особено за през зимата, защото температурата на антифриза се вдига доста по-бързо от температурата на всички масла (ДВГ, скоростна кутия и т.н.). Основанието ми да правя това през зимата са личните ми наблюдения относно това, че достигането на работна температура при маслото в ДВГ отнема два до три пъти повече време от колкото времето, необходимо на антифриза да я достигне.

При къси трипове всичката тая теория отива в кофата, съответно само тогава изчаквам малко повече време на място, но пък при мен къси трипове почти няма, така че в това отношение спя спокойно :D

Пет Фев 10, 2017 1:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
AleXN написа:
Добре за леко подгряване на маслото ок, мога да изчакам малко за да се по близко до номиналните температури,но има ли смисал да сменям на газ за 2 км?

Доста често тук във форума се натъквам на piston slap, и то при коли на около 200 к. Също така разхода на бензин на място при подгряване и в движение, изобщо не е един и същ, така че ти си решаваш. Предишната кола хич не я жалех, палех и на втората секунда потеглях с мръсна газ, но тя е друга бира и няма как да се разтропа от това.

Пет Фев 10, 2017 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2