Отговори на тема стр <  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  >
 Особености на Субару Форестър II (2003-2008) 
Автор Съобщение

Постове: 24
Автомобил: Forester II 2.0XT
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
От вчера Субару клуб е с 1 Форко повече и официално може да се наричаме колеги. Общо взето доста ми хареса колата, 2.0ХТ 177к.с. АТ, но забелязах, че не винаги, но по някои път превключването от 2 на 3 се усеща и не е като от 1 на 2 и от 3 на 4, което ме притесни и не мога истински да се зарадвам на автомобила. Дано реша по-скоро проблема, че сън не ме лови, забравих да кажа, че тепърва ми предстои обслужване на двигателя и трансмисията. Приемам всякакви съвети!

Иначе за бъдещите собственици, като първи впечатления искам да Ви споделя, че е доста шумничко, явно уплътненият не са на най-високо ниво, както и някои от пластмасите по таблото или корите скърцат. Не знам нормално ли е, но сравнявайки го с другия ми автомобил е на доста по-ниско ниво на шумоизолация. Не знам дали е нормално това?

Съб Фев 11, 2017 11:05 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: toyota corola
Телефон: 0887040427
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте маняци,мисля скоро да се здобия със фори 2-ра генерация,това което ме интересува е може ли да се сложи турбина на 2.0 158к.с ,позволява ли трансмисията гледам че си имат такава модификация но скоростната кутия при 2-та модела еднаква ли е? И още един въпрос на който не немирам отговор защо модификацията на двигателя се води 2,5i 158hp след като е 2,0? Ще извинявате ако вече е писано по темата!

Пон Фев 13, 2017 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 94
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006г.
Телефон: 0885868444
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
slash_83 написа:
Здравейте маняци,мисля скоро да се здобия със фори 2-ра генерация,това което ме интересува е може ли да се сложи турбина на 2.0 158к.с ,позволява ли трансмисията гледам че си имат такава модификация но скоростната кутия при 2-та модела еднаква ли е? И още един въпрос на който не немирам отговор защо модификацията на двигателя се води 2,5i 158hp след като е 2,0? Ще извинявате ако вече е писано по темата!

Не знам дали кутиите са еднакви и дали може да се сложи турбо, но 2.5i е американският модел, а 2.0 е европейският.

Вто Фев 14, 2017 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
slash_83 написа:
Здравейте маняци,мисля скоро да се здобия със фори 2-ра генерация,това което ме интересува е може ли да се сложи турбина на 2.0 158к.с ,!

Незнам за трансмисията, ама двигателя няма да издържи. Много по лесно е да си купиш директно с турбиниран двигател, а даже може да е и по-евтино. Разбира се това е ако не си човек, който му се занимава и иска да си играе и има безграничен портофейл :) :beer:

Сря Фев 15, 2017 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2
Автомобил: toyota corola
Телефон: 0887040427
Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за инфото,последно запитване след като ме отказахте да си правя експерименти,модела със 158к.с.,става ли за дърпане на малка караванка,че ми изглежда малко тромава за това,а пък имам ограничение за конете... :beer:

Съб Фев 18, 2017 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Forester II 2.0XT
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
вземай едно магаренце 2.0ХТ 177к.с. и си ти човекът! ;) Без да се занимаваш с излишни глупости. Имай в предвид, че разхода при настъпване е сериозен, буквално за 10км се вижда разлика в нивомера...За пример ти давам моето, което с лекото мина 20/100 бензин, следователно ще слагам ГАЗ ROFL Поздрави и успех в избора, само не бързай, за да не се подведеш! :beer:

Вто Фев 21, 2017 10:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чудих се къде да го плесна това мнение и реши тук. Ако мислите,че не е за тук делийт.

За колегите с фейслифтовата версия (с ксенон) изглежда цените на фара са паднали. Отдавна нов фар струваше 2000лв(или поне така чувах на всякъде) и то необорудван и по моргите искаха хилядарка. Хубавата новина е, че Субару са си ъпдейтнали цените и сега вече нов струва около 960лв. Така, че е хубаво (ако не го правите по принцип) да видите, колко първо струва оригиналната част и тогава да може да се пазарите с моргата или човека, който продава в случай, че незнае за актуализацията на цените :)

Принципно винаги е хубаво да го правите, но някой път човек може да не съобрази :) Предполагам за други подобни модели също може да са паднали, така че... :beer: Надявам се съм бил полезен на някой!

Пет Фев 24, 2017 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 94
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006г.
Телефон: 0885868444
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А къде гледаш цените на нови, оригинални части (сайт, линк...) или пращаш запитване/обаждане до Субару Моторс?

Съб Фев 25, 2017 2:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Александър написа:
А къде гледаш цените на нови, оригинални части (сайт, линк...) или пращаш запитване/обаждане до Субару Моторс?

Ами прозвъняване в Субару моторс. Това е направил и майстора в доверения сервиз. Иначе по парт номер може да се проверят тук - http://subaruparts.bg/, но незнам колко са актуални. Майстора спомена, че били променили и парт номерата та незнам какво е положението.

Но прозвъняване в Subarupart или пък mimo13 ще те ориентира колко са на нова част.

ПС-> И ако вземате фар, проверете дали случайно не е от кола с десен волан, че сега ще имам допълнителни разправий заради това :facepalm: :cry: За съжаление незнам начин как да провериш без да е светнат фара.

Съб Фев 25, 2017 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 14
Автомобил: Subaru Forester 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Търся си Форестър с двигателя 125 коня, но трудно не мога да намеря читав. Та за това реших да се огледам и за модела с 158 коня.
До колкото знам двигателите там са по специфични а аз не разбирам особено много :) Ще помоля за компетентно мнение за слабите места на въпросния двигател с 158 кончета, ориентировъчни цени на консумативи като ремък масло водна помпа и тнт. Също така бих желал да получа и малко повече инфо за представянето на двигателя като здравина. Ще се радвам ако притежателите на такива коли споделят опит?

Вто Фев 28, 2017 10:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Първоначално обслужване 800-1000 лв.
На всеки 100 000 км се регулират клапани-цената е 1200-1400 лв
Иначе мотора е здрав,ако са го поддържали добре.

Сря Мар 01, 2017 5:02 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте. От скоро съм горд собственик на Subaru Forester 2,5TX автоматик, от фейслифта на втората генерация, в края на 2005 г.
Това му е първо Субару, но за около 500 навъртяни километра, ми направи доста добро впечатление. Сега съм го оставил за смяна на ролки, ангренажен ремък, водна помпа, свещи, масла и филтри.
Реших да се похваля и да пожелая на всички много безаварийни километри :)

Сря Мар 29, 2017 12:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Без снимки не вярваме - пусни си една тема да се обозначиш

Добре дошъл в клуба на бързите перални
 2

Сря Мар 29, 2017 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре заварил. За сега мога да пусна само снимка на втория ключ, защото колата е в сервиза за смяна на консумативите :D
Като я взема в края на седмицата, ще пусна някоя снимка ;)

Сря Мар 29, 2017 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Тъкмо днес взех колата и малко след сервиза изгоря температурния датчик. Колата има парно, перките въртят, радиатора е топъл, а стрелката показва червената зона на температурата. Изчаках 1 час, колата напълно изстина, а стрелката показваше средата на скалата.
Върнах я и в понеделник се надявам да я взема. За сега отлагам темата с хвалбата :cry:

Съб Апр 01, 2017 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дано сте сменили и термостат заедно с водна помпа че не ти трябва да виждаш стрелката в тази зона.
Накарай ги да огледат радиатора и да го измият внимателно с лека струя вода - това трябва да се прави всяка година особено в БГ

Съб Апр 01, 2017 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Водната помпа и термостатът са сменени. Вярно, че няма как да е прегряла колата, но все пак не е препоръчително да се кара без точни данни за температурата.

Съб Апр 01, 2017 11:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Автомобил: Subaru Forester
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, първо искам да се извиня, ако не съм улучил правилният форум.
От около една седмица се сдобих със Субару Форестър 2005 г./това е първото ми субару/ Все още го обслужвам и разучавам.
Натъкнах се на проблем, на пръв поглед незначителен.... В автомобила имаше демонтиран оригинален касетофон но вътре в таблото липсват планките за монтаж, някой може ли да ми каже откъде мога да си закупя такива.
Благодаря предварително

Чет Апр 06, 2017 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Все още разучавам Форито, но не откривам дали има опция за показване за разход на гориво.

Чет Апр 20, 2017 7:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Няма и не ти трябва, че ще ти става лошо доста често :D

Чет Апр 20, 2017 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  >