Отговори на тема
 Газифициране на Аутбек Н6 245 коня -2004 г. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 248
Автомобил: Аутбек3.0
Телефон: 0888524989
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:hello: Колеги,очаквам моята Н6 -ца следващата седмица.Колата не е карана на газ.Къде да я газифицирам в
София? Течна фаза или хубав инжексион? Моля колегите с опит да споделят.Годишен пробег около 20000км,основно извън градско.Цени?

Сря Фев 22, 2017 12:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Естествено ако не искаш течна фаза при Тонката.

Сря Фев 22, 2017 12:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Първо го обслужи и покарай на бензин - да си сигурен че няма никакви проблеми, всичко работи добре, да засечеш нормалният му разход, за да има с какво да сравняваш после.

Прочети темите за течна фаза и за стандартни газови уредби - има много изписано!

Сря Фев 22, 2017 12:18 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 273
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Още едно "За" за Тони - Дайнамик. Точен, работлив и си разбира от работата.

Сря Фев 22, 2017 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз вече покарах моята на бензин към 6 хил. км. и утре имам записан час при Нинолай в Пловдив - след много проучване реших да сложа Vialle LPI - най-безпроблемната, щадяща автомобила, но и скъпа опция. Цената на монтажа е на 50% на автомобила ми, но се влюбих в Субаруто и ще искам още поне 5-6 години да ми служи вярно. Алтернативата на горното ти е ГИ като там цените са межфу 1500 и 2000лв. но монтажът е доста по-инвазивен и човешкия фактор е много по-важен.

Сря Фев 22, 2017 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:good: Благодаря на колегите за отговорите.От 12 години в къщи се кара само Субару.Това , ако всичко е ОК,ще бъде шестото поред.Моят опит досега: газифицирал съм 1,8 2.0 и 2.5 мотори,единствено с 2.5 имах проблем с главите след пробег около 20000 км на газ,но двигателя беше на 300000 км.Затова бих желал по подробно инфо на колегите имащи сериозен пробег на газ с 3.0 мотор.Май се спирам на газов инжексион.

Пет Фев 24, 2017 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 33
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GT-tS
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Карам течна фаза без проблеми вече около 42к км. Слагана е при Ники в Пловдив. Колата е Форестър 2.5 турбо 230 коня.

Пет Фев 24, 2017 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега дали ще караш на течна фаза или на газов инжекцион разликата ще се яви при горенето, течната фаза по добре се настройва и пази мотора от детонации и изгаряне на клапани.При течна фаза помпата е консуматив , но в България поради кофти газ времето за смяна се намалява с пъти.Газовия инжекцион е по-евтин и по капризен към настройки ,но при прецизен монтаж нямаш грижа.При Н6 след 2004 модела който си избрал реглажа на клапани и ремонт става чрез сваляне на мотора , а това води до по-скъп ремонт , но той се извършва на 100х.км. пр. щом всичко е наред.При над 10 год . автомобил е по добре по ниската инвестиция за газ ,, мое мнение,, и дано всичко да е наред , имам предвид монтаж и настройки си караш , и пееш. Бих сложил течна фаза на нов или 2-3 годишен автомобил който ще карам поне 5-6 години .Сложи добри инжектори пр. Баракуда , достатъчен като дебит изпарител и доказан комп с професионален монтаж и си ОК.

Пет Фев 24, 2017 11:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: SUBARU OUTBACK 3.0,2007
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
С ГИ Романо с ел.мазане на клапаните и ОБД съм от около 2 г. и съм доволен - никакви проблеми за 30000 км.
1800 лв.
Виж и колегата Prada.

Съб Фев 25, 2017 8:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ggkolev написа:
С ГИ Романо с ел.мазане на клапаните и ОБД
Виж и колегата Prada.

Гарантирам ти, че Радо (Prada) не ти е включил корекция на газовия комп по ОБД-то, а за какво ти е газова по ОБД, като не ползва пълните възможности. Много го прехвалиха преди време тук, но аз два пъти брах ядове гаранционно. Първия път отивам и му казвам колата тресе на празен ход и до към 2000об/мин, той връзва компа и казва, всичко е наред. Оказа се дефектирала дюза Баракуда, която пуска по-малко газ. Втория път миришеше на газ под предния капак, оказа се от "О" пръстени на изпарителя, но трябваше да се отвори, а отвори ли се, може да се скъсат мембраните и трябваше и те да се сменят. Отивам пак при него, Радо каза, че най-вероятно няма да ми признаят гаранцията и да отида пак след две седмици да видим какво ще правим. Заминавах на море в Гърция и си реших проблема сам. Не го препоръчвам! И двата пъти Тони ми реши проблема.

Съб Фев 25, 2017 10:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с Романо .. и след 2 години работа ми се повреди една дюза. Сервизирах ги и сега са наред. А как разбрах?? - постоянно си я наблюдавам по ОБД постоянно.

Това за ОБДто - моето не е включено. Поради лично убеждение. Сам го изключих.
Ако разчиташ на ОБД и се опиташ да включиш още едно устройство ... ще работи само едно. ( Преди CANBUS така работят нещата ) .
Въпроса е кое ще работи.. газовата или ОБД донгъла който си включил. И ако е второто - ще устанивиш , че газовата не работи коректно ако разчита на тази информация - но перфектно гледаш данните на телефона си.
Другия проблем е, че Романото не записва корекциите а ги прилага на момента. Т.е горивната карта не се променя сама.. трябва ти да я промениш.
Когато отиваш на диагностика - майсторите се чудят как да включат тяхното ОБД (или ССМ) преди да се е включила газовата в комуникацията. .. пак проблем.
Също газовата не вижда ляв и десен трим .. вижда само един и може да коригира само за всички инжектори а не за всяка глава.

Мойта даже сигнал от оборотите не е свързан.. и защо ? Ами защото от инжекторите сигнала достатъчен и няма нужда от втория, просто компа на газовата си го може.

ОБД корекциите правят така , че майстора не може разбере никога какъв е БИЛ проблема. Никъде не се пази лог каква е била корекцията.

Сря Мар 01, 2017 9:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
subarist написа:
ОБД корекциите правят така , че майстора не може разбере никога какъв е БИЛ проблема.

Да, ако е калпав "майстора" е точно така, но иначе предимствата на ОБД адаптацията е безпорна. Ако газовия компютър има истинска ОБД, то таблицата е динамична и се самоадаптира, особено с променливото качество на газта у нас. Естествено ако имаш някаква неизправност, то тогава наистина е по-добре да се изключи, докато се отстрани проблема.

Сря Мар 01, 2017 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Започвам с това , че не съм газов експерт.. просто ми е интересно.
Не твърдя , че знам за нещо различно от Романо.

Но имам малко въпроса :
- Кой компютър си помни таблицата за коя система става въпрос ?
Ако е така.. значи няма нужда газаджията да прави каквото и да било при изправен автомобил и качествен монтаж.
Пускаш си да си адаптира караш 2-3 часа в различни режими и горивната карта е готова.
И това звучи ОК.. но след като приключи режима адаптация какво и къде пише?
- Излиза , че режима на обучение = режим ОБД . Т.е постоянно самообучение със запис?
- А къде е втората горивна карта и през кой софтуер я разглеждате? Ако има такава, която се самозаписва при обучение.. задължително ще има и аварийна.. а аз за такова нещо не съм чувал.
- Ако наистина има такова.. просто ми посочи модела и марката и отивам да сменям романото...
(говорим за романо..за 6 цил, което всъщност е АЕБ, Диджитроник и какво ли още не в зависимост от фърмуера)

Сря Мар 01, 2017 8:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Черният жребец е в къщи.Засега само на бензин.

Прикачени файлове:
IMAG1803.jpg
IMAG1803.jpg [ 1.51 MiB | Прегледано 751 пъти ]
Съб Мар 04, 2017 5:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
subarist написа:
................

Мойта даже сигнал от оборотите не е свързан.. и защо ? Ами защото от инжекторите сигнала достатъчен и няма нужда от втория, просто компа на газовата си го може. ...........

Това е прост и лесен начин, но не е най-правилният от гледна точка на безопасност при недай си боже някакъв инцидент. Защото не се спира подаването на газ. По-добре, когато имаш време, вземи сигнал от бобина или датчик колянов вал. Така при изчезване на сигнал от тях (спрян двигател, не от ключа) се спира веднага (или по-точно след време, което зададеш, примерно 1-2 секунди) клапана на бутилката.

Съб Мар 04, 2017 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Двигателист написа:
Това е прост и лесен начин, но не е най-правилният от гледна точка на безопасност при недай си боже някакъв инцидент. Защото не се спира подаването на газ. По-добре, когато имаш време, вземи сигнал от бобина или датчик колянов вал. Така при изчезване на сигнал от тях (спрян двигател, не от ключа) се спира веднага (или по-точно след време, което зададеш, примерно 1-2 секунди) клапана на бутилката.

Това е разумен довод, благодаря .. :)
(В описанието на AEB пише , че такъв проблем може да възникне ако е активирана функция "valvetronic" .. за други случаи няма информация. )
Бих се радвал ако можеш да споделиш някакво описание или документация, което ще е полезно да се прочете. ( Ако е възможно разбира се )

Нед Мар 05, 2017 2:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема