Отговори на тема стр <  1, 2
 Съвет за покупка на Outback H6 3.0 '2006+ 
Автор Съобщение

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тоя уикенд имам свободно време, така че драсни едно ЛС и ще ти уредя тест драйв на пре-фейслифт, като и това ще свърши работа, за да си създадеш мнение за динамика и т.н.

Съб Фев 25, 2017 3:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 382
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimitkoto написа:
Е точно заради подобни мнения искам да разбера какво значи да е 250 коня ама да не върви като дизел, да не върви като ръчка, да не е за състезания и т.н.

И да - естествено че не карам и не търся S/RS, не ми миришат още толкова краката :)

Явно че и с четене няма да разбера нищо повече, ще потърся по автокъщите освен да се повозя.. но там предполагам няма да има някой който кара тази кола и може да ми разкаже повече. Затова и исках първо да питам тук.

Ще го кажа по-просто, с риск да ми налетят колегите с XT-та, ако ги има много...

Стоков Аутбек Н6 върви повече от стоков Форестер ХТ 2.5.

Ще ти дам и класация за вървеж на сток коли от личен опит, която може да претендира за обективна:
1. Импреса STI - 301 HP
2. Аутбек Н6 - 245 HP
3. SVX - 230 HP
4. Forester XT - 230 HP и т.н.

P.S. Карал съм и Forester XT, който е твърдо на 2-ро място в тази класация /на Стани /Vmax/, но той не е стоков, а по скоро с STI спецификация.

Последна промяна dimitrov2000 на Съб Фев 25, 2017 10:23 am, променена общо 1 път

Съб Фев 25, 2017 10:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Човека през цялото време говори за Outback XT, а не за Форестър ХТ, което е модификация за американския пазар, с 2.5 турбо мотор. Изпадат и в България от време на време и макар и в стоков вариант да върви еднакво с H6, при турбото увеличаването на мощноста е сравнително лесна. Обслуването и поддръжката на 2.5 ХТ обаче е доста по-скъпо от х6, за съжаление .
 8

Съб Фев 25, 2017 10:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
xargs написа:
Човека през цялото време говори за Outback XT, а не за Форестър ХТ, което е модификация за американския пазар, с 2.5 турбо мотор. Изпадат и в България от време на време и макар и в стоков вариант да върви еднакво с H6, при турбото увеличаването на мощноста е сравнително лесна. Обслуването и поддръжката на 2.5 ХТ обаче е доста по-скъпо от х6, за съжаление .

Извинявам се ако съм се заблудил, но аз разбрах, че се чуди дали Форестер ХТ 2.5 или Аутбек Н6...
Притесненията му бяха, дали Аутбека ще върви достатъчно. Натам го бутам, да не го е грижа за това.

P.S. Сега погледнах пак заглавието на темата, така че май не съм се заблудил...

Съб Фев 25, 2017 10:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вървенето не се мери с коне, а е комбинация от въртящ момент и тегло

Съб Фев 25, 2017 11:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
В случая въртящи моменти не ми се търсеха, затова споделих личен опит,
а колкото до теглото ще цитирам създателя на Нисан GTR:
"Който ви каже, че тайната на бързата кола е супер мощен двигател и свръх леко купе, е...аматьор."
Решаващи според него са мощността на двигателя и разпределението на тежестта върху водещите колела.
Незнам, колко е прав, но като му гледам произведението, което хем тежи два тона, хем удря в земята
всички карбонови ламборджинита, ферарита и поршета накуп...трябва да има нещо вярно.

Съб Фев 25, 2017 11:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не мисля, че е уместно да се сравнява атмосферен мотор с турбиниран такъв. Дори и при еднакви К.С. (както е в случая) то кривата на развъртане е доста по-различна, атмосферния мотор трябва да го вкараш в лютеницата, за да усетиш мощта, докато турбинирания се развърта при много по-ниски обороти. От тази гледна точка ако ще правим сравнение само по К.С / В.М. - може да се сравняват мотори от еднакъв тип, но не и атмосферен с турбо такъв. Това е моето мнение поне :)

А за препоръка - лично според мен зависи доколко ще ти се занимава с доработки и поправки на мотора. Поне според мен при 10+ годишна кола си е таралеж в гащите да си вземеш турбо, но пък ако имаш мерак и средства - взимай турбото :). Аз лично предпочетох H6 тъй като и досега съм карал атмосферка (свикнал съм си им) но пък сега минах на 6 цилиндъра, усещането е много по-приятно, а и макар да не съм минал 30-така още, то ми минаха мераците за гонки и дърпанки :) пък и H6 си върви доста прилично като удариш крака в пода. Общо взето исках надежден автомобил с добър вървеж - няма да го карам на прекъсвач, но искам да знам, че ако имам желание/нужда - мога да разчитам на мощността му.

п.п. Препоръчвам ти само със сигурност да тестваш читав екземпляр, за да не останеш с грешни впечатления! Аз лично бях карал едно Legacy H6, което явно беше сдухано, щото хич не ми хареса вървежа и response-а на автоматика. Тогава си навих на пръста да търся Legacy H6 Spec. B, което е с ръчни скорости. Като се качих на моя Бек и видях как върви разбрах, че всъщност проблема е бил в конкретния автомобил.
 12

Съб Фев 25, 2017 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Абсолютно съм съгласен с горното мнение, само с малката поправка, че както казва Vmax, въртящият момент на двигателя е от ключово значение
за "развъртането". Аз лично съм против турболага, заради който доста време, като удариш педала в ламарината не се случва нищо, а след това иска да ми счупи врата...Според мен, никакво турбо не може да компенсира достатъчния брой цилиндри и добре проектирания атмосферен двигател. Всичко друго са опити, къде по успешни, къде не, от малко да изкараш много и разбира се, това си казва думата. Казват, че има две неща, които са по-добри от шест цилинровия двигател - осем цилиндровия и дванадесет цилинровия...и че който е карал такива, не се връща надолу. Аз съм нямал това щастие, но кой знае...
Иначе, аз съм доста над тридесетте като възраст и въпреки това мога да потвърдя думите на колегата по-горе, за усещането да имаш мощност, на мига в който ти потрябва..

Съб Фев 25, 2017 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 30
Автомобил: Outback
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за коментарите, отново! :)

Точно това се опитвам да направя, да добия представа за разлика в трудно сравними мотори (само в купето на аутбек) и да ги съпоставя с моя.

В момента карам 21-годишна кола с турбо, с което не съм имал проблеми, и ми харесва. Точно затова разпитвам и за 2.5 Т мотора защото го карах във Форестър и ми допадна как върви.

Иначе е ясно - най-добре да гледам атмосферния H6 - по-популярен и безпроблемен е.

Остана само наистина да добия реална представа за него, защото още не съм го виждал на живо.
Това което ме успокоява е че тези машини са здрави и търсени и като намеря читава бройка, дори да не се влюбя в него - вероятно ще има някой друг с по-силен сърбеж от мен който да поеме щафетата.

Та така :)

Нед Фев 26, 2017 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Автомобил: Субару Аутбак 2005 H6
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега ,ако успееш да намериш читав екземпляр, което ,признавам, никак не е лесна задача и е свързано с търпение и късмет.
"влюбването" е неизбежно, а раздялата е трудна.
Хм, налага се да уточня , че става въпрос за H6 - та, че може да прозвучи двусмислено :D

Нед Фев 26, 2017 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Бат'Буби да му мисли, вече е изгризал половината интернет :bow:

И разбира се - горещо му желая успех :beer:

Нед Фев 26, 2017 2:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Е, дойде момента да се похваля и аз с новата си придобивка!

Но преди това - МНОГО ГОЛЕМИ благодарности на Бат'Буби, който свърши чудесна работа по избирането и покупката на колата, xargs - който беше така добър да ми демонстрира неговата кола и да ми разкаже впечатленията си, както и на всички останали които ми помогнаха в избора! :)

За мистър Боян мисля че достатъчно е коментирано, аз мога само да потвърдя всичко писано и да го поздравя за коректността и подхода в това което прави. Да се надяваме че и занапред ще продължава в този дух, и дай-боже да не е единствен!

Прикачил съм снимки с хубавицата :)

Поздрави на всички, а от утре започвам с интересните въпроси...

Прикачени файлове:
Коментар на файл: КАТ
IMG_7826.JPG
IMG_7826.JPG [ 2.71 MiB | Прегледано 1149 пъти ]
IMG_7834.JPG
IMG_7834.JPG [ 2.25 MiB | Прегледано 1149 пъти ]
IMG_7863.JPG
IMG_7863.JPG [ 2.64 MiB | Прегледано 1149 пъти ]
IMG_7868.JPG
IMG_7868.JPG [ 2.77 MiB | Прегледано 1149 пъти ]
IMG_7869.JPG
IMG_7869.JPG [ 2.46 MiB | Прегледано 1149 пъти ]
Чет Апр 06, 2017 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито, колега! Безаварийно каране! Положителните емоции са гарантирани :-)

Чет Апр 06, 2017 2:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Ау, браво на Боян - много лачен пършинг!
Със здраве да го караш и много безаварийни километри.

Чет Апр 06, 2017 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
А-ааа, Митко ....в тоя трап дето си я паркирал е добила брутален просвет ROFL ......със здраве да си я ползваш и ти и дълго време да ти носи само поводи за радост!

Пет Апр 07, 2017 1:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 50
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 25г
Телефон: 0897771355
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Честито,колега! Много е красива дано си я караш безаварийно!

Пон Май 01, 2017 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2