|
Страница 1 от 1
|
|
Разход на бензин докато карам на газ ...
| Автор |
Съобщение |
|
shadow
Регистриран на: Нед Май 24, 2015 2:47 pm Постове: 361 Местоположение: Шумен
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138   
|

Здравейте. Рових се да почета и из другите форуми, ама викам да си питам тук. От известно време насам забелязвам, че ми намалява бензина докато си карам на газ. Миналата неделя ходих до Велико Търново, в колата бяхме 4 човека, климатика включен и повече от 130 -135 не съм минавал. Освен газта ми изгори и някъде около 6 л. бензин. Оня ден ходих до газаджиите във Варна, и на отиване и на връщане 160-170, на връщане даже и до 190, и пак падна малко бензина. Малко, малко към 3-4 л. Бутилката, побираща около 52 литра беше заредена събота вечер, преди ходенето до Търново, по късна доба догоре и в момента лампата ми свети на червено, но съм минал досега 550 км. При газаджиите гледах какво ровиха. Менюто беше сходно на това:  На моята "RPM for petrol addition" бяха на 4500, сега го настроиха на 4800, "Petrol inj. time for petrol addition" ми е на 15 ms, а "Amount of petrol addition" е на 5 ms. Сега си тренирам нервите да карам с 50-60 и да не минавам 4000-4300 RPM. Това за градско, но пак бензина е малко надолу. АГУ-то е настроено да обърне на газ на 30 градуса и при 1300 RPM. Във вървенето не усещам разлика. Края на миналия месец ходих до Китен. 4 човека + багаж и около 10 л. бенз надолу освен газта, която беше около 35л. Някой имал ли и подобен проблем и ако да ще се радвам са сподели как го е решил. Снимката я чоп-нах от тая тема.
_________________ ex - '04 Subaru Legacy B13 H4 2.0 Symmetrical AWD ex - '02 Audi A4 B6 Avant V6 3.0i Quattro ex - '06 Audi A6 4F Allroad V6 3.0 TDI Quattro current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4
|
|
Последна промяна shadow на Пет Авг 14, 2015 11:27 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пет Авг 14, 2015 11:09 pm |
|
|
|
Alxx
|
Цитат: При мене защо всичко достига :?: Има и по-бързи инжектори които се предлагат. Ама някой хора се е***ат с тези които не разбират. Продават евтините системи на цената на скъпите и замазват положението с подобни настройки Или и те самите толкова са наясно  Цитат от същия форум. Хубави дюзи, с подходящ изпарител и настройката за допълнителен бензин - офф. При мен е така едната кола(другата е с обикновен изпарител) и 180 хиляди без грижи до момента.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Авг 14, 2015 11:19 pm |
|
|
|
shadow
|
|
Изпарител - Zavoli E13 67R 010276 - до 150 HP. Моята е 138 HP. Инжектори - Zavoli E13 67R 010187 - не знам бързи ли са, бавни ли са.
Един приятел е с LandiRenzo на '97 Ауди А4 и при него така вкарва бензин над 5000 оборота. А и все пак доколкото знам газта има по-високо октаново число, но по-ниска калоричност от бензина.
_________________ ex - '04 Subaru Legacy B13 H4 2.0 Symmetrical AWD ex - '02 Audi A4 B6 Avant V6 3.0i Quattro ex - '06 Audi A6 4F Allroad V6 3.0 TDI Quattro current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4
|
|
|
|
| Пет Авг 14, 2015 11:33 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
И калоричността е по-голяма. Времето за запалване е по-високо, което е кофти, както и температурата на горене. Що не се метнеш до @pradabg, той да си каже мнението? София не е близо, ама и шуменските газаджии са тотална щета, знам го от опит.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Авг 14, 2015 11:39 pm |
|
|
|
shadow
|
|
Аз уж затова отидох до Варна, ама ...
|
|
|
|
| Пет Авг 14, 2015 11:42 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
1. В меню <gas change-over> да ти поставят 500-550 оборота. 2. В меню <gas/petrol> - да поставят отметката само на <gas> -така ще престане впръскването на бензин. 3. В меню <K insertion> - да си отворят мап таблицата и да се види с какви коефициенти в момента работят. 255 е максимума,да видят смесите и милисекундите на бензин и като прехвърлят на газ,трябва да са същите. Съответно налягането и колко милисекунди отварят газовите. Има голяма вероятност,да не работят с оптимално налягане и точен размер на щуцерите на дюзите,от там да са отваряли при товар над 22м.сек. и да са добавили бензин ! 4. След като изпълнят т.2 и т.3 ще разберат възможностите на Zavoli и ще има празни погледи 
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
9
|
|
| Съб Авг 15, 2015 12:17 am |
|
|
|
shadow
|
Първо - благодаря много за отговора ти. Не съм хич наясно обаче затова ще попитам. За т1. - Това май ми е ясно защо. Да си обърне на тихи на място, особено зимата докато стои и загрява, а аз я чистя. За т2. - Ще спре да впръсква бензин, но с вървенето във високите обороти как ще е, няма ли да падне мощността? Чувал съм, че уж и охлаждал тоя бензин дюзите. За т3. - Тук ми е най-големия Х. Тая мап-таблица, предполагам е горивната карта. Тя със тоя софтуер на Заволи ли се чете? Че после да я копи->пейст-нат с него? И т4. - Това за възможностите във положителен смисъл, че не знаят нищо или точно обратното, че АГУ-то не е читаво и аз съм се пр****л? 
|
|
|
|
| Съб Авг 15, 2015 1:15 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|

shadow написа: Първо - благодаря много за отговора ти. Не съм хич наясно обаче затова ще попитам. За т1. - Това май ми е ясно защо. Да си обърне на тихи на място, особено зимата докато стои и загрява, а аз я чистя. - Да ,правилно си разбралЗа т2. - Ще спре да впръсква бензин, но с вървенето във високите обороти как ще е, няма ли да падне мощността? Чувал съм, че уж и охлаждал тоя бензин дюзите. - Ако се направи правилно в смисъл налягане и размер на дюзи,няма да има загуба на мощност. Това с охлаждането предпочитам да не го коментирам За т3. - Тук ми е най-големия Х. Тая мап-таблица, предполагам е горивната карта. Тя със тоя софтуер на Заволи ли се чете? Че после да я копи->пейст-нат с него? - В тази мап-таблица са коефициентите при които се отварят газовите дюзи в зависимост от обороти и налягане и съответно други коефициенти и таблици които не се виждат ,но се взимат в предвид (това обаче е друг филм).Там именно се донаписват тези коефициенти, взимайки се в предвид показанията от ламбда контрола и съответно при CL-режим се наблюдават до колко м/сек. ще отворят газовите дюзи и с какво дюти в % ще бъдат спрямо бензиновите.И т4. - Това за възможностите във положителен смисъл, че не знаят нищо или точно обратното, че АГУ-то не е читаво и аз съм се пр****л?  - Само ще ти кажа,че съм убеден,че ГИ-то, не ти е свързано правилно,без дори да съм го видял,защото никой не отчита факта,че съвременните автомобили се движат със статично налягане, а не с променливо по вакуум,нищо,че имат вакуум в колектора !!! Като софт Zavoli" са ОК,но дюзи и редуктор ..... има доста по-добри на по-добри цени - но,в момента в темата не се сравняват управления,дюзи,редуктори и тн... нека се придържаме към зададените въпроси
|
|
|
|
| Съб Авг 15, 2015 3:41 pm |
|
|
|
svilenel
Регистриран на: Пон Ное 16, 2009 8:10 pm Постове: 75 Местоположение: Варна
Автомобил: wrx 01
Рейтинг: 15
|
И т4. - Това за възможностите във положителен смисъл, че не знаят нищо или точно обратното, че АГУ-то не е читаво и аз съм се пр****л?  - Само ще ти кажа,че съм убеден,че ГИ-то, не ти е свързано правилно,без дори да съм го видял,защото никой не отчита факта,че съвременните автомобили се движат със статично налягане, а не с променливо по вакуум,нищо,че имат вакуум в колектора !!! Като софт Zavoli" са ОК,но дюзи и редуктор ..... има доста по-добри на по-добри цени - но,в момента в темата не се сравняват управления,дюзи,редуктори и тн... нека се придържаме към зададените въпроси [/quote][/quote] Здрасти, може ли да обясниш по-подробно за това статично налягане  .
|
|
|
|
| Съб Авг 15, 2015 4:51 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|

svilenel написа: Здрасти, може ли да обясниш по-подробно за това статично налягане  . Да,мога да обясня Всички автомобили които са без вакуум регулатор на бензиновата рейка работят със статично,не променливо налягане по време на работа на бензин и трябва задължително да се правят без вакуум и на редуктора (също както при валвтроника на БМВ),нищо,че след дросела има вакуум в колектора. При ускорителните процеси,ако редуктора е вързан с вакуум,то той ще преобогатява и ще видиш,че дългосрочният трим (които при Субару,няма общо с краткосрочния !!!) ще стои винаги с голямо отрицателно число (най-често -18 -23 % и тн.).Това означава,че по време на ускорение, сместа е богата и корекцията всъщност е,че ЕКУ-то е отнело 18-20% от сместа,защото по таргет и е богато,а числото е посфактум за вече извършен процес,а не моментен !!! Вече се движи една Импреза с разработен от нас модулатор на ламбда контрола (а не емулатор,това са две различни понятия и не трябва да се бъркат,нито можете да си го купите от някъде,защото в момента е разработено и се тества....) ,с който отместихме таргета със 7% "беден", при което оригиналното ЕКУ добави 5% повече гориво и при наблюдение с осцилоскоп, се забелязват 2-ве неща,самото изместване на таргета към малко по-богата смес и увеличаване от 28 на 27 kPa или малко по-добър вакуум в колектора. Сега ни интересува какво ще стане с разхода в градски условия,след което ще изместим таргета обратно-пропорционално и след събраната статистиката ще Ви информирам !
|
|
|
|
| Съб Авг 15, 2015 6:01 pm |
|
|
|
svilenel
Регистриран на: Пон Ное 16, 2009 8:10 pm Постове: 75 Местоположение: Варна
Автомобил: wrx 01
Рейтинг: 15
|
Не се усетих,че имаш в предвид налягането в бензиновата рейка. Това с модулатора е много интересно.  .
|
|
|
|
| Съб Авг 15, 2015 7:31 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
svilenel написа: Не се усетих,че имаш в предвид налягането в бензиновата рейка. Това с модулатора е много интересно.  . По-скоро неправилно изказване от моя страна,но вече знаеш за какво иде реч - постоянно/непроменливо налягане .Мап таблицата е толкова плавна и с буквално почти един и същи коефициент - страшна забава Да,интересно е,за Бош системите Младен отдавна го е направил,но сега вече говорим за Субару. Така се правят таксиметровите автомобили,на празен ход таргета е толкова изместен,че ни интересува единствено при включен климатик,да не вземат да изгаснат  И в градски условия с постоянните Софийски задръствания с клима,да не надвишават 7- 8лв./100км.
|
|
|
|
| Съб Авг 15, 2015 8:00 pm |
|
|
|
shadow
|
|
Я да питам аз още нещо. Може ли това да ми прави мизерлъци, ако е прецакана някоя ламбда-сонда (те при мене май 2 били)? Или тя е от значение, ако е пусната самоадаптацията на газовото ЕКУ от бензиновото ЕКУ.
И как да я хвана ако евентуално е прецакана?
|
|
|
|
| Сря Авг 19, 2015 8:07 pm |
|
|
|
AleXN
Регистриран на: Чет Фев 09, 2017 7:07 pm Постове: 94 Местоположение: Gabrovo
Автомобил: Legacy 2.5 BRC 4EAT
Рейтинг: 0
|
shadow написа: Здравейте. Рових се да почета и из другите форуми, ама викам да си питам тук. От известно време насам забелязвам, че ми намалява бензина докато си карам на газ. Миналата неделя ходих до Велико Търново, в колата бяхме 4 човека, климатика включен и повече от 130 -135 не съм минавал. Освен газта ми изгори и някъде около 6 л. бензин.
Колега какво стана с разхода,оправи ли го или не, и ако да как. Мисля ,че и при мен се получава нещо подобно,доста бензин май заминава като карам на газ. И тази програма коя е където е на снимката. Със БРЦ газ съм и оранжеви дузи INO3. Ако си взема кабел и се закача ще мога ли да ги видя тези стойности при мен как са?
|
|
|
|
| Съб Мар 04, 2017 10:52 am |
|
|
|
shadow
|
|
Флашнаха комп-а на газта и спря да ги прави тия мизерии. Колата я продадох. Не мисля, че повече го е имала тоя проблем, приятелчето не е казвало нищо.
|
|
|
|
| Съб Мар 04, 2017 12:17 pm |
|
|
|
AleXN
Регистриран на: Чет Фев 09, 2017 7:07 pm Постове: 94 Местоположение: Gabrovo
Автомобил: Legacy 2.5 BRC 4EAT
Рейтинг: 0
|
shadow написа: Флашнаха комп-а на газта и спря да ги прави тия мизерии. Колата я продадох. Не мисля, че повече го е имала тоя проблем, приятелчето не е казвало нищо. Аха значи най вероятно е някакъв такъв проблема.Лампичките на копчето за газта не работят и те.Не отчита колко е пълна постоянно мигат.А и един газаджия я включва на комп и каза,че му давало ,че колата е угасена а пък тя работеше и не можел да бара там някви работи,били не активни и също каза,че трябвало да се флашне,но не можел.
|
|
|
|
| Съб Мар 04, 2017 1:19 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|