HUNTERA76 написа:
......
И още нещо колега не съм запознат при Легаси и Аутбек как е но при Форестър SG термостата не седи под помпата(т.е гледа надолу) а седи срещу теб и няма как да насочиш пинчето да гледа напред(към радиатора)
Давам това уточнение за да не се бъркат колегите.

Не е съвсем така колега. Аз съм със SG 125 к.с. и моят термостат е вертикален, а на турбо моделите е хоризонтален, доколкото виждам от подписа ти ти си с турбо.
Искам и друго да споделя. Какта бях писал по рано преди време смених термостата с оригинален и понеже не бях сигурен как се монтира, във една тема тук прочетотох, че пина трябва да бъде на срещуположната страна на тръбата за парното( тази която излиза директно от помпата) . Така го монтирах и колата работеше без проблеми. Но след като прочетох сервизното ръководство за ориентацията на термостата все нещо ме човъркаше, че не съм го монтирал както трябва и реших да го сваля и да го сложа според описанието. И резултатът е неработещ термостат. Долният мъркуч е студен, перките работят та се скъсват, температурата стига 102 градуса и пада изключително бавно. Въздух в системата няма, след изстиване течността от казанчето си се връща и радиатора е пълен. Колата я карах няколко дена до пълно загряване и работи все по същият начин. Сега ще сваля термостата и ще си го върна пак в старото положение, че се видях в страшен филм.