Отговори на тема
 Въпрос: кабели ? 
Автор Съобщение
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По-специално се обръщам към Nick...значи, и снимки ще ти сложа за да можеш да го видиш. Не очаквам чудеса, знам колко е трудно като си зад монитора, но ще те питам за да ми мине, пък и ти си си бая разбирач - имам надежда :) Улях се с встъплението, да премина към въпроса :oops: :)

Имам едни кабели, 3-4-5 :) на брой завършващи с нещо като букса (такива не бях виждал), и не са пъхнати никъде :? Стоят си така..гледай снимките нататък.
Това е мястото - снимал съм го малко по-мащабно за да се ориентираш. Имаше един и отдясно и него съм снимал.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ммм, това е. И идея си нямам от какво са и защо не са щракнати някъде...ако ти или някой друг има представа от къде са ще ви изслушам :D

Пон Яну 22, 2007 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Отговорът е много прост. Това са букси, които са част от заводската електрическа инсталация. Тя винаги е предвидена за максимален брой апликации. А когато се сглоби колата колко от тях ще влезнат в употреба е въпрос на това какво плащаш като кола. Колко натоварена я вземаш. Доста от тези букси влизат в употреба когато колата бива повече loaded от завода производител. Като някои от тях влизат в употреба дори и след това. Някои аксесоари са оригинални, но се монтират дори и след най-loaded модела който си купил.

Нa мен лично, тези всички букси ми се виждат непознати (приема се, че ги знам наизуст). Не знам защо. Европейска кола ли си, какво си.....не ми говорят много. Примерно, на първата снимка - синята букса три кабела. На това място обикновено има букса за клаксон (което е OE Security System), но буксата е черна и е два кабела. Тази не ми говори нищо. На последните две снимки буксата е за компресор, но ти нямаш климатик.

Извод - карай си колата и не се тревожи. Ако видя лично колата може и да съм в състояние да кажа повече. Ти като я гледаш, има ли вид да е 'ощавена', със сменяна инсталация, сменян двигател, модифициран engine tоp end или е заводска (stock) ?

Пон Яну 22, 2007 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
И още веднаж - където по колата видиш кабелна форма с букса, прихваната със синьо тиксо към друга форма - абсолютен закон, това е букса за бъдеща употреба при различни апликации, която не е в употреба в момента. Това освен всичко друго е и начин на обозначаване и бързо индентифициране на такива букси. Тиксото е специално изчислено и подлежи да дръпнеш буксата и да го скъсаш, почти никога не нужно да го цепваш с ножче и тн. Това също е с цел. Не може ти да отидеш да монтираш нещо и докато направиш едно, да повредиш три (да цепнеш незабележимо някой кабел и отражението да излезне след 4 години окисляване).

Пон Яну 22, 2007 11:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Хиляди благодарности! Наистина имаше синьо тиксо, което разлепих :oops: ...ама как да е, ще го оправя.

Цитат:
Ти като я гледаш, има ли вид да е 'ощавена', със сменяна инсталация, сменян двигател, модифициран engine tоp end или е заводска (stock) ?

Няма пипано - stock си е.

И още веднъж, благодаря, че отговаряш на 843-я ми въпрос :D :lol:

Пон Яну 22, 2007 11:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема