Отговори на тема
 Subaru Legacy 2.5, 2000г. 
Автор Съобщение

Постове: 19
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
нов шофьор съм и ми предстои в идните няколко дни да се сдобия с първия си автомобил. Насочил съм се към Subaru Legacy, 2.5 бензинов мотор, 2000г. Благодарение на важните теми(сърдечно благодаря на всички, които са се постарали да ги напишат) успях да прочета доста за колата, но все пак ми се иска да чуя отново какво ще кажете. Ориентирал съм се към автоматик, за който прочетох в гореспоменатите теми, че е стабилен, но не успях да намеря информация за поддръжката му. След изминаването на колко километра е добре да се ориентирам към сервиза, какво е препоръчителното масло, което трябва да се налее и т.н.

Общо взето всяка информация ще ми бъде ценна. Например как се държи колата при слагане на газов инжекцион, достъпна ли е поддръжката, всичко което сметнете за важно. Ще бъда признателен на всеки, който се включи :)

Чет Мар 09, 2017 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 98
Автомобил: outback h6 , forester s turbo
Телефон: 0887858135
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет колега,и успех чети тук в форума пише всичко.Четене му е майката :hello:

Чет Мар 09, 2017 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
dlazarov написа:
Привет колега,и успех чети тук в форума пише всичко.Четене му е майката :hello:

Здрасти колега, благодаря за посрещането. Изчетох доста информация, за което както казах благодаря на авторите, но така и не успях да намеря нещо повече за автоматиците, където главоболията са най-големи при евентуален проблем. Затова реших да отворя тази тема, пък ако съм пропуснал нещо, някой ще ме насочи.

Иначе колата изглежда много добре на снимките, без видими следи от ръжда или друг вид нараняване, запазен интериор, табло, конзола, всичко. Утре ще се оглежда и на живо. Пусната е на цена, която ме устройва перфектно(4000 лв), тъй като разполагам с около 5500 общо. Затова ми се иска да разбера колкото се може повече информация за модела :)

Чет Мар 09, 2017 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 98
Автомобил: outback h6 , forester s turbo
Телефон: 0887858135
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Откъде си ,АТ на Субару е много здраво ,сложи един телефон :beer:

Чет Мар 09, 2017 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Главоболия кой знае какви от автомата няма да имаш. Маслото е по спецификация Dexron II, можеш да сложиш и Dexron III, кутията събира 9.5л. ако източат всичко с машина, сменя се на 50хил. км. , филтъра се купува от сините, не черните. По големият дерт са гарнитурите на главите (сигурно си чел), текат стабилно, в повечето случаи навън, но някои си надуват, съответно прегрятата кола вече отива на съвсем друг ремонт. Гледам си писал 2000г. ако е комби е много вероятно да е и с пневматично окачване, и то бере много ядове (има си цяла тема). Другите неща, междиния и задния диференциал да не вият, спирачни апарати да не са блокирали. Предни полуоски и карета също може да се износят ако е карана повече извън пътя.
Иначе газ понася, ако е настроена, както трябва няма кой знае каква разлика спрямо бензина. Просто с газ, сменяваш по често свещи (10хил. км) и клапаните ходят по често на реглаж (40-50хил. км.). Масло се сменява на 7-8 хил. км. за предпочитане е синтетика , ако си с газ и да е mid-saps.
Айде със здраве, ако има друго питай. :beer: :cool:

Чет Мар 09, 2017 8:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
takev написа:
Главоболия кой знае какви от автомата няма да имаш. Маслото е по спецификация Dexron II, можеш да сложиш и Dexron III, кутията събира 9.5л. ако източат всичко с машина, сменя се на 50хил. км. , филтъра се купува от сините, не черните. По големият дерт са гарнитурите на главите (сигурно си чел), текат стабилно, в повечето случаи навън, но някои си надуват, съответно прегрятата кола вече отива на съвсем друг ремонт. Гледам си писал 2000г. ако е комби е много вероятно да е и с пневматично окачване, и то бере много ядове (има си цяла тема). Другите неща, междиния и задния диференциал да не вият, спирачни апарати да не са блокирали. Предни полуоски и карета също може да се износят ако е карана повече извън пътя.
Иначе газ понася, ако е настроена, както трябва няма кой знае каква разлика спрямо бензина. Просто с газ, сменяваш по често свещи (10хил. км) и клапаните ходят по често на реглаж (40-50хил. км.). Масло се сменява на 7-8 хил. км. за предпочитане е синтетика , ако си с газ и да е mid-saps.
Айде със здраве, ако има друго питай. :beer: :cool:

Първо жив и здрав да си за хубавия коментар. Иначе колата е седан, не е комби. Маслото излиза около 180 лева за всичките литри по мои изчисления, което е напълно в рамките на нормалното. Иначе за гарнитурите на главите не съм попаднал, та ще ти бъда благодарен, ако ме линкнеш или ми обясниш на две-три за какво иде реч, тъй като съм доста неук на тема коли. Газта я умувам единствено от гледна точка на икономичност като дойде време да се отбивам до бензиностанцията.

Иначе това, което главно ме притеснява в момента е дали ще ми стигнат парите, ако се окаже утре на огледа, че колата действително си заслужава. Колата е обявена на 4000, но със сигурност ще се натиска надолу, тоест очаквам да я взема на нещо от сорта на 3700. Всичко на всичко имам 5500. Колата трябва да се регистрира, да се платят екотакси и данъци, гражданска, каско и винетка. Както го смятам, това са около 700-800 лева. Остават около 1000 за смяна на задължителните неща(ремъци, накладки и тем подобни) и най-вече за смяна на масло в скоростна кутия, защото няма как да знам кога за последно е сменено, въпреки да се твърди, че колата има сервизна книжка. Това ми е дилемата в момента.

Чет Мар 09, 2017 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 361
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nedqlkow написа:
... Газта я умувам единствено от гледна точка на икономичност като дойде време да се отбивам до бензиностанцията.

... Остават около 1000 за смяна на задължителните неща(ремъци, накладки и тем подобни) и най-вече за смяна на масло в скоростна кутия, ... .

Газ ще сложиш със сигурност :)
Водна помпа и термостат задължително, за да не търсиш темата за главите и прегряването.
Частите за обслужването, ако държиш да са оригинални де - търсиш mimo13.
Я по-добре земи пусни линк към обявата, може някой колега да я е гледал и да изкаже мнение.

current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4

Чет Мар 09, 2017 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това само за пример, че написах един ферман пък той не се публикува, цените и сега са актуални :
https://invoicepro.bg/PDFView.php?send= ... &invoice=0
Задължително минаваш на сервиз преди покупка (не че е гаранция, ама ако има нещо фрапиращо ще кажат)!

Чет Мар 09, 2017 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
shadow написа:
nedqlkow написа:
... Газта я умувам единствено от гледна точка на икономичност като дойде време да се отбивам до бензиностанцията.

... Остават около 1000 за смяна на задължителните неща(ремъци, накладки и тем подобни) и най-вече за смяна на масло в скоростна кутия, ... .

Газ ще сложиш със сигурност :)
Водна помпа и термостат задължително, за да не търсиш темата за главите и прегряването.
Частите за обслужването, ако държиш да са оригинални де - търсиш mimo13.
Я по-добре земи пусни линк към обявата, може някой колега да я е гледал и да изкаже мнение.

Записвам си за помпата и термостата :)

Последна промяна nedqlkow на Чет Мар 09, 2017 11:38 pm, променена общо 1 път

Чет Мар 09, 2017 11:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
takev написа:
Това само за пример, че написах един ферман пък той не се публикува, цените и сега са актуални :
https://invoicepro.bg/PDFView.php?send= ... &invoice=0
Задължително минаваш на сервиз преди покупка (не че е гаранция, ама ако има нещо фрапиращо ще кажат)!

Май не изглеждат толкова страшно нещата. Иначе сервизът и аз съм го замислил, но утре ако ми се види добре, май само ще капарирам.

Чет Мар 09, 2017 11:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема