Вибрации при D,3 и натисната спирачка
| Автор |
Съобщение |
|
Емо74
Регистриран на: Чет Авг 06, 2015 1:44 pm Постове: 452 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2003г. H6 3.0
Рейтинг: 250     
|
|
Колеги, при мен вибрациите изчезнаха със смяна на вътрешни карета-оригинални.Също така изчезна и тресенето при потегляне.
|
|
|
|
| Пет Фев 24, 2017 3:11 pm |
|
|
|
vizor
|

Това е, защото оборотите се вдигат много леко нагоре и за това изчезват. Направете си един експеримент, който е много интересен. Пробвайте голям наклон с предницата надолу и спрете до фул стоп и задръжте спирачката на скорост (където са вибрациите) и кажете дали НАПЪЛНО са спрели. Трябва да не се усеща как работи мотора ИЗОБЩО! Драснете резултата. Другото. Не препоръчвам да се вдигат оборотите за да спрат вибрациите. Те не са фатални и няма да доведат до нищо "проблемно", но високите обороти водят до високо налягане в кутията. Не случайно са направени да са точно толкова, колкото са в момента. Не и помагате на кутията по този начин и не правите нищо добро за нея. Както написа Емо по-горе - това е решението на 99% от проблемите. Другия възможен вариант е да не е наместен мотора посредата на двигателния отсег, когато е свалян. Вижте луфтовете между роговете и главите дали е еднакъв. @martin7937: не нападай колеги. Не мисля, че това е начина. Аз мога да кажа, че "решението" ти работи, а мога да кажа, че това, което колегата написа също е вярно  И да аз съм мерил оборотите и са ТОЧНО толкова колкото са по картите в компа ми. Мога да ти направя логове ако желаеш. Мърдат с +/- 10, като толеранса по книжка е доста по-голям.
|
|
|
|
| Пон Мар 13, 2017 12:54 pm |
|
|
|
martin7937
Регистриран на: Съб Яну 25, 2014 9:52 pm Постове: 212 Местоположение: София
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182    
|
|
| Пон Мар 13, 2017 3:20 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
От скоро забелязвам такава аномалия , когато намалявам , примерно пред легнал полицай , оборотите като ли падат по-бавно отколкото трябва , тресене няма , поне аз не усещам , но се чува бумтене, но като донатисна спирачка си падат до тези за празния ход и не мърдат и това което описах се случва чат пат последните няколко месеца , не постоянно, маслото е ново MULTI ATF на МОТУЛ сменено заедно с филтър от Тенчо преди 15 хиляди макс , долято по точно към 5 литра по спомени.
Някой да е виждал такива малформации по неговата кола?
П>С Мартин е пич , но без да го познаваш ма живо -тона му понякога се струва малко остър , но и нета е сухо място , ако не слагаш имотекони.
За дървените философи е много прав и този форум напоследък не прави изключение.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пон Мар 13, 2017 3:31 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Хайде да пишем по темата...
|
|
|
|
| Пон Мар 13, 2017 3:39 pm |
|
|
|
Vmax
|
vizor написа: @martin7937: не нападай колеги. Не мисля, че това е начина.
В случая няма нападка, а много точно констатация. Жалко, че Мартин реши да си редактира мнението. Четете заглавието на темата преди да пишете
|
|
|
|
| Пон Мар 13, 2017 3:56 pm |
|
|
|
quietriot
|
Vmax написа: vizor написа: @martin7937: не нападай колеги. Не мисля, че това е начина.
В случая няма нападка, а много точно констатация. Жалко, че Мартин реши да си редактира мнението. Четете заглавието на темата преди да пишете Според Мартин и моята тресе на празен ход, според мен си е нормално, явно той е по-чувствителен на тресене от мен, моят мотор не е ваден , поне не при мен, когато сменяха гарнитурите на главите , майстора се оправи без да го вади ..... Но сега тази вибрация ми е интересна , по натам ще я покажа на Любо....
|
|
5
|
|
| Пон Мар 13, 2017 4:01 pm |
|
|
|
quietriot
|
Емо74 написа: Колеги, при мен вибрациите изчезнаха със смяна на вътрешни карета-оригинални.Също така изчезна и тресенето при потегляне. При потегляне съм склонен да се съглася, че може да има общо вибрацията с въртешните карета макар, че там ще е е повече биене , а не тресене , но в покой на колата дори да нямаш полуоски на нея , няма да се отрази на оборотите на мотора и тресенето на празен ход, аз поне така ги виждам нещата. Колагато колата е спряла полуоските са в покой и каретата също! Моите вибрации над 90 за момента ги няма,или са почти изчезнали, след като смених целите полуоски с такива от кола на 100К само,благодарение на Мартин. Моите карета бяха на 350 К примерно, на колкото е колата, но пък от друга страна съм със зимните гуми и с тях биенето е много по-слабо , ще видим след месец като сложа летните , но това не е по темата за оборотите на мотора , но е по темата с каретата и вибрацията породена от тяхното биене.
|
|
|
|
| Вто Мар 14, 2017 7:45 am |
|
|
|
vizor
|
|
Има общо и това е много, ама много дискутирано навънка. Точно от полуоски/карета е попринцип. Начина, по който се движи двигателя, дължината и луфовете на полуоските и как ги предават на купето. Провери из нета и ще видиш. Няколко пъти вече го писах във форума това. Ако симптомите са горепосочените от заглавието - 100% са вътрешните карета. И трябва само оригинал иначе няма оправия. И колкото и да се чудите това го има само при боксерови мотори. За това проблема не се среща при други марки автомобили и афтърмаркет карета/полуоски при тях няма грижи.
|
|
|
|
| Вто Мар 14, 2017 9:18 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Не виждам логика защо да се предава вибрацията повече по полуоската , а не по тампоните към купето, но не ми се спори.
|
|
|
|
| Вто Мар 14, 2017 9:57 am |
|
|
|
vizor
|

Няма и смисъл: http://www.subaruoutback.org/forums/66- ... olved.html100% гаранция ти давам при по-горните симптоми, че каквото и да правиш няма да се оправи докато не наместиш мотора посредата като хората в коша или не смениш вътрешните карета/целите полуоски с оригинални. Ако ще и да смениш целия мотор и скоростна кутия с нови. Това е всеизвестен проблем при тези автоматици. При мене наместихме мотора като хората и сега нещата са доста по-добре, но все още я има. Не ми се дават пари за нови карета, защото в момента няма смисъл да ги сменям само за да докажа, че съм прав. Ако някой има желание може да инвестира Иначе и на мен ми се виждаше странно докато не прочетох няколко официални документации на субару по случая. За жалост изчезнаха миналия Понеделник с изгорелия ми диск. Ако наистина искаш можем да поспорим от къде може да идва и защо. Хората сменят тампони, масла, скоростни кутии и какво ли не. Докато не сменят полуоските или каретата - резултат зироу, а и все пак като си вземеш чисто нови оригинални полуоски пак спира. Така, че за мен долното отпада Това е другото мнение, което допълва картинката, но доста хора са ги сменили първо тях и резултат пак зироу: Цитат: I too am trying to track this down. The funny thing is I found the old box that a replacement - OEM remanufactured axle came in and found a flyer in it talking about "Vibrations at idle on 4EAT Subarus from 95-2005". Somehow I missed that 2 years ago when i bought it...
Anyway, it basically said that vibrations at idle are NOT caused by the axles which are often blamed as the culprit but rather from worn transmission mounts.
They said aftermarket and re-manufactured axles get blamed because they are sometimes more susceptible to binding when the slumping transmission from a bad transmission mount ends up partially resting on the axles. The slumping can cause the joints to come in contact with the inner housing in the slip joints and the NORMAL vibrations caused by an automatic transmission in gear can be transferred through to the suspension and thusly vibrating the entire chassis.
'New OEM axles can mask the problem at great expense but if the transmission mount is excessively worn they still won't help at all. Instead of skipping over quality, affordable aftermarket axles we recommend replacing the transmission mount and if necessary, using a couple washers to lift up the transmission a couple more mm to give adequate clearance for the axle joints as the new mount settles'
I'm paraphrasing of course but whoever wrote that was quite detailed and obviously fed-up with people returning their remanufactured axles claiming they caused the vibration and they certainly seemed quite educated about the issue. I think I'll try that fix since it's way cheaper than new OEM axles. If it doesn't fix it, it certainly can't hurt for 60-80 bucks...Besides, after 195k miles I'm much more confident thinking that my transmission mount is bad rather than a set of fresh reman axles with less than 20k miles on them....
If I get a chance I'll scan that doc and post it here later lol.
|
|
|
|
| Вто Мар 14, 2017 11:07 am |
|
|
|
goshi75
Регистриран на: Нед Авг 10, 2008 6:19 pm Постове: 15 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
Здравейте колеги изчетох всичките пет страници по темата с тресенето та и аз да си кажа ..... имах легаси 2.2 и то си тресеше по светофарите а в сервиз на субару Варна ми казаха че било от маслото .....трябвало оригинално към 70лв. за литър . Такива пари не мерси . Навъртях и 120 000км. на газ и на бензин от време на време така си и отиде колата без да ми е направила някакъв проблем просто си тресеше на място на D . Сдобих се и с Outback H6 2001г. а сега проблема ми е че тресе по време на движение започва някъде около 50км. в час тресе чумата и немога да разбера от какво е , каретата на кардана са здрави без луфт опорния е здрав , тампона на кутията е здрав не е скъсан ...... но друго си мисля може ли тоя тампон с годините да се е смачкал вече един вид и да няма тая еластичност ли как да го кажа не знам , понеже някъде там ги усещам тея вибрации ........те такива работи ако някой нещо се сети да пише и дали има и други колеги с такъв проблем .....?? 
|
|
|
|
| Съб Апр 22, 2017 7:44 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Нещо си чел на диагонал май.
Тази тема е за вибрации при спряла кола с лоста на автомата на Д или 3-та скорост. Има друга тема за тези вибрации в движение и най-често проблема е от вътрешни карета, в по-редки случаи от заден тампон на преден носач ( ако кардана ти е ОК, разбира се ).
|
|
|
|
| Съб Апр 22, 2017 8:35 pm |
|
|
|
vizor
|
Vmax написа: Нещо си чел на диагонал май.
Тази тема е за вибрации при спряла кола с лоста на автомата на Д или 3-та скорост. Има друга тема за тези вибрации в движение и най-често проблема е от вътрешни карета, в по-редки случаи от заден тампон на преден носач ( ако кардана ти е ОК, разбира се ). Другото, което искам да добавя е, че трябва да се радваш, че не са ти сменили маслото. Нямаше да се оправи 
|
|
|
|
| Пон Май 22, 2017 9:47 pm |
|
|
|
quietriot
|
Vmax написа: Нещо си чел на диагонал май.
Тази тема е за вибрации при спряла кола с лоста на автомата на Д или 3-та скорост. Има друга тема за тези вибрации в движение и най-често проблема е от вътрешни карета, в по-редки случаи от заден тампон на преден носач ( ако кардана ти е ОК, разбира се ). Ако кардана е проблема ще тресе винаги , това ми обясни карданаджия като карах моя за проверка , това само за инфо незнам как тресе на колегата. Стани , кой е задния тампон , големия със силикона ли?
|
|
|
|
| Вто Май 23, 2017 6:52 am |
|
|
|