|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
проблем със съединител на Форестър 2004 г
| Автор |
Съобщение |
|
georgikoev
|
|
Здр. колеги , имам Форестър 2004 г 2.0, 125 кон. МТ , днес както си карам съединителят ми спра да отделя (натискам педала и нищо не се случва ) колата продължава да си е на скорост, отбих на една отбивка и изключих двигателя , при изключен мотор скоростите си влизат без съединител (което е нормално ) но при работещ мотор немога да включа на никоя скорост. Прибрах се като запалих колата на трета скорост, давам газ ускорява си нормално не усещам да приплъзва съединителя. Не усещам да има разлика в педала на съединителя усилието при натискане преди и сега си е едно и също. Къде да търся проблема, в помпата на съединителя или трябва да се сваля скоростната кутията ?
|
|
|
|
| Вто Мар 14, 2017 5:42 pm |
|
|
|
OFFROADER
|
|
Има вариант да е скъсана вилката на съединителя, аз лично знам за няколко такива случая на Форестър. Но пък казваш, че няма разлика в педала преди и сега. Може и проблема да е в горната помпа, но трябва да може да включиш след повечко припомпвания.
_________________ Ремонт на ръчни скоростни кутии. Петър Иванов-нула886495045
|
|
|
|
| Сря Мар 15, 2017 9:46 am |
|
|
|
jordanbuggy
Регистриран на: Сря Сеп 30, 2015 2:09 pm Постове: 129 Местоположение: Велики Преслав
Автомобил: FORI 2006 BECK 2002 FORI 2001
Телефон: 0892340818
Рейтинг: 249     
|
|
При отворен капак на двигатела може да се види вилката на съединитела под филтърната кутия дали се движи до като някой натиска педала.Ако има ход около 2-3 сантиметра според мен е достатъчно да отдели.Това означава,че помпите са ти добре и проблема е в самия съединител[ лагер,притискател,феродов диск или вилка]
|
|
|
|
| Сря Мар 15, 2017 10:41 am |
|
|
|
georgikoev
|
|
Благодаря за мненията , днес обърнах внимание на вилката която е под филтърната кутия, при натискане не педала има ход 2-3 см (движи се както трябва) това означава ,че нещо вътре е повредено, сега филма става голям , голямо разглобяване ще падне направо не ми се мисли.
|
|
|
|
| Сря Мар 15, 2017 6:07 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|