Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Как се кара Subaru екологично (икономично)? 
Автор Съобщение
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
zodias написа:
Аз, колега.
Постоянно правя забележки на такива проявители.
Спирал съм на ръкав на кръгово и съм карал бакшиш да си вземе небрежно подметнатата под таксито бяла пластмасова чашка за кафе и да отиде лично до кофата на близката бензиностанция. Стана малко задръстване, но имаше ефект.

това ми хареса... :)

браво!!!

:smt041

Пет Авг 29, 2008 9:26 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Пазенето на природата още дълго ще е проблем. Хубавата новина е ,че някъде след около 20 години МОЖЕ БИ ще се отнасяме така както "изстрадалите западни общества".
За боклука ясно, обаче ако някой иска да пази природата от отработили газове на автомобили си мисля, че най - малко ние можем да се включваме в такава инициатива. Субару колкото и да си изпипва моторите няма да може да влезе в нормални рамки с тези кубатури. Още повече , че технологии като "Efficiency Dynamics"(BMW) ще се възприемат от FHI след няколко години(дай боже и по-рано). Ако някой не знае - новото Justy е точно поради тази причина в гамата на компанията - не може да се произвеждат само "лами на гориво". DaihatSubaru-то е единственото , което що годе сваля нивото на емисии.
Обаче колко хора ще си купят нея или Импреза с мотор 1,5.
Да пазим природата можем да се научим само ако има жесток контрол, ние законите си ги имаме. Ама всеки хвърля щото знае,че ще му се размине.
Пожелавам на всички Субаристи да открият с колите си някое местенце, което да не е осрано. Аз лично не мога да се радвам, когато си натроша колата да стигна някъде и да гледам как вече друг се е развихрил с боклука.

Пет Авг 29, 2008 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 200
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
zodias написа:
Аз, колега.
Спирал съм на ръкав на кръгово и съм карал бакшиш да си вземе небрежно подметнатата под таксито бяла пластмасова чашка за кафе и да отиде лично до кофата на близката бензиностанция. Стана малко задръстване, но имаше ефект.

Казва се гражданска съвест, много трудна работа в БГ, нормално поведение в развитите общества, тук най-много да стигнете до бои.

Нед Авг 31, 2008 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ffly написа:
zodias написа:
Аз, колега.

Казва се гражданска съвест, много трудна работа в БГ, нормално поведение в развитите общества, тук най-много да стигнете до бои.

Щеше да изяде един пердах в движение още преди да е вдигнал радиостанцията да прави панаири :-D :-D :-D

Нед Авг 31, 2008 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 200
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
А че няма да се оправи - няма! но не може някак си да я разделим, който му се живее така да си стои а другите да си спретнат нова пак България но с ред и правила и избираш къде да живееш и работиш. Примерно източна и западна като две провинции но с отделно управление и т.н.
Лошото е че между двете трябва да има дувар поне 5 метра висок и пак не е сигурно че ще спре свинете да нахлуят някой ден.

П.П Говоря не само за боклуците

Нед Авг 31, 2008 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 60
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
zodias написа:
... Аз, колега.
Постоянно правя забележки на такива проявители...

Респект от мен! Евала!

Трябва да сме повече, такива като теб! :D

Вто Сеп 09, 2008 11:34 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
вижте това - мисля че ще бъде интересно да се коментира във форума...

Golden Rules of ecodriving - Златните правила на екологичното шофиране

Shift up as soon as possible - Сменяй предавката възможно най-рано
Shift up between 2.000 and 2.500 revolutions - Сменяй предавката между 2000 и 2500 об/мин / предполагам, че се коментира бензин - дизела може доста по-рано/
Maintain a steady speed - Поддържай постоянна скорост
Use the highest gear possible and drive with low engine RPM - Използвай най високата възможна предавка и карай колата в ниски обороти
Anticipate traffic flow - Предвиждай движението в трафика
Look ahead as far as possible and anticipate to surrounding traffic - Гледай колкото е възможно напред и предвиждай трафика
Decelerate Smoothly - Намалявай скоростта плавно
When you have to slow down or to stop, decelerate smoothly by releasing the accelerator in time, leaving the car in gear - Когато се налага да спреш плавно намалявай скоростта освобождавайки педала на газта докато колата остава включена на съответната предавка
Check the tyre pressure frequently - Често проверявай налягането в гумите
25% too low tyre pressure increases rolling resistance by 10% and your fuel consumption by 2%. - намаление с 25% в налягането на гумите увеличава съпротивлението им с 10% и консумацията на гориво с 2%

Highly cost-effective: Eco-driving training leads to a reduction in fuel consumption of up to 25 % after training, with a significant long-term effects of 7% under every-day driving conditions.

/Висока ценова ефективност Тренирането на екологично шофиране води до намаление на разхода на гориво с до 25% след тренинга, със значителен дългосрочен ефект от 7& при ежедневни условия./

Reduction potential: The European Climate Change Programme calculated that the reduction potential of CO2 emissions from eco-driving would be in the range of 50 million tons of CO2-emissions in Europe by 2010. Other research also clearly indicates that eco-driving is a highly cost-effective way to reduce CO2 emissions. The independent research institute TNO estimates a negative cost to society (cost savings) of up to 128 euro per tonne CO2 saved (full study).

Последна промяна ender на Пон Сеп 15, 2008 9:53 pm, променена общо 3 пъти

Пет Сеп 12, 2008 5:44 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ами като искаш да си полезен да го беше превел? Не всеки е длъжен да знае английски.

Относно ранното превключване на скорости - аз бях писал в темата за разхода, че пробвах HOLD режима, който прави точно това при автомата и разхода... се вдигна!

Пет Сеп 12, 2008 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
нямах достатъчно време - работата беше copy-paste но когато намеря повече свободно време ще се постарая да го преведа (ако някой не ме изпревари разбира се

:)

Съб Сеп 13, 2008 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 175
Автомобил: Импреса 2,0R,2007
Телефон: 0897342858
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз пък мисля,че това с вредните емисий си е трик на производителите на катализатори.Не казвам,че газовете които отделяме не са вредни за околната среда,а че ни притискат толкова защото не могат да го правят другаде!

Като са толкова вредни вредните емисий защо не сложат катализатори на състезателните машини?Ще вървят по-малко,но нали ще е за всички!
Един самолет за час изгаря тонове гориво и изхвърля стотици килограми въглероден двуокис,ама и там нищо не се прави!

Захванали са се с нас!Защо ли?Ами защото сме най-малкото колело и е най-лесно да ни се налагат забрани и да ни принуждават да купуваме изобретенията им!

Мога и още примери да дам,но мисля,че толкова стига.

Относно изхвърлянето на боклуците съм абсолютно съгласен,и кой ли нормално възпитан човек няма да е!

П.С. Не омалоуважавам опазването на околната среда,мисля че се почва не откъдето трябва!

Поздрави и забравете икономийте на гориво!Удоволствието е правопропорционално на разходите!

Сря Сеп 17, 2008 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
идеята в случая е друга - когато караш за удоволствие - натискай педала до дупка, но при ежедневно каране нищо не ти струва да спазваш посочените правила.

btw. от личен опит мога да кажа, че подобен начин на каране спестява изключително много нерви - не знам за вас, но аз вече си ги ценя и ги пазя (нервите де) :)

P.S. разбира се напъващите се голф 2 и калибри следва да бъдат отминавани с тихо "презрение" ... и понякога, но само понякога ... да им се показва, че всеки трябва да си знае мястото ;)

Сря Сеп 17, 2008 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
според мен всеки един автомобил трябва да се кара с усет тоест двигателят да е на тази предавка на която двигателят хем не е в големи обороти хем като решиш да ускориш натискаш с милиметри педала а тои веднага ускорява(говоря за ръчка)според мен това е най-икономичното и екологично каране

Сря Сеп 17, 2008 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
suncho009 написа:
Аз пък мисля,че това с вредните емисий си е трик на производителите на катализатори.
Един самолет за час изгаря тонове гориво и изхвърля стотици килограми въглероден двуокис,ама и там нищо не се прави!

Захванали са се с нас!Защо ли?Ами защото сме най-малкото колело и е най-лесно да ни се налагат забрани и да ни принуждават да купуваме изобретенията

Аз доколкото знам и съм чел,най-големия унищожител на озоновия слой са аржентинските и тексаските говеда,а не фреона или автомобилите :wink:

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Чет Сеп 18, 2008 6:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Който иска да е екологичен, ето една възможност. Аз не знаех, че има такива в БГ:
http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_14771_0.html

Чет Дек 04, 2008 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Forester 2.0 MT '98
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
хехе ама да не ти се чупи тая чудесийка