Отговори на тема
 Гниене на задница: майстор? 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: subaru forester 2001 125k
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, влязох и аз в Субару "сектата", макар и с доста кофти старт. Поради недомислици и доверяване на други хора да гледат колата, се сдобих с едно форестърче от 2000, 125к. Тааа, веднага смяна на кардан (то само втулка разбита, споко!), сега посчупих и съединител(хлътна и миризма на феродо и лек дим при двигателя), за щастие пред нас...
но се оказа с още 2 проблема: задната скорост самоизключва до свободна ако подам малко повече газ по наклон като маневрирам и..... кошмарно изгнило купе отдоле..... какво са я гледали не знам но.. един тенекиджия и даде диагноза: 1-1.5 години преди да се продъни задния мост. В смисъл, че не само той е позагнил, а там дето се държи..
Та тъй като въпреки таз тъжна новина, все пак бих се опитал да направя нещо за реанимация.. някой тенекиджия/заварчик който би се занимавал с тежки случеи? Други опции?
малко снимки, не за лица със слаби сърца: ](*,)
https://drive.google.com/drive/folders/0BxWn4Zez_HtJMzE4ZHM5UUlXUVE

Пон Мар 20, 2017 2:15 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 62
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Неприятно, особено ръждата.
Един вариант е да се огледаш по автоморги за италиански екземпляр, които обикновено са като нови отдолу, да си купиш заден мост и да го смениш.
Не е лошо майсторът ти да ти даде експертен съвет какво друго ще е належащо да се сменя отдолу заради ръждата в бъдеще, и да си прецениш има ли смисъл да се занимаваш да наливаш пари в нея или да търсиш вариант да се оттървеш някакси с минимални загуби отсега и да си по-внимателен в бъдеще.
Подобни проблеми с ръждата отдолу бяха основната причина да се разделя с предното си Субару (на което в един момент също смених задния мост) и което иначе много харесвах...

Пон Мар 20, 2017 8:23 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не наливаи пари в изгнил автомобил.Резултатът винаги е незадоволителен и временен.От много време съм на принципа,че в един автомобил всичко може да се оправи,но изгнилото не може / или може частично,но резултатът е незадоволителен/
И все пак кажи от кои град си.

Пон Мар 20, 2017 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 147
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Съвет от мен. Свали си стария мост и го пясъкоструирай. Така ще си наясно дали да се кърпи или друг по-читав стар да търсиш. На мен ми струва като работа 300лв.(демонтаж и монтаж) , плюс 20лв пясъкоструй. Това преди около 3-4 години със старото ми легаси и накрая сложих цяло магаре (за 100лв. втора ръка) боядисано в три слоя. Мисля че само така ще си сигурен ,че едно 5 г. ще си търкаляш смело. Другите ръжди са неизбежни , но не и фатални. Е, не е приятно , но не се отказвай от марката. Успех!

Пон Мар 20, 2017 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: subaru forester 2001 125k
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
От София съм.
Казаха ми, че там дето се крепи моста към купето е загнило и скоро(година и половина) нема на какво да се държи. Самия мост е 300лв със смяната, но купето е с живот колкото на моста :-) За това питах за второ мнение, някой който да го погледне и евентуално насочи към майстор.
То и съединителя се счупи, та сега туй сменям. А дали от старост, дали от тоя проблем със задната нещо....знам ли.
Скоростите не ми харесаха като вариант 600лв без труда( и масло). Тааа.. повече от Горна Оряховица пичовете дето се занимавали основно с продажба на субарута, оправяли ги, обслужвали ги и препродавали.. май никой не бива да си има работа...

Вто Мар 21, 2017 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема