Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Газов инжекцион, КАТ, ел. прозорци и др.
| Автор |
Съобщение |
|
Kum4oVul4o
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2014 12:30 pm Постове: 183 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100  
|

Здравейте всички, Минах и първоначалния преглед на газовата - направих го при едни момчета на бул. Цветан Лазаров ** точно между ГазПром и Ромпетрол в посока Дружба2. Няма как да се сбърка, освен пункта има и сервиз "Ферди" и някакво производство "Крафт". Много съм доволен. Преди да избера тях се въртях и чудих. Звънях в БРЦ от където ми казаха цена 40лв, която после се промени на 80, защото не съм бил техен клиент. - Благодарих и се обадих на момчетата отгоре. Запазих си час и днес отидох точен до секунда. Бяха готови и направо вкарах колата. Прегледаха всичко по газовата. Относно сглобката и работата на pradabg, казаха, че не са виждали толкова добре свършена работа, а относно документацията имаха забележки. Датата на бутилката беше 2015, а в документите 2016, имаше и някакви други номера пообъркани. Издадоха ми сертификата и поживо, поздраво. Цена 60лв (нямам идея много или малко е, но не ме е яд(ако изключим, че работата е за 15мин и не е тежък физически труд) Направи ми впечатление, че при тях ГТП може да минават 4x4 автомобили - имат разните там валяци и др. Питах и потвърдиха. Нещо, което ми направи силно добро впечатление е, че ми дадоха съвети, какво следва от тук нататък. 1во: За ГТП не се плаща допълнително, ако имам газова сертификата ми е достатъчен - ако искат още пари за газовата - не им е чиста работата. 2ро: Издадоха ми копие на сертификата с отделен печат, "вярно с оригинала" и подпис. - като ходя на ГТП сертификата трябва да се появи в пункта автоматично, електронно. В случай, че не излезне да си нося копието. 3то: Срок на бутилката - 10 год, след това на боклука и нова. 4то: Ако сменя регистрация, трябва нов преглед и сертификат 5то: Ако сменя бутилката - нов преглед и сертификат. Дано съм бил полезен, на мен само едно не ми стана ясно - Трябва ли да сменям талона?
_________________________________________________ Простия човек си носи името, а Умния човек, името го носи! Subaru Outback 3.6 2015  Subaru Outback 2.5 2000 Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 
|
|
|
|
| Вто Апр 05, 2016 10:55 am |
|
|
|
еуротех2002
Телефон: 0898757209
Рейтинг: 16
|

Добра вечер колеги . относно темата за АГУ , според наредба Н32, както казва колегата NORTICUS, монтираните уредби след 01,09,2014 г. подлежат на първоначална проверка(еднократно) след мотажа. Това е с цел да се удостовери безопасния монтаж и използваните компоненти, дали са от одобрен тип ( правило 67 LPG , правило 110 CNG). За въпросният преглед е необходимо уредбата да е придружена от протокол за извършен монтаж с посочено лице извършило монтажа, описани съд и останалите компоненти (виждали сме и доста празни бланки). Целта е: както знаем в България има доста хора способни или неспособни, които си монтират сами АГУ, след което да си изтеглят свободно от Наредба 3 (за конструктивното изменение по автомобила) приложение 1 и да го попълнят, след което да се явят еднократно на преглед за удостоверяване на безопасния монтаж (ще стане много дълго за обяснение какво се има предвид под такъв). Споменатият 10 годишен срок все още е в сферата на слуховете, тъй като никакъв нормативен документ не го конкретизира. Текста гласи експлоатационен срок според производителя. За метановите бутилки той си е ясно обозначен, но при пропан бутана не е, а самите производители дават различни срокове, с които никой не е запознат. Работи се по списък от министерство на транспорта(ако не се лъжа е публичен) за компонентите от одобрен тип и е възможно там да включат и въпросните срокове. от тук вече автоматично веднъж въведен съд с година на производство след време ще бъде отхвърлян от системата за извършване на периодични технически прегледи след изтичане на срока за експлоатация, а веднъж вкаран в същата система данните за него не могат да се променят без новонаправен първоначален преглед на АГУ. Относно смяната на талоните не бих могъл да съм 100 % сигурен за положението тъй като не съм чел въпросната Наредба 45 ( за регистрация на ППС), но моята информация е, че не е необходимо да се прави специално заради газта. Информацията ми е от КАТ СОфия, но и там не са много по четенето. аз лично предпочетох да си я впиша в талона за да съм спокоен зад граница. 100 % според техните (вече наши) закони е важно условие в документа на автомобила да е посочен типа гориво на което се движи, както и много държат на "анти мол" знака за внимание на задното стъкло от който всички "играчи" у нас се ужасяват. надявам се съм бил полезен ако имате нужда от допълнителна информация по въпроса адреса е гр. София , ул "Бойчо Бойчев" 11а или телефони 02/9556250 и 0898757209. Лека вечер
|
|
8
|
|
| Пон Сеп 26, 2016 12:27 am |
|
|
|
stoychod
Регистриран на: Сря Яну 11, 2012 2:18 pm Постове: 292 Местоположение: София
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211    
|
Колеги Монтирах газовата при Радо (pradabg) преди около година. Днес се пробвах да я регистрирам и не успях. Оказа се че маркучите минават вътре в купето а не под него както е по закон. Върнаха ме да си оправям маркучите и пак да пробвам. Трябвало да има и някаква силиконова капачка на бутилката отгоре а при мен е само пластмасова и можело при теч на газ да влезе в купето. Само при мен Радо ли е сложил маркучите вътре в купето? От всички които слагат при него само аз ли имам проблем с узаконяването? Вече не си спомням дали ме е питал как да сложим маркучите, но сега ще се наложи да ги местим  Утре ще му звънна да го питам за цена.
|
|
|
|
| Вто Мар 21, 2017 3:13 pm |
|
|
|
fixallot
Регистриран на: Пет Фев 06, 2015 8:08 pm Постове: 640 Местоположение: Бургас
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346       
|

stoychod написа: Колеги Монтирах газовата при Радо (pradabg) преди около година. Днес се пробвах да я регистрирам и не успях. Оказа се че маркучите минават вътре в купето а не под него както е по закон. Върнаха ме да си оправям маркучите и пак да пробвам. Трябвало да има и някаква силиконова капачка на бутилката отгоре а при мен е само пластмасова и можело при теч на газ да влезе в купето. Само при мен Радо ли е сложил маркучите вътре в купето? От всички които слагат при него само аз ли имам проблем с узаконяването? Вече не си спомням дали ме е питал как да сложим маркучите, но сега ще се наложи да ги местим  Утре ще му звънна да го питам за цена. За капачката отзад незнам, но за маркучите мисля, че ги слага на всички да минават вътре, не е само при теб. Беше споменавал, че никъде точно непишело, че трябва да са отвън. Не съм го чел закона как точно къде, какво трябва да е та незнам кой прав, кой крив. Според мен при офроуд колички като нашите, е много по безопасно да са вътре отколкото отвън. Колко пъти сме се окантарвали и застъргвали яко отдолу?! 
_________________ A simple act of caring creates an endless ripple that comes back to you.
|
|
|
|
| Вто Мар 21, 2017 10:49 pm |
|
|
|
katlak
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 10:46 am Постове: 158 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109  
|
Такава е презумпцията, да. Да не ги скъсаме някъде. И при мен Радо ги пусна отвътре. За капачка също не знам. Само не разбрах къде ходи да я регистрираш, та са те и върнали. Аз ходих в един пункт за паспорт на ГИ и с документа директно в КАТ за вписване в талона. Никъде никой не е гледал колата, да не съм пропуснал някоя процедура, или са сменили нещо в изискванията, че моята случка е от 2014 г.? 
_________________ https://promachines.bg/
https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/
|
|
|
|
| Сря Мар 22, 2017 8:26 am |
|
|
|
stoychod
Регистриран на: Сря Яну 11, 2012 2:18 pm Постове: 292 Местоположение: София
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211    
|
Здравейте Ходих в BRC Дружба. Трябва да ми сертификат (струва 80 лева при тях  ) за да мина на преглед. Сега минах на преглед без да гледат газовата. Това не знам колко ще е ОК при катастрофа и евентуални щети по каско/гражданска. Оставяш една голяма порта на застрахователя да се измъкне като каже че колата не е технически здрава. Иначе за силиконов капак който при теч на газ да спира газта да ходи в купето ми се вижда логично. Самия маркуч от къде да минава - вътре или вън не мога да преценя. Искам да ходя в чужбина и не знам случайно ако вземат да ме проверят да не ме затворят нещо.
|
|
|
|
| Сря Мар 22, 2017 9:21 am |
|
|
|
Vami
|
|
С каква бутилка си? Моята е на място на резервната и бутилката е монтирана както трябва от Радо. Самата бутилка от горе си има капак с уплътнение, а отдолу се уплътнява също с гумено уплътнение където ляга по коша. Маха се една от тапите за да изтича газта и това е.
|
|
|
|
| Сря Мар 22, 2017 9:33 am |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
stoychod написа: Здравейте Ходих в BRC Дружба. Трябва да ми сертификат (струва 80 лева при тях  ) за да мина на преглед. Сега минах на преглед без да гледат газовата. Това не знам колко ще е ОК при катастрофа и евентуални щети по каско/гражданска. Оставяш една голяма порта на застрахователя да се измъкне като каже че колата не е технически здрава. Иначе за силиконов капак който при теч на газ да спира газта да ходи в купето ми се вижда логично. Самия маркуч от къде да минава - вътре или вън не мога да преценя. Искам да ходя в чужбина и не знам случайно ако вземат да ме проверят да не ме затворят нещо. Освен ако не караш караш като циганин или мутра, и направиш ужасни неща и т.н..! Карай правилно и не се коси за ,,на вън,,... 
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Сря Мар 22, 2017 10:15 am |
|
|
|
Kum4oVul4o
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2014 12:30 pm Постове: 183 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100  
|
Опа, да се включа и аз. По закона тръбата към двигателя трябва да излиза извън купето. Предполагам презумцията е за течове на газ. PradaBG монтира моята отвън, на изхода от бутилката, след което я прибра обратно в купето. Така закона беше спазен. Това се случи миналия февруари. Цитат: Ходих в BRC Дружба. Трябва да ми сертификат (струва 80 лева при тях  ) за да мина на преглед. Да това го бях описал по-рано в темата, аз затова отидох при техните съседи за 60лв. Цитат: Трябвало да има и някаква силиконова капачка на бутилката отгоре При мен е метална с уплътнение. Тези дни ще ходя до КАТ да си сменя талона, да пише че съм с газ. Ще напиша процедурата после за да знаят всички и ще можем да дооформим и коригираме темата. 
_________________________________________________ Простия човек си носи името, а Умния човек, името го носи! Subaru Outback 3.6 2015  Subaru Outback 2.5 2000 Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 
|
|
|
|
| Сря Мар 22, 2017 11:50 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |