Отговори на тема
 Заводски прозорци на Outback B13? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Днес докато разчиствах колата, намерих едно малко парченце стъкло под уплътнението на задна лява врата. Още отначало като я взех имах подозрение, че прозорците отзад са сменяни и това още повече ме навежда на тази мисъл. Не изглежда колата да е имала удар (или поне е направено много качествено) но просто ми е любопитно. Общо взето на доста пъти бях забелязвал Symmetrical AWD надписи по задните прозорци на други Subaru автомобили, докато на моя ги няма, та затова си мислих, че не са заводските.

Молбата ми накратко е, ако може някой да ми каже какво точно пише на неговите прозорци - от кой производител са и дали на всички Subaru Outback B13 примерно са едни и същи?

При моя автомобил, стъклата на задните врати + тези в багажника са Nippon, докато на предните са Tempflex, което също е малко странно на различни производители. Иначе задното стъкло си е с нагревател, който си работи безпроблемно.

Може ли някой колега да сподели какви са производителите на неговите прозорци и всички Subaru Outback B13 ли имат Symmetrical AWD надписа на задните странични прозорци?

п.п. и чак сега ми хрумва, че това е доста добър белег за избор на кола - дали прозорците са същите (или поне същия вид/производител) като заводските, тъй като почти винаги при претърпяно ПТП ще има пострадал прозорец. Естествено винаги може да се смени със същия, но... :)

Нед Апр 02, 2017 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 42
Автомобил: Outback H6 2006 bat Bubi edition
Телефон: 0885306791
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей.

Днес прегледах стъклата, на вратите са TEMPALEX, странното е че на предните врати надписа се чете отвътре, а на задните отвън, но са идентични.
Всички стъкла на багажника, както и двете на покрива са Nippon Safety, като и на двете странични на багажника пише symmetrical AWD.
Иначе се гледат стъклата при избор на кола, но не мисля че едно различно стъкло е проблем, но е признак да се огледат по-подробно детайлите около него.

Ето и малко размазани снимки на моите стъкла.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Предна дясна врата (пасажерска)
Front-Door-Right.jpg
Front-Door-Right.jpg [ 958.41 KiB | Прегледано 484 пъти ]
Коментар на файл: Задна лява
Door-Back-Left.jpg
Door-Back-Left.jpg [ 915.73 KiB | Прегледано 484 пъти ]
Коментар на файл: Пета врата (багажник)
Trunk-Door.jpg
Trunk-Door.jpg [ 1.9 MiB | Прегледано 484 пъти ]
Коментар на файл: Ляво стъкло на багажник (неотваряемо)
Trunk-Left.jpg
Trunk-Left.jpg [ 1.99 MiB | Прегледано 484 пъти ]
Коментар на файл: И надписа AWD на него
AWD-Label.jpg
AWD-Label.jpg [ 1.2 MiB | Прегледано 484 пъти ]
Коментар на файл: Панорамен покрив
Sunroof.jpg
Sunroof.jpg [ 1.01 MiB | Прегледано 484 пъти ]
 6
Пон Апр 03, 2017 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря много за информацията и снимките!

Сега ги сравних - и моите стъкла са същите 1 към 1. За обратния надпис на десните - и при мен е така, но подозирам, че левите и десни стъкла на вратите са взаимнозаменяеми и поради тази причина от едната страна надписа остава отвътре.

Иначе задните ми странични стъкла на багажното отделение са същите като твоите, само надписът Symmetrical AWD липсва - подозирам обаче, че може и да е там, но просто стъклата са леко затъмнени и може поради тази причина да не се вижда, въпреки че все трябваше леко да прозира...

Сря Апр 05, 2017 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Левите и десните няма как да са взаимозаменяеми, тъй като имат извивка. Ако бяха плоски, като на Лада например, щеше да стане, но така - няма шанс.

Чет Апр 06, 2017 6:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 42
Автомобил: Outback H6 2006 bat Bubi edition
Телефон: 0885306791
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Може би от производствена гледна точка е по-изгодно.
А и честно казано няма никакво значение от коя страна е надписа, почти никой не си гледа надписите на стъклата.
И все пак е интересно защо е така, явно е стандартно за B13.

А надписът Symmetrical AWD липсва на много коли, но ако го има е и на двата прозореца.
Разгледай в мобиле например, на много коли го няма, но ако го има се вижда дори да са затъмнени прозорците.
Според мен това не е показателно.

Чет Апр 06, 2017 8:44 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема