|
Страница 1 от 1
|
|
Електрическа схема - 2013+
| Автор |
Съобщение |
|
Warxcell
|
Здравейте, някой да има електрическата схема на модела след 2013 (преди фейса) ? Запалката в багажника не работи. 
|
|
|
|
| Нед Апр 02, 2017 6:42 am |
|
|
|
dimitrov2000
|
|
Това са силови вериги. Виж бушон, ако и другите не работят /незнам дали имаш гнезда в подлакътника или на конзолата/. Ако работят, най-вероятно е откачен куплунга отзад, зад кората. Едва ли има друга причина.
|
|
|
|
| Нед Апр 02, 2017 9:30 am |
|
|
|
Warxcell
|
dimitrov2000 написа: Това са силови вериги. Виж бушон, ако и другите не работят /незнам дали имаш гнезда в подлакътника или на конзолата/. Ако работят, най-вероятно е откачен куплунга отзад, зад кората. Едва ли има друга причина. Отпред в таблото работи, в жабката не съм го тествал. Бушоните са ок. Ще пробвам да разглобя зад запалката да видя ок ли е. Отделно под запалката има бутон "OFF" ИЛИ "P", което предполагам ако е "OFF" ще работи само на контакт, а ако е на "P" ще работи и докато е на паркинг.
|
|
|
|
| Пон Апр 03, 2017 3:09 pm |
|
|
|
dimitrov2000
|
|
OFF трябва да е изключено, а за Р трябва да видиш в книжката. Едва ли е паркинг... Аз съм с Аутбек и нямам бутон под слота за запалката в багажника, така че не мога да ти помогна тук. Провери дали има напрежение на кабелите зад кората. Най-вероятно има, ако някой не е преправял нещо и проблема е в самия куплунг...
|
|
|
|
| Вто Апр 04, 2017 10:11 am |
|
|
|
Warxcell
|
dimitrov2000 написа: OFF трябва да е изключено, а за Р трябва да видиш в книжката. Едва ли е паркинг... Аз съм с Аутбек и нямам бутон под слота за запалката в багажника, така че не мога да ти помогна тук. Провери дали има напрежение на кабелите зад кората. Най-вероятно има, ако някой не е преправял нещо и проблема е в самия куплунг... Упътването е на немски. Успях наполовина да го разглобя отзад. Наистина куплунга беше разкачен. Сега обаче работи само на 1/2 положение на ключа, на мен ми трябва да работи и без ключ. Ето за кой бутон става въпрос. Предполагам като е на P, запалката трябва работи и без да е изобщо ключа наблизо. Предполагам,че и то е разкачено, обаче не мога да разглобя изцяло да стигна до бутона, страх ме е да не счупя пластмасата. Някой знае ли как се разглабя точно?
Прикачени файлове:
Коментар на файл: бутона до запалката
unnamed.jpg [ 481.06 KiB | Прегледано 445 пъти ]
unnamed (1).jpg [ 745.71 KiB | Прегледано 445 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Апр 04, 2017 10:43 am |
|
|
|
dimitrov2000
|
|
Оригинално не може да работи без ключа и иска много работа и предпазни мерки, да се върже директно на акумулатора. Този бутон за мен е слаган допълнително. Нямам представа, какво е искал да постигне с него предишния собственик. Знака /иконката/ на бутона е на парктроник... Кората е на болчета и щипки. Отвърташ, прекръстваш се и дърпаш яко... Първо трябва да свалиш и кората, която покрива лявата колонка нагоре. Под нея има болтче. След това освобождаваш и болтовете които са за куките за багаж...и т.н.
|
|
Последна промяна dimitrov2000 на Сря Апр 05, 2017 9:43 am, променена общо 1 път
|
|
| Сря Апр 05, 2017 9:38 am |
|
|
|
dimitrov2000
|
|
Ако искаш да ти пиша по подробно, снимай ми кората по-отдалече, че не мога да се ориентирам, къде се намира. Аз ти описвам лявата кора в багажника, но май при теб е друго...Не вдявам, какво търси там това копче, което е май за освобождаване на облегалка....
|
|
|
|
| Сря Апр 05, 2017 9:41 am |
|
|
|
Warxcell
|
dimitrov2000 написа: Ако искаш да ти пиша по подробно, снимай ми кората по-отдалече, че не мога да се ориентирам, къде се намира. Аз ти описвам лявата кора в багажника, но май при теб е друго...Не вдявам, какво търси там това копче, което е май за освобождаване на облегалка.... Според мене е да работи запалката когато си паркирал (това е супер удобно, на предната ми кола работеше винаги запалката, искам и тук да е така). Става въпрос като останеш зад колата, лявата кора. Успях само да я разкача в горната част. Незнам как да оправя куките за багаж и по към седалката да я разкача.
|
|
|
|
| Сря Апр 05, 2017 10:53 am |
|
|
|
askeless
|
|
Тоя бутон прилича на допълнителен парктроник, вързан към силовата верига на запалката. И някой му е било писнало да пищи зумера и е решил да може да си го изключва. Едва ли има въобще нещо общо със запалката. Всички запалки работят, стига колата да е с ключ в позиция ACC. Намираш менюъл, четеш секцията за wiring или diagnostic procedure, мериш, гледаш. Това е
Едит - сега видях, че колата е нова. Ако е със старт стоп, това за запалката трябва да важи или при поставяне на ключа или при наличие на картата в близост. За запалката пробваш за прекъсната верига, мериш запалката отпред, мериш отзад. Може да е бушон, може да е клеясал пин. Няма как иначе. Схеми може да потърсиш в ресурсната секция.
|
|
|
|
| Сря Апр 05, 2017 11:54 am |
|
|
|
Warxcell
|

askeless написа: Тоя бутон прилича на допълнителен парктроник, вързан към силовата верига на запалката. И някой му е било писнало да пищи зумера и е решил да може да си го изключва. Едва ли има въобще нещо общо със запалката. Всички запалки работят, стига колата да е с ключ в позиция ACC. Намираш менюъл, четеш секцията за wiring или diagnostic procedure, мериш, гледаш. Това е
Едит - сега видях, че колата е нова. Ако е със старт стоп, това за запалката трябва да важи или при поставяне на ключа или при наличие на картата в близост. За запалката пробваш за прекъсната верига, мериш запалката отпред, мериш отзад. Може да е бушон, може да е клеясал пин. Няма как иначе. Схеми може да потърсиш в ресурсната секция. Самата запалка я оправих, но работи само на ACC (дори ключа да е в колата, трябва да натисна START бутона, да стане в позиция ACC и тогава работи,аз искам да работи и без ACC). Остана да разглобя да видя бутона за какво е, след като не е фабричен. Засега не виждам никаква разлика между OFF и P, предполагам е разкачен отзад като запалката.
|
|
|
|
| Сря Апр 05, 2017 1:12 pm |
|
|
|
dimitrov2000
|
|
За да ти работи без ключ трябва да пуснеш нова верига директно от акумулатора, през бушон и т.н. и да разкачиш тази... Субару е направено така, че като извадиш ключа всичко да гасне и да си ходиш спокоен, че няма да си завариш акумулатора умрял на сутринта. Изключение са габаритите на кормилната конзола. /Ако още са там на новите модели/. Това копче не го мисли, няма да ти помогне с "проблема". При повечето японски е така с аксесоарите. И мен ме дразни например, че като съм спрял и си слушам музика на АСС, не мога да си сваля джама /или да го вдигна/, а трябва да давам контакт, но какво да се прави. Мързи ме да преправям инсталацията...
|
|
|
|
| Сря Апр 05, 2017 2:44 pm |
|
|
|
Warxcell
|
dimitrov2000 написа: И мен ме дразни например, че като съм спрял и си слушам музика на АСС, не мога да си сваля джама /или да го вдигна/, а трябва да давам контакт, но какво да се прави. А с keyless е още по-зле. Като натискаш старт бутона без съединител редува 0 - 1(ACC) - 2(ON) - 0. И ако слушаш музика на 1 и искаш да свалиш прозореца трябва да дадеш на 2, после на 0, после пак на 1 - или да оставиш на контакт. (Което знам,че не е полезно). А бутона така и не стана ясно какъв точно е. Отзад има някакъв парт номер от TOYOTA и е свързан с буксичка. А отделно има някаква букса която не е свързана с нищо. Няма да го пипам, не ми се занимава.
|
|
|
|
| Пон Апр 17, 2017 9:16 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|