Отговори на тема
 Покупка на subaru outback 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: subaru outback 2.5
Телефон: 0887389505
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички,
регистрирах се тук с идеята в неделя да се сдобия с първото си subaru. Колата е subaru outback 2.5 автоматик...на пръв поглед офертата е добра , колата е запазена като цяло, отвън, отвътре, върви приятно(като изключим едно потропване, но то не ме притеснява). Нещото което ме стресна е това че когато отвих капачката на радиатора на запален мотор(студен) без газ, тръгна да излиза антириз, та въпроса ми е това нормално ли е за този мотор? Сега карам Волво и Тойота Ярис, но и при двете го няма това, което ме навежда на мисълта че субаруто най-веротно има проблем с главите.Дали е така и какво друго да гледам? Ще се радвам да споделите мнения...
п.с. бих я закарал да я видят и проверят в сервиз, но колата не е в София, а на тамушните сервизи честно казано не им вярвам.
Благодаря предварително за отговорите :)

Пет Апр 07, 2017 8:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А Яриса и Волвото имат ли капачка на радиатора или само на разширителния съд? Излизането на антифриз при отваряне на капачката на радиатора е напълно нормално, все пак системата е под налягане и е пълна до капачката с антифриз, не е като да е в разширителния съд и да има въздушна възглавница над нивото на течността. Дори да е разширителен съд под налягане, когато му освободиш налягането, веднага се вдига нивото с 0.5 - 1 см. Други са симптомите на пропуски в гарнитурите на главите.

Пет Апр 07, 2017 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: subaru outback 2.5
Телефон: 0887389505
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Яриса е точно с капачка на радиатора и преливник като при субаруто... и все пак какви са симптомите за проблем в главите...теч от тях...надуване на маркучите?

Пет Апр 07, 2017 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Надуване на маркучите, изхвърляне на балончета "въздух" в преливника, наличие на изгорели газове в антифриза, конденз по вътрешната страна на свещите на студено и т.н.

Съб Апр 08, 2017 7:02 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема