Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!

Темата е заключена, не можете да променяте постове.
 Legacy B14 Diesel 
Автор Съобщение

Постове: 155
Автомобил: Honda
Рейтинг: 89
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Тъй като ми влезна нова муха в главата ( 350 к.с. Hybrid) реших да се разделя със Суби. Колата закупих лятото на 2015г тогава на 193к км, сега е на 222к км. Първа регистрация 29.10.2009 ( ЕВРО 5 по талон). При покупката направих щателен оглед при Любо от Люлин. След, като той потвърди, че колата е читава веднага й направих първоначалното обслужване при него, докато продавачът пишеше фактурата. Смених, при него, масло скорости, двигател, дифове, антифриз, ремък, паразитна и обтягащата ролка с амортисьорчето и водна помпа. Малко след това поръчах и смених предни дискове и накладки и задни накладки ( АТЕ). Любо ме посъветва да сменя ангренажните вериги на 200к. Поръчах ги при него и ги смених на 200к. Старите ги пазя ( като нови са). Имам писано из форума за някои дребни болежки- тропане отпред- отремонтирана рейка и водачи на спирачните апарати, духане на хладен въздух от дясна зона на климатроника- отремонтирано при Дунев ( промивка на радиаторчето и нов антифриз). По колата няма течове на никакви течности. Масло в двигателя не доливам от смяна до смяна ( 10- 12к км). Карам само с Yacco, Lube DE 0W30 ( така излиза по каталогът им). Сложил съм модул за дневни светлини, свързани към халогените, но с LED крушки. Всички плафони, задни габарити и осветление на номера е с LED. Нови гумени стелки и леген за багажника + мрежа. Към колата има 2 комплекта гуми 18"- летни Континентал купувани нови юни 2015 и зимни BF Goodrich купувани нови ноемрви 2015. K&N спортен въздушен филтър, на мястото на оригиналния в комплект със спрейове за почистване и омазняване. Горивния филтър е сменен преди 4- 5000 км. Маслото, предстои да го сменя следващата седмица, с маслен и поленов филтър ( закупени са). Въздушния е изпран и омаслен преди 3- 4 000км. Със сигурност има и други неща, които не се сещам в момента. Описал съм ги в сервизната книжка, какво- що, но сега не е пред мен. С DPF- а не успях да постигна консенсус ( есента и зимата карам повече градско) и го премахнах октомви при PS tunning. Има си 5 годишна гаранция за софтуера. Проблеми след интервенцията не съм имал, дори напротив. Винетка, ГО и каско до юни 2017.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Колата се намира в Пловдив
Тел за връзка 0888080950- Тодор
Цена за форума 19 500лв.

Вто Фев 28, 2017 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 18
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, цена?

Сря Мар 01, 2017 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 26
Автомобил: Subaru Forester 2.0x 2003
Нов фен
Отговори с цитат
А какъв разход дава този автомобил?

Чет Мар 02, 2017 7:46 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
torozoff написа:
А какъв разход дава този автомобил?

Градско около 9 в най- големите студове, лятото по- малко. Извънградско около 6- 6.5, зависи дали магистрала или м/у селски пътища, смъквал съм я и под 6 ако не превишавам 100 км/ч ( 1800 об/ мин на 6- та). Като цяло смесен разход, по колонка, 7- 7.5. Винаги засичам пълно - пълно.

Чет Мар 02, 2017 8:19 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Маслото е сменено 5W30( в първия пост съм объркал). Минах и през Павлин за диагностика ( не бях правил повече от 20к км). Всичко е в норма. Оглед в избан от вас сервиз. Цената може да се коментира на място.

Вто Мар 07, 2017 11:28 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Малко нови снимки и ъпдейт. Оказа се, че маркуча от кулера към смукателния колектор имаше цепка отдолу около 2 см и се държеше само на оплетката. На око нищо не се виждаше, но на диагностиката излезе "играене" на въздуха. С напипване установихме / най- вече Павлин/ наличието на тази цепка. Маркуча е сменен с оригинален, ЕГР-а и целия смукателен тракт е изчистен / едва ли е бил чистен някога/ и колата стана неузнаваема. Разхода логично падна драстично- градско по компютър около 8, извънгардско на 5 ( карам леееко над ограниченията). Не съм засякъл от пълно- пълно все още, понеже от тогава съм изминал 450км / смесен цикъл/ и резервоара е на 1/2. Турбо лага вече почти не се усеща и колата наема доста по- рано от преди. Вече го няма дори лекото черното припушване при рязко изръчкване, което ме навежда на мисълта, че заради шибаната цепка се задръстваше DPF- а. Сега просто не би имало с какво да се задръсти, но уви.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Нед Апр 09, 2017 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Знам, че дизеловите Субару- та не се радват на особен интерес тук във форума, но все пак да кача нови снимки и да направя ъпдейт, който от отдавна исках да направя- колата е с фолио от около 1 седмица на задните врати, страничните на вагона и на багажника. Фолиото е American standard 35%. Наумил съм си и да полирам фаровете и също да сложа прозрачно защитно фолио и на тях. Понеже това, което търся е налично в момента, намалям цената на 18900.

Единствено и само за форума, давам и подарък, Wi Fi set top box, с дистанционно, който чете флашки, SD карти и др, в комплект с два 10 инчови монитора. Цялата система е тип- направи си сам, намира се в подлакътника, а мониторите са закачени на подглавниците на предните седалки. Имат бързи връзки на стойките и на кабелите и лесно се демонтират от колата, когато не се ползват ( по разбираеми причини). Ползвам ги децата да гледат филмчета, когато пътуваме извън града. Озвучаването е през фабричната музикална система. С хубав мобилен нет може да се гледа и Youtube и куп други неща.

P.S. Черната точка над дръжката на задната врата е муха :D

Изображение
Изображение
Изображение

Нед Апр 23, 2017 10:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Нов фен
Отговори с цитат
Дори и по жена не бих въздишал така, както въздишам по тая бяла красавица. Жалко, че избързах преди няколко месеца с покупка на друга кола. Извинявам се за :spam:

Нед Апр 23, 2017 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.