Отговори на тема
 Двигател от Impreza на Forester ? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 31
Автомобил: Subaru Forester (SF)
Телефон: 0894391445
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Количката ми (Subaru forester sf 00`2.0 170кс), се счупи , предполагам от не добри настройки на газовата.
http://imgur.com/a/WqB61 . С "Майстора", решихме че ще е най-лесно да взема друг двигател. Закупих двигател от Impreza 2.0 turbo 1996 тъй като ми беше продаден за такъв от Forester. Двигателя си влезе в скоростите, но има някои разлики (колектор (който закупих) http://imgur.com/a/8Yms7 левия е от (Impreza-та), но както се забелязва има разлика и в отвора за дросел, както и в самите колектори (форестовия е не симетричен и има място за тръбите от въздушния филтър до турбината)
Тъй като "майстора" ми не разбира много, но му дължа вече пари и не мога да си махна колата от там, трябва сам да се оправям криво ляво за да я подкарам поне до друг майстор. имам следните въпроси
1. Как ще стане най-лесно да се сложи този двигател за да работи с фланци на колектора и всичко друго от форестъра или с чсти от импреза ?
2. Освен тези има ли други разлики (спънки) като компютри, турбини и т.н ?
3. Изобщо става ли цялото,това упражнение ?
Много ще съм благодарен ако някой може да помогне, ако не е много разбираема темата, ще отговоря на въпроси (до колкото мога) за да съм по-точен
ПП:
Ако има колега от Стара загора който би ударил едно рамо да заповяда (бира, кола,кафе, вода всичко има :) )
Благодаря

Сря Апр 12, 2017 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ситуацията ти е ясна. Не става болт он, принципно става, но с доста усилия. Твърде много разлики има. Търсиш друг двигател, оправяш твоя или изкарваш колата и отделяш време за четене. Двигателят, който си купил вероятно е добър, ще е силен, но ще трябва да прецениш колко пари и време можеш и искаш да вложиш. Освен това поясни какво точно като периферия си купил с този двигател - турбо, МАП, МАФ, други соленоиди, дюзи и тн.
В общи линии това е двигател слаган на първите JDM SF5 Форестъри, които за съжаление са десни, и имам предвид най-вече инсталацията и ЕКУ.
Ето някои разлики:
1. Старите EJ20G/K/H/R двигатели, а купения най-вероятно е EJ20G, са различни от EJ205/207. Блоковете са еднакви, но доколкото знам буталата са различни между Форестър и Импреза. Обемът на главите е различен старите 46->49цц за новите, но и двете са едакъв вид повдигачи. Местата за картерна вентилация са различни. Разпределителните им валове са с по-тънки base circle, съответно по-ниски гърбици. За тях трябват други ангренажни колела, които пък са с различни белези за четене от хол-а, и твоето ЕКУ няма да може да ги чете правилно. EJ20G е с друг всмукателен колектор, както си видял, фланците за монтаж са с различен болт патерн. Става с фланци да монтираш твоя, но остава проблема с валовете и хола-а. Някой по-компетентен може да каже колко е проблем това, но мисля, че това е основното. EJ20G е с централно разположена на колектора бобина, но има и отделен комутатор модул, а не са в 1 тяло, както при новите. Ако монтираш твоя колектор и бобина, ще може да ползваш твоята инсталация, но фланците неизбежно ще повдигнат колектора и ще трябва да се напасват други работи. Мисля, че има разлика в PCV клапана и purge соленоида.
3. В случай, че оставяш целия EJ20G/K - не можеш да го управляваш с твоето ЕКУ. По-малък дросел, друг стъпков мотор - монтиран е директно на колектора и се управлява с 3 кабела, твоя се управлява с 6, твоята инсталация не може да го управлява без промени в нея. Отделно интейк, рейки и дюзи са различни. Различен е МАФ-а и е смятан за малкия дросел, Възможно е да има разлика в алтернатора, доколкото знам новите са с конектор с 3 кабела, а старите с 2. Мисля, че има разлика в конзолите за захващане на компресора на климата. ЕКУ-то е с различни букси, възможно е привръзване на ЕКУ, но трябва да решиш проблема с имобилайзера или да намериш еку без такъв. Отделно старите ЕКУ-та се четат през други диагностични букси, каквито имаш скрити в твоята инсталация, но техния ССМ протокол е по-стар. Отделно този мотор е за TD04 турбо, а не за това от Форестъра. Има някои разлики в инсталацията, но повече е към махане, отколкото към добавяне, основните линии на захранване за компоненти на ДВГ са едни и същи.

Може и да съм пропуснал нещо. Пиши на лични за повече инфо.

Чет Апр 13, 2017 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 31
Автомобил: Subaru Forester (SF)
Телефон: 0894391445
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Страшно много Благодаря за информацията :bow: нещата които съм купил са колектор и двигател със главите (тъй като ми беше продаден за форестъров)

Чет Апр 13, 2017 10:57 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 98
Автомобил: outback h6 , forester s turbo
Телефон: 0887858135
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
привет колега моля да споделиш от къде си го купил този мотор импреса/фори за да бягаме от измамника

Чет Апр 13, 2017 5:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема