Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Задна стаб. щанга по дебела от 14 мм
| Автор |
Съобщение |
|
quietriot
|
ico_tech написа: Ще имаш кола с твърда задница и "потапяща се" в завой предница. Втвърдяването на щангата отзад намалява недозавиването, но в случая мисля, че просто ще получиш една твърда возия и малко сеене. С подложки ще оправиш дължината на ама, обаче хода му ще бъде къс. Бека има доста дълъг ход на окачването (пружината). Дано не съм прав. Чисто логично погледната амортесьора би трябвало освен странично да държи и по диагонал , сиреч да не се гмурка предницата в завой заради по дългия ход на бековите амове и тяхната мекота спрямо билщайна, но това са само разсъждения по картинка, нито теорията нито практиката в автомобилостроенето са ми силната страна. Навремето карах калибра 4X4 турбо със зелен билщайн по спомени и не бях превъзбуден от комфорта на возията , но за сметка на това държеше като тухла в завоите. Усещането за накланяне в завой и кандилкането при изправарне на тир може и да е субективно и да си внушавам , но изобщо не ми е приятно или съм разглезен от по стегнати коли.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Апр 25, 2017 6:59 am |
|
|
|
ico_tech
|
|
Логиката ти не е правилна - амртисьора не може да носи товар, нито напречни нито по диагонал. Като гасител на трептения той само влияе на скоростта, с която се потапяш в завоя. Kyb и Bilstein имат много различни настройки на клапана в тялото и от там различна амплитуда и бързодействие. Пружината на Легаси е ако не се лъжа с 7 см по къса. При всяко окантаряване задницата ще се бори за контакт с настилката въпреки подложките. Ако сложиш амортисьора на пружина на Аутбек - ще имаш проблем с буфера вътре при някое зависване. Ако искаш да усетиш ефект от Билщайна трябва да смениш всички и да напасваш окачването за по-къси амортисьори.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Вто Апр 25, 2017 12:03 pm |
|
|
|
quietriot
|

ico_tech написа: Логиката ти не е правилна - амртисьора не може да носи товар, нито напречни нито по диагонал. Като гасител на трептения той само влияе на скоростта, с която се потапяш в завоя. Kyb и Bilstein имат много различни настройки на клапана в тялото и от там различна амплитуда и бързодействие. Пружината на Легаси е ако не се лъжа с 7 см по къса. При всяко окантаряване задницата ще се бори за контакт с настилката въпреки подложките. Ако сложиш амортисьора на пружина на Аутбек - ще имаш проблем с буфера вътре при някое зависване. Ако искаш да усетиш ефект от Билщайна трябва да смениш всички и да напасваш окачването за по-къси амортисьори. Благодаря , това ме размисли, цялото не мога да сменя поне с този билщайн защото предното не ставало защото е от следващата генерация след 2003. Остава вариянта педерс кит отзад или изцяло педерс кит или друг кит отзад или изцяло. Предполагам ще е цяла подмяна за да не правим цигански работи. Трябва да попрочета кой кит е най-добрия компромис и ще държи колата стабилна в завой , но и ще дава някакъв комфорт на возене, ясно че с билщайна комфорта ще отпадне. Хубавите работи затова стават бавно явно.
|
|
|
|
| Вто Апр 25, 2017 12:16 pm |
|
|
|
Vmax
|
Уф - докога ще търсиш под Вола Теле? Рибар с Билщайн подсказах ти какво е решението, ти се правиш на рейсър 
|
|
|
|
| Вто Апр 25, 2017 12:41 pm |
|
|
|
quietriot
|
Vmax написа: Уф - докога ще търсиш под Вола Теле? Рибар с Билщайн подсказах ти какво е решението, ти се правиш на рейсър  при Любо има само предни педерс ...... задни от Калин трябва .... ще се преговаря.
|
|
|
|
| Вто Апр 25, 2017 12:46 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Трябва да разучиш какви са възможностите за пружини за твоя модел. Те в съчетание с по-дебела щанга и полиуретан по тампоните ще направят разлика
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Вто Апр 25, 2017 1:20 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
За моя модел(легаси) пружините са къси защото е ниско, моята понеже бешр на въздух я сложих на беково окачване, а сега явно отиваме към педерс задно като начало за да не губя мото клиренс, нито ход на амортисьорите, явно билщайна и къра не вървят ръка за ръка. А и си прав за кутия ход отзад и дългия отпред.
Изпратено от моят C6902 с помощта на Tapatalk
|
|
|
|
| Сря Апр 26, 2017 4:24 am |
|
|
|
quietriot
|
quietriot написа: За моя модел(легаси) пружините са къси защото е ниско, моята понеже бешр на въздух я сложих на беково окачване, а сега явно отиваме към педерс задно като начало за да не губя мото клиренс, нито ход на амортисьорите, явно билщайна и къра не вървят ръка за ръка. А и си прав за кутия ход отзад и дългия отпред.
Изпратено от моят C6902 с помощта на Tapatalk телефона често пише вместо мен. става дума за късия ход на ама .....
|
|
|
|
| Сря Апр 26, 2017 7:05 am |
|
|
|
antonimoo
Регистриран на: Вто Яну 03, 2017 10:27 pm Постове: 82 Местоположение: София
Автомобил: 03XTMT
Рейтинг: 62 
|

Само 2 цента... (или малко повече) Всичко е въпрос на прехвърляне на теглото на автомобила в даден момент, в дадени условия. Обикновените амортисьори имат един дампинг (гасене на вибрацията) на компресия и разтягане. По горните класове амортисьори имат реглаж на компресия, още по-горните и двете, компресия и разтягане - за финни настройки. С времето това гасене се влошава и колата се усеща мека, отнема повече време автомобила да смени посоката поради по-голямото разстояние което допускат на компресия и разтягане амортисьорите. Стабилизиращите щанги държат даден мост (до колкото могат според техните геометрия и твърдост) в състояние на покой пренасяйки усилието от едната страна на моста към другата. Пружините - какъв товар може да понесе даден ъгъл на окачването и с колко ще поддаде при натоварване. (kg/mm) Легне ли даден ъгъл на колата значи пружината е аут.
В заключение, понеже не съм навътре с частите (за сега) за всеки един модел на субару - смени си амортисьорите с такива които ще работят с наличните ти пружини (ако те са наред), не търси промяна на щангата, ако старата е в добро здраве няма смисъл да се вкарваш във филм с научаване на новите номера на задницата. Чисто решение е кит задно окачване, още по-чисто е пълен, всичко ще работи както трябва.
|
|
|
|
| Сря Апр 26, 2017 8:33 am |
|
|
|
quietriot
|

antonimoo написа: Само 2 цента... (или малко повече) Всичко е въпрос на прехвърляне на теглото на автомобила в даден момент, в дадени условия. Обикновените амортисьори имат един дампинг (гасене на вибрацията) на компресия и разтягане. По горните класове амортисьори имат реглаж на компресия, още по-горните и двете, компресия и разтягане - за финни настройки. С времето това гасене се влошава и колата се усеща мека, отнема повече време автомобила да смени посоката поради по-голямото разстояние което допускат на компресия и разтягане амортисьорите. Стабилизиращите щанги държат даден мост (до колкото могат според техните геометрия и твърдост) в състояние на покой пренасяйки усилието от едната страна на моста към другата. Пружините - какъв товар може да понесе даден ъгъл на окачването и с колко ще поддаде при натоварване. (kg/mm) Легне ли даден ъгъл на колата значи пружината е аут.
В заключение, понеже не съм навътре с частите (за сега) за всеки един модел на субару - смени си амортисьорите с такива които ще работят с наличните ти пружини (ако те са наред), не търси промяна на щангата, ако старата е в добро здраве няма смисъл да се вкарваш във филм с научаване на новите номера на задницата. Чисто решение е кит задно окачване, още по-чисто е пълен, всичко ще работи както трябва. Благодаря, натам отиват нещата , кита е болт он, амове с пружини , от старото остава само прахоуловителя и опорният тампон, махаш старото и слагаш новото. Старото на сергията, за някой ще е перфектно , за мен е вече некомфортно. http://www.pedders.co.uk/subaru-outback ... QBBcml974Y
|
|
|
|
| Сря Апр 26, 2017 8:49 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|