| Автор |
Съобщение |
|
yoanmarionov
Телефон: 0876253025
Рейтинг: 15
|
Здравейте, Първо да се похваля, взех си първото субару преди 1 седмица  сбъдна ми се мечтата - Subaru Outback 3.0R (L L Bean серия), много съм доволен  . Колата върви много яко. Какъв тунинг може да се сложе, които да е все пак не много скъп (като турбо, да не ми трябва да сменям почти всичко на колата), примерно Exhaust или чип тунинг. Има ли някой във форума, който да е слагал Exhaust или чип тунинг. Поздрави. Благодаря предварително.
Прикачени файлове:
legg.PNG [ 463.11 KiB | Прегледано 1728 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Юни 13, 2017 7:26 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Честито колега,
Евтин и надежден вариант за тунинг на този атмосферен мотор НЯМА. Почети форума - има слаган Раптор компресор кит, но няма да ти хареса цената.
Но пък има възможности за леки оптимизации - виж темата на srg и zk
|
|
|
|
| Вто Юни 13, 2017 7:36 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Поздравления. Това е извънредно рядък модел Legacy Outback Sedan. Повече коне не му трябват, просто оптимизирай работата на автомата. С Раптор и това окачване първото дере ще е твое.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Вто Юни 13, 2017 8:10 pm |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
|
Много интересна кола, Браво ! И с пожелание за стотици хиляди безаварийни. ( Това последното за автомата - Има ли някой в БГ , който може да го направи ? )
|
|
|
|
| Сря Юни 14, 2017 8:50 am |
|
|
|
wonderwalker
Автомобил: Subaru Outback H6 08
Рейтинг: 78 
|

Е такова вдигнато Легаси не бях виждал изглежда поздравления изглежда много яко! Много безаварийни да имате заедно По темата: Атмосферка за тунинг е дърво  с това да започнем! 1.) Генерация от край до край около 2.5К личен опит 2.) Раптор суперчарджър кит около 8-9К (справка раптор.ком) 3.) Турбиниране на EZ30???? Ъъъъъ това въобще няма да го коментирам цена...... много К лева. Идея за направа Mighty car mods (youtube) project Supergramps 4. ) Нещо тънко: Tactrix кабел за 150 долара и някой от тунерите в австралийския форум да ти го пипне дистанционно. Играят си със смесите и обективно ужким върви повече отново личен опит  Пипат и кутията сменя предавките по бързо ала бала. На мен така и не можа да го направи да сменя мазно предавките основно заради газта може би.... В смисъл с бензин няма проблеми. Справки liberty forum .au kido tune (Matt) или пича който аз се свързах Ed XRT tuning Барбадос 5.) БГ келеша може би ще настой ЕКУ-то, него ми го препоръчаха, обаче трябва и некъв хардуеър да сложиш минимум генерация, да се отпуши малко тоя астматик Което ме навежда на мисълта, че тунинга не е за нас българите, защото ем да тунинговаме, ама ем да караме и на газ малко не е както трябва работата. Затова просто кратко и ясно от човек минал по този път, не си играй, тунинг на атмосферка си е дърво, личен опит 
|
|
|
|
| Чет Юни 15, 2017 9:24 pm |
|
|
|
srg
|
|
Това с пипане на смеси при автомобил без EGT датчик и с катализатори почти сигурно води до преждевременна смърт на последните. Газта още повече допринася за тая работа. Ако катализаторите липсват може и някаква икономия от страна на гориво да се гони, при това чувствителна (към литър и половина при усреднен разход и смесен режим на каране). @wonderwalker, ти си със SI-Drive и при теб би трябвало доста по-човешки да заработят различните режими като усещане от към страна на кутията и най-вече от гледна точка на превключване. Иначе виждах карти на въпросния човек от Барбадос баш за трилитрово B13 и личното ми мнение е, че изнасилва зверски нещата от гледна точка въздействие върху скоростната кутия.
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Чет Юни 15, 2017 10:16 pm |
|
|
|
1040
|
Аз ако бях на твое място бих сменил само и единствено кутията с 6МТ. Има хора от форума с такива може да се видите на някоя петъчна среща в Лъчони и да покараш и усетиш разликата. Мога и в моята Импреза да те кача, но разликата в теглото ще даде грешна представа за нещата. За турбиниране на този мотор под 5к лв не излиза (личен опит). Една 6мт кутия от Легаси се намира за около 2к лв, дори имаше и за по 1500-1800 по едно време такива от спек Б, но са много рядко на обяви. Ако не търсиш вариант bolt-on, както е Раптора, може да инсталираш един такив компресор вътре в колектора. Един Eaton 112 или 90 обикновено струва около 800-1200лв.. Другото е DIY. 
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Пет Юни 16, 2017 8:54 am |
|
|
|
yoanmarionov
|
Благодаря за отговорите. Ще видя с какво разполагам и дали има нужда да и слагам нещо, първото нещо е - ще и сложа газова, че иначе доста солено излиза, ако сложа газова с течна фаза, това би ли повлияло на живота на двигателя? След това ще мисля вече какво може да сложи. Благодаря отново Поздрави
|
|
|
|
| Пон Юни 19, 2017 9:22 am |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
Тунинг викаш=газова. 
|
|
5
|
|
| Вто Юни 20, 2017 3:14 pm |
|
|
|
petko 69
|
[quote="dragoveliТунинг викаш=газова.  [/quote] Може да има предвид газова турбина , ми на солените езера ги използват за рекорди по-скорост.
|
|
|
|
| Вто Юни 20, 2017 9:53 pm |
|
|
|
1040
|
Това е на по - старият мотор 3.0 без AVCS и AVLS. Инвестиция около 13к с кутията. https://www.youtube.com/watch?v=6zih-TG4FZA
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Чет Юни 22, 2017 12:03 pm |
|
|
|
yoanmarionov
|
|
Благодаря за отговорите.
За сега ще я карам така докато не събера средства за нещо евентуално. Колата си върви доста яко, тромава е на старта, но след това набира много здраво. Може да сменя с ръчна, но пък за сега автоматика е наред и е удобно градско с него.
Поздрави.
|
|
|
|
| Чет Юни 29, 2017 12:24 pm |
|
|
|
snable
Регистриран на: Чет Фев 23, 2012 9:18 am Постове: 229 Местоположение: Sofia
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
|
|
LL Bean е рядка версия, а още по-рядка е седан версията! Не я окепазявай, карай я така. Сносно повишаване на мощност ще стъпи около 3-4-5к лв. Пари, с които ще си вземеш някоя Impreza GT или WRX и ще си ровичкаш по нея!
|
|
|
|
| Пон Юли 03, 2017 8:58 am |
|
|
|