| Автор |
Съобщение |
|
freehippie
Регистриран на: Пет Сеп 07, 2012 5:35 pm Постове: 100 Местоположение: София
Автомобил: H6 02
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги,
Поразрових се с търсачката, но не открих точно това което търся. Съществува много информация за това кое и как е възможно, но не и къде.
Моето питане е дали някой знае читав сервиз, където могат да извадят aux от стандартното радио на Outback 2002? Не разполагам с познанията, нервите и времето да се занимавам да го правя сам, затова просто искам да отида някъде, където да си платя за услугата (като бял човек).
Идеята ми е да се запази стандартното радио, защото не обичам мега модерните радиа с 520 хиляди лампички, а и ме дразни махането и слагането на панела всеки път.
Та ако имате информация къде могат да извършат тази интервенция моля споделете.
|
|
|
|
| Пон Дек 02, 2013 11:42 am |
|
|
|
plaskom
|
|
Попитай в Авител
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пон Дек 02, 2013 12:16 pm |
|
|
|
freehippie
|
|
Питах в Авител, но едиственото което ми предложиха е USB модул за 300 кинта + aux кабел за 30.
Чел съм доста как на такива радиа просто се заварява един кабел с 3.5 мм жак и така става, но за съжаление аз не разбирам, че да го направя сам , та съм отворен за предложения за сервизи, където биха могли да се справят.
|
|
|
|
| Вто Дек 03, 2013 11:04 am |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
Колега по американските форуми има доста теми стига да потърсиш legacygt и да видиш иначе най вероятно няма и може да стане с кутиика която емулира чейнджър. ( провери за гром може би е към 200 кинта в бг )
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 9:02 am |
|
|
|
freehippie
|
|
Четох по чуждите форуми и даже го намерих точно как става, става въпрос за заваряване на жички, не е сложна работа, но аз не мога да го направя това. Явно ще търся някой приятел дето ги разбира нещата да го направи.
Благодаря за отговорите!
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 11:05 am |
|
|
|
obfuscated
Регистриран на: Пет Авг 05, 2011 1:18 pm Постове: 7 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.0
Рейтинг: 15
|
|
freehippie: Можеш ли да дадеш линк към темата/страница, където обясняват какво и къде трябва да се пои?
|
|
|
|
| Чет Дек 05, 2013 2:40 am |
|
|
|
deadman
|
freehippie написа: Четох по чуждите форуми и даже го намерих точно как става, става въпрос за заваряване на жички, не е сложна работа, но аз не мога да го направя това. Явно ще търся някой приятел дето ги разбира нещата да го направи.
Благодаря за отговорите! Колега, провери на този сайт http://www.xcarlink.bg/. Има много възможности на добри цени. Единствено ще трябва да си закачиш буксата за включването в стоковата уредба. obfuscated написа: freehippie: Можеш ли да дадеш линк към темата/страница, където обясняват какво и къде трябва да се пои? http://ae64.com/ - всичко необходимо, което трябва да се знае за модификации. Само че трябва четене.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Чет Дек 05, 2013 8:56 am |
|
|
|
SUBR
Регистриран на: Съб Сеп 14, 2013 11:48 pm Постове: 221 Местоположение: София
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
|
Понеже виждам ,че споменавате Авител аз не бих го препоръчал на никой !!!.Лятото ми поставиха алармата там преди да мина маркирането за каско.Въпреки ,че по телефона разговаряхме и когато отидох доуточних, че вече сме разговаряли и искам най-евтиният възможен вариант просто заради застраховката ми беше поставена аларма ,която струва почти три пъти повече,прекарах един следобед там,а трябваше да стане за 2-3 часа ,а най-неприятният момент е че си оставиха ръцете големите специалисти.В момента от студа двете предни колони до таблото са напукани или поне така изглежда защото влагата е влезла отдолу и всеки ,който влезе в колата пита какво се случило  да не говорим,че има и луфтове по таблото така че колега дори телефонният разговор с тях е бил излишен 
|
|
|
|
| Чет Дек 05, 2013 11:42 am |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
|
Добре де, колата няма ли прекарана инсталация за AUX жак? В Субару тоя жак струва 270 лв. а инсталацията си е от колата. Аз що си мисля че трябва да стане доста по лесно. И мен ме интересува тая тема. Става въпрос за MY05
|
|
|
|
| Пон Дек 16, 2013 2:48 pm |
|
|
|
vladyb
Автомобил: subaru outback '06
Рейтинг: 11
|
|
Здравейте,
Има доста теми из интернет с подробни снимки и описания и би трябвало във всеки сервиз за електроника да могат да запоят 2-3 жички и да го направят. Обаче се закачат към CD-то и после трябва да въртиш празно CD в момента в който пускаш нещо по AUX-а. Изобщо не е най-читавото решение. X-carlink и grom (CD changer емулатори) са прилични, но не много евтини за съжаление. Ето как аз разреших въпроса - KOS-A200 на kenwood. Заедно с транспорта от Щатите ми струва около 90лв. Връзва се към антената на радиото и е на практика радио трансмитер но не безжичен, а окабелен. Разбира се качеството не е точно hi-fi (в случай че сте меломани не е това вашето решение:)) но е доста прилично и аз лично го намирам за отлично решение. Има и RDS и показва на дисплея на фабричната уредба коя песен върви и т.н. Единствено ме дразни че не мога да използвам копчетата на волана за смяна на песните, но това е с цената на 200 лв по-малко от тази на CD changer емулаторите. Поздрави:)
|
|
|
|
| Сря Фев 19, 2014 11:38 pm |
|
|
|
vale
Регистриран на: Вто Фев 19, 2008 9:38 pm Постове: 336 Местоположение: София
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105  
|
Здрасти vladyb, Много добро решение! Не е супер HI-FI, но при Гром и подобни да не би да е??? Пак за MP3...За колата си е тамън! По спомен и други марки го имаха /Sony, Pioneer/ Би ли споделил къде го изнамери за такива пари и чисто ново ли е? Аз се разрових и под 90$ йок. Поздрави
_________________ Forester'99 2.0 4EAT Outback'08 2.5 4AT
|
|
|
|
| Чет Фев 20, 2014 4:42 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
Здравей, извинявай за глупавия въпрос, но хич не съм на ти с жиците, а съм на етап, че искам аукс в колата - след като запоиш там, където се запоява KOS-A200 на kenwood, АУКС извод ли си правиш? АКо е така предполагам можеш да го сложиш в жабката? И засега единствения недостатък, който си видял е, че няма управление от волана?
Защото аз се чудех за гром, и то този с блутут, но става работата 280...но пък имаш и блуту хендс фрии...но са много парите... 90 лева направо си е екстра...
p.s. ето тук един ползван, но от щатите, и самата цена идва около 140 лева...В европейския ибей не го намерих за под 100 паунда, което си е цената на грома.
|
|
|
|
| Чет Фев 20, 2014 5:10 pm |
|
|
|
vladyb
Автомобил: subaru outback '06
Рейтинг: 11
|

Здравейте,
Купих го от американския ибей, и вярно че извадих късмет (взех го за $1, чисто нов неотварян пакет а транспорта ми беше $55, та той формира крайната цена:)), но в този момент имаше поне още 2-3 търга които завършиха на под $10. Въпрос на малко търпение и редовно проверяване. Самата машинка си има AUX, USB и RGB вход на Kendwood. Аз я сложих отзад в багажника, а ползвам удължител за USB до жабката под подлакътника. Така че да, можеш да я монтираш където искаш. Ако се монтира на европейска кола никакво поене няма да иска, защото просто има вход и изход за антена и през него се прекарва антената на радиото. При мен се наложи да се преправи малко кабела за антената - японците ползват странни стандарти а не ми се търсеха жакове, затова просто играхме с ножа и поялника. Нямам сериозни забележки към него, освен че не иска да чете от едната ми USB флашка, ама това е дреболия. А, и трябва да се изключва вечер че харчи ток и изтощава акумулатора. Има си копче, въпроса да не забрави човек. Алтернативата е да се захрани след контакния ключ и да се гаси заедно с колата, но пък така си губи настройките, което е досадно поне за мен. Качеството на звука е много добро, не пращи и не се смущава от мобилните оператори за разлика от безжичните трансмитери. Нивото на звука е малко по-ниско, но се свиква - просто усилвам малко повече радиото:) Гром и т.н. ползват входа на CD чейнджъра и би трябвало да предлагат Hi-Fi поне според описание, не знам дали наистина е така.
Поздрави:)
|
|
|
|
| Пон Фев 24, 2014 7:07 pm |
|
|
|
daon
Автомобил: Legacy 2.0 bi-fuel 2007
Телефон: 888979009
|
|
| Пон Юли 03, 2017 2:43 pm |
|
|
|
Vami
|
|
Пиши колега тук в темата или най-добре пусни нова в "Направи си сам ".
|
|
|
|
| Пон Юли 03, 2017 3:05 pm |
|
|
|
boricha
Автомобил: Outback 2.5 AT 2002 и 2.5 2016
Рейтинг: 85 
|
|
Здравей Колега
Ако е за стандартното радио 2DIN Kenwood , имах тема някъде със сниммки как се правеше Вече поне година свири на пушка. Ще потърся
|
|
|
|
| Сря Сеп 13, 2017 10:44 pm |
|
|
|
boricha
Автомобил: Outback 2.5 AT 2002 и 2.5 2016
Рейтинг: 85 
|