Отговори на тема
 Здравейте !! 
Автор Съобщение

Постове: 4
Телефон: 897242812
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз съм нов , ГОРД собственик на Легаси 2.0(138кс.) , колата МНОГО ми хареса докараха ми я по поръчка от Швейцария. Със заминала 1-ва ЛС , смених я с ДЕНСО , НО МИ ОСТАНА НЕЧОВЕШКИЯ ПРОБЛЕМ С ЩОРАТА НА БАГАЖНИКА , дайте съвет от къде да я намеря но на разумна цена . Ще слагам газова на BRC добър вариант ли е Благодаря

Вто Юли 04, 2017 8:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
Здравей и честита придобивка. Само консумативи да сменяш.

За щората - виж при Дарин /колегата Izpitatelq/ - темата му е в секция сервизи и магазини - продава Субарута на части. Ще ти отговори на лични, като цена незнам.

Вто Юли 04, 2017 11:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз съм с BRC и съм доволен
В Неделя минах 335км---- Сливен-Дюни-Дюни -Крайморие-Сливен, средно 120км/ч по магистралата
Изгорих 34,60л газ което е под 10 литра на 100км, което пък при цена от 0,75ст за литър е под 7,50 лева на 100км
Приказка

Вто Юли 04, 2017 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това ако е на климатик в тая жега, не го вярвам.

Вто Юли 04, 2017 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
demon777 написа:
Аз съм с BRC и съм доволен
В Неделя минах 335км---- Сливен-Дюни-Дюни -Крайморие-Сливен, средно 120км/ч по магистралата
Изгорих 34,60л газ което е под 10 литра на 100км, което пък при цена от 0,75ст за литър е под 7,50 лева на 100км
Приказка

Демон , това средна или максимална скорост е , с или без климатик. Не, че не вярвам и на мен веднъж ми се случи под 10-100 , но ме болеше ухо и карах до 120км-ч , важното скоростта да е постоянна и без резки изпреварвания.БРС е добра уредба (на малката ми кола Митсубиши Колт 1.1л съм с такава и е много надеждна ) , но помисли за обслужващ сервиз наблизо , защото всеки газаджия не може да ги чете . :beer:

Вто Юли 04, 2017 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
През цялото време на климатик. Един пет минутен престой със работещ двигател на бензиностанция за кафе и още толкова да се охлади колата преди тръгване след плажа.
Максимална скорост 120км темпомат , изпреварвам само камиони и бавно движещи се коли.
Заредих догоре докато се разтрака пистолета за газта и нулирах километража .
После пак заредиг догоре на същата бензиностанция и същия пистолет влязоха 34,6л километража 335км
Не знам тва пишеше на колонката .

Вто Юли 04, 2017 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
demon777 написа:
През цялото време на климатик. Един пет минутен престой със работещ двигател на бензиностанция за кафе и още толкова да се охлади колата преди тръгване след плажа.
Максимална скорост 120км темпомат , изпреварвам само камиони и бавно движещи се коли.
После пак заредиг догоре на същата бензиностанция и същия пистолет влязоха 34,6л километража 335км

=D> :subaru:

Вто Юли 04, 2017 10:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От къде зареди газ?

Вто Юли 04, 2017 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
dimitrov 1969 написа:
От къде зареди газ?

Марешки.
Само от там зареждам нищо че в Лук Оил е на същата цена но имам 2ст отстъпка на газта или 3 не помня колко

Вто Юли 04, 2017 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Автомобил: Outback,2008
Нов фен
Отговори с цитат
От BRC ми обясниха че ще ми направят колата да гори газ и бенз едновременно за да избегна проблема със затягането на клапаните . при 1800 оборота(95% газ и 5% бенз) от 1800-3200 оборота 90%-10% и над 3200 85%-15%

Сря Юли 05, 2017 7:44 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и от мен!

Аз пиша във връзка следния проблем - тази сутрин изобщо не успях да запаля, усетих лек мирис на бензин, гледах за течове но нямам! Стартерът върти, но не съм сигурен дали чувах бензиновата помпа , а възможно ли е да са и свещи? Това което ме притеснява е мириса на бензин? Какво може да е според вас колеги ? Досега не съм имал някакви симптоми, просто отведнъж стана?

Сря Юли 05, 2017 8:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 361
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен ако беше помпа може и да не мирише на бенз.
Бобина?

current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4

Сря Юли 05, 2017 7:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 68
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX AT MY99
Телефон: 0883359039
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
WaffenSS61 написа:
Здравейте и от мен!

Аз пиша във връзка следния проблем - тази сутрин изобщо не успях да запаля, усетих лек мирис на бензин, гледах за течове но нямам! Стартерът върти, но не съм сигурен дали чувах бензиновата помпа , а възможно ли е да са и свещи? Това което ме притеснява е мириса на бензин? Какво може да е според вас колеги ? Досега не съм имал някакви симптоми, просто отведнъж стана?

Колега, преди две седмици имах същия проблем. След шофиране спирам колата и имах престой от около 30мин. След това се качвам в нея и паля... да ама не. Стартера върти на поразия, а колата не пали. Зачудих се какво да правя. И моята миришеше на бензин. Колата ми има ГИ (LPG Tech) и реших да пробвам да я запаля директно на газ, но не знам дали има такава възможност и не успях. Това, което направих аз е да сваля клемата на акумулатора за 1-2 мин. и като я поставих запали от раз. Все още не мога да си обесня проблема. След случката я закачах на диагностика но грешки нямаше. Чудна работа.

Чет Юли 06, 2017 2:53 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След изключване на акумулатора и да е имало грешки се зануляват.

Чет Юли 06, 2017 6:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
Subaru_LegacyGX написа:
WaffenSS61 написа:
Здравейте и от мен!

Колега, преди две седмици имах същия проблем. След шофиране спирам колата и имах престой от около 30мин. След това се качвам в нея и паля... да ама не. Стартера върти на поразия, а колата не пали. Зачудих се какво да правя. И моята миришеше на бензин. Колата ми има ГИ (LPG Tech) и реших да пробвам да я запаля директно на газ, но не знам дали има такава възможност и не успях. Това, което направих аз е да сваля клемата на акумулатора за 1-2 мин. и като я поставих запали от раз. Все още не мога да си обесня проблема. След случката я закачах на диагностика но грешки нямаше. Чудна работа.

Благодаря много колега за споделеното мнение, ще пробвам това с акумулатора! Дори си мисля, че моя акумулатор може да е издал багажа, защото всичко по колата работи, ама така изведнъж да умре.... странно! Проверявах - не съм забравил някакви светлини или др лампи по колата! Ако не стане така ще купя един нов и това е! Дано не се окаже само, че не се зарежда някъде по веригата ;)

Чет Юли 06, 2017 7:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Subaru_LegacyGX написа:
WaffenSS61 написа:
Здравейте и от мен!

Ако това ти се случва честичко тоест на студен двигател да запалиш от раз и да не можеш да запалиш след кратък престой възможен проблем би бил датчик на коляновият вал

Чет Юли 06, 2017 10:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 68
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX AT MY99
Телефон: 0883359039
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
demon777 написа:
Ако това ти се случва честичко тоест на студен двигател да запалиш от раз и да не можеш да запалиш след кратък престой възможен проблем би бил датчик на коляновият вал

За първи път ми се случи, дано да не се повтаря! Мина ми през ум, че възможната причина може да е датчик на колянов или разпределителен вал, но ако беше някой от двата датчика не трябваше ли да има записана стара грешка?

А по принцип при първо палене за деня, колата пали по трудно, имам предвид с повече въртене. Но четох из форума и това било често срещано явление на Субару, затова и не обръщам голямо внимание. Просто завъртам един път, връщам ключа и пак паля. Тогава пали от раз.

Чет Юли 06, 2017 11:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
demon777 написа:

Така не се засича разход на газ, че дава доста големи отклонения, не е като бензина. Засича се празно-празно.

Съб Юли 08, 2017 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Към колегата demon 34.6л за 335км не е под 10на100,освен ако не мислиш че докато си си взел кафе е изгорила 1.1л газ.
Към колегата kerekovski празно_празно не е точния начин. Имал съм случаи свърши газта прехвърли на бензин и отбивам да зареда. А съм имал случаи свърши газта прехвърли на бензин и без да съм пипал копчето загаса колата. След като запала минавам още 10км на газ. Така че и според мен е най_правилно пълно_пълно но на една и съща бензиностанция.
Мойта е 2.0 125кс МТ винаги на климатик с каране до 100_110км/ч,карам така защото там е около 3000об/м и това е най_икономичния режим, за 210км_18.6л
Никога не зареждам на Шел,Лукойл и разни незнайни марки с 1_2ст по_ниска цена.
ОМВ,Гастрейд и Топливо. При нас няма на Марешки. Иначе бих пробвал как е.

Нед Юли 09, 2017 8:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Засича се празно-празно.

kener написа:
Така че и според мен е най_правилно пълно_пълно но на една и съща бензиностанция

Карам на газ от 20-тина години и си записвам всяко зареждане. И аз мисля като kerekovski, че правилния начин е празно-празно. Дори да ти останнало 1 литър, грешката е най-малка. По метода пълно пълно ми се е случвало да ми налеят с 10-15 литра по малко на същата колонка и по този начин съм смятал разход от 7л/100км, което няма как да стане. Естествено веднага го забелязвам по показанията за нивото на газта, преди време замених съпротивителния с безконтактов сензор с ефект на Хол. И понеже всеки път карам до празно. това с ненапълването на бутилката доста често го наблюдавам при Марешки. Наливали са ми от празно до пълно от 35 - 56 литра. На други бензиностанциии също съм забелязал такива "феномени", но не чак с толкова големи разлики. Изводите си направи сам...

Нед Юли 09, 2017 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема