Отговори на тема
 свирене на ролка или ремък 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: subaru legasy 2005
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Аз съм нов собственик на субару легаси 4 2000куб. бензин. От известно време се чува звук като от ролка или ремък, които присвирват само когато мотора работи на обороти или при потегляне на първа и му падат оборотите. Само че звука не е от ролките и ремъците които са на алтернатора или на климатика, а идва като че ли някъде отзад и отдолу от към скотостната кутия. Повдигах колата лягах под нея, е наистина звука идва някъде от там. Само че там не видях нищо от което конкретно може да е източник на подобен звук.
Моля по-напредналите с ремонтите на такива двигатели и автомобили да ми дадат някакви напътствия от какво може да е? Или още по добре ако има конкретен отговор на моя проблем.

Само да поясня още че съм в Германия и се налага да си правя ремонтите по колата сам, защото тука по сервизите не знаят стойността на парите.

Благодаря предварително за всяко мнение.

Нед Юли 16, 2017 1:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако си с ръчна кутия най-вероятно е един или сбор от двата случая:
- аксиален лагер в напреднала фаза на блокаж
- демпфер на маховика.
дано не е второто.
В Германия търси гараж под наем за работа по колата. Ако се наложи смяна на съединителя е най-добре да си намериш маховик без демпфер.
Успех.

Нед Юли 16, 2017 1:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: subaru legasy 2005
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря колега

Доста се разрових във форума и разбрах че и други имат сходен проблем.
И все повече си мисля че е маховика.
Защото от опит с други автомобили които съм имал (Субаруто не е като другите които съм имал), ако е аксиален лагер при натискане на съединителя почти задължително спира да се чува или поне притихва. При мен с натиснат или без натиснат съединител все си се чува. И както по горе казах особено ако се затормози мотора при потегляне с не достатъчно газ. Или когато завиеш до края волана съответно помпата на хидравликата го натовари малко при ниски обороти.

Другото хубаво, поне за сега е че не притриса при потегляне което ме кара да си мисля че има още живот в него.
Но ще го наблюдавам с особено внимание.
И ще се оглеждам за инструкции или клипчета как да си го сменя сам в един по нататъшен момент.

Нед Юли 16, 2017 2:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема