H6 прегрява - губи антифриз.
| Автор |
Съобщение |
|
DJANO
Регистриран на: Чет Авг 29, 2013 10:15 am Постове: 424 Местоположение: София
Автомобил: Audi A8
Рейтинг: 91  
|
Правен ли е тест за изгорели газове в антифриза? Преди да посегнете към гарнитурите може да тествате, за да не се окаже че е някъде другаде проблема и мотора е разглобен за нищо.  Отделно за да излиза през разширителния съд би трябвало да му е отворена капачката от прекомерното налягане, има ли такова нещо при теб? Може да надуете системата и да се огледа за някакви течове (микро дупка в самия маркуч и т.н.), които са само под налягане (т.е. при доста загрял двигател).
|
|
|
|
| Чет Юли 20, 2017 1:15 pm |
|
|
|
SanDRo
Регистриран на: Чет Юни 16, 2016 4:28 pm Постове: 179 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68 
|
|
Тестове не съм правил, но не мирише на изгорели газове в разш. съд / радиатора, нито съм забелязал балончета. Мисля че някакси пръска от капачките,защото не виждам откъде другаде.. Иначе са си затворени - не се отварят. Ще ровя явно по маркучите в тази зона, ако има някаква малка дупка, наистина изглежда легитимна тази версия, а и е по-добрия вариант пред смяна на гарнитури...
|
|
|
|
| Чет Юли 20, 2017 3:56 pm |
|
|
|
lovetz
Автомобил: Субару Аутбак 2005 H6
Рейтинг: 22
|
|
Не е през капачката бе хора. Антифриза излиза от отвора, в който влиза маркуча от радиатора. Със сигурност е от въздух във системата и малко вероятно този въздух да е от микро пукнатина. И аз се надявах проблема да е от това, но в крайна сметка се оказа гарнитура.Знаеш ли как да провериш за балончета в разширителния съд ?
|
|
|
|
| Чет Юли 20, 2017 5:04 pm |
|
|
|
petko 69
|
Пробвай на място с високи обороти , като поработи 3-5 мин. ще загрее достатъчно , да не се окаже спукан радиатор в горното казанче . 
|
|
|
|
| Чет Юли 20, 2017 5:43 pm |
|
|
|
vizor
|
Надуй проклетата система 
|
|
15
|
|
| Пет Юли 21, 2017 8:55 am |
|
|
|
SanDRo
Регистриран на: Чет Юни 16, 2016 4:28 pm Постове: 179 Местоположение: Стара Загора
|
|
Ще й мисля сервиз тези дни, градско няма проблеми, но вчера ходих до морето и обратно и навръщане пак е плюла антифриз, в града на прибиране бях оставил жената да кара да дремна малко и като се събудих показваше 120 градуса на Torque, каза че през цялото време я е наглеждала, но явно накрая в града е вдигнала температурата като е намалил антифриза извън града. После като изстина долях (по-малко от литър) и сега пак няма никакъв проблем - ще я карам да проверим за течове и да тестват за изгорели газове в антифриза, че май натам отиват работите...
|
|
|
|
| Пон Юли 24, 2017 1:45 pm |
|
|
|
DJANO
|
Отдолу под мотора минава една тръба с антифриз, обикновено изгнива, погледнете и там 
|
|
|
|
| Пон Юли 24, 2017 3:18 pm |
|
|
|
vizor
|
До колкото съм чел ако е духала един път вече гарнитура, теста за изгорели газове не е много релевантен. Аз лично бих направил тест с надуване на системата първо за да се види дали няма грижи по маркучите и тн и следващото, което бих направил е надуване на цилиндрите. Мисля, че Тенчо имаше такава услуга. Може да ти надуе цилиндрите един по един и ако се появят балончета при антифриза - ясно е. Проблема е, че ако си с метални гарнитури те изпускат по малко  Тегава работа. Та отиди в сервиз, който знае какво прави.. 
|
|
|
|
| Пон Юли 24, 2017 10:24 pm |
|
|
|
izhelev
Регистриран на: Пон Апр 30, 2012 6:32 am Постове: 117 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
|
DJANO написа: Отдолу под мотора минава една тръба с антифриз, обикновено изгнива, погледнете и там  Мисля че е по- правилно да се каже маркуч, вместо тръба. Даже има и израз: Маркуча тръба прави ли?
_________________ BORN TO RUN
|
|
|
|
| Вто Юли 25, 2017 9:32 am |
|
|
|
patko
|
izhelev написа: DJANO написа: Отдолу под мотора минава една тръба с антифриз, обикновено изгнива, погледнете и там  Мисля че е по- правилно да се каже маркуч, вместо тръба. Даже има и израз: Маркуча тръба прави ли? Много правилно го е казал DJANO. Има метална тръба, която отива в масления охладител. Има и малки маркучета, но по-голамата част е метална. Аз я сменях.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Вто Юли 25, 2017 12:10 pm |
|
|
|
aleksna
Регистриран на: Сря Ное 18, 2015 8:51 pm Постове: 50 Местоположение: София
Автомобил: Субару Форестър
Рейтинг: 0
|
|
Не знам колко е вярно и изпълнимо, но ще споделя какво ми разказа вчера един майстор на климатици: негов клиент имал подобен проблем с губене на антифриз и неяснота откъде губи. Та въпросния майстор бил сложил оцветител какъвто се слага в климатиците и след 2 дена при осветяване открили пукната гърловина на радиатора. Нямам на идея дали е възможно, но може би си заслужава да се пита и пробва преди да се отвори двигателя.
|
|
|
|
| Вто Юли 25, 2017 3:23 pm |
|
|
|
DJANO
|
|
| Вто Юли 25, 2017 3:36 pm |
|
|
|
vizor
|
Такива оцветители се продават на много места. Гледах скоро имаше шишенца специално за антифриз. Дунев дори имат такава услуга за откриване на течове. Тарикатско е доста особено, че примерно при мене онзи ден цял маркуч му беше изтървала скобата и капеше върху ъппайпа. Никаква миризма (филтър с активен въглен) в купето и никакви капки на пода. 100 грама на излизане от гаража "изчезваха". Сменихме скобата и спи града от тогава.
|
|
|
|
| Вто Юли 25, 2017 11:00 pm |
|
|
|
patko
|
|
.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Чет Юли 27, 2017 4:55 pm |
|
|
|
vizor
|
|
| Чет Юли 27, 2017 6:55 pm |
|
|
|
SanDRo
|

Още малко напредък по моята сага. Забелязах теч от единия от горните маркучи на радиатора - изглежда е лепено нещо там, не знам радиатора ли е пукнат точно там или просто скобата на маркуча не е оплътнявала хубаво. Това го забелязах още след като взех колата, но нямаше никакви течове и си помислих, че просто са го уплътнявали по някаква причина. Подозирам, че сега покрай смяната на маслото нещо е разместено там или не знам и аз, та евентуално от там да смучи въздух? Това което ме интересува е, ако може да ми препоръчате нещо, с което да го уплътня и/или залепя, тъй като ще трябва да е нещо, което издържа на високи температури. Ако проблемът е в самия радиатор дали не е по-добре направо да сменя него с по-голям алуминиев - доколкото знам много хора са правили тази гимнастика с положителен ефект, но трябва точен модел, който да пасне, че съм чел и за такива където не успяват да се напаснат. Ето и снимки за какво говоря точно: Прикачени файлове:
20637994_10213607207085488_3179426996585780350_n.jpg [ 80.61 KiB | Прегледано 455 пъти ]
Прикачени файлове:
20728396_10213607206845482_2750649295203335491_n.jpg [ 82.37 KiB | Прегледано 455 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Авг 08, 2017 3:18 pm |
|
|
|
petko 69
|
petko 69 написа: Пробвай на място с високи обороти , като поработи 3-5 мин. ще загрее достатъчно , да не се окаже спукан радиатор в горното казанче .  Нещата при теб просто си идват на место . Радиатора в горната част от времето остарява и пластмасата става чуплива , най уязвимото место са входовете. Като свалиш маркуча ще имаш възможност да разгледаш входа и маркуча от вътре откъде е теча. Тенчо знае модела на радиатора от алуминий кой е точно , мисля че от Импреза ВРХ до 07 .Тук във форума ги предлага колега с ник kAMENICA.
|
|
|
|
| Вто Авг 08, 2017 3:36 pm |
|
|
|
SanDRo
|
|
Рових днеска доста, не виждам теч другаде. Свалих тоя маркуч, няма пукнато/счупено. Просто явно е уплътнявано щото поради някаква причина е пускало от там. Уплътних го още и ще я следя пак, но май нещата отиват към гарнитура за съжаление. Говорих с Тенчо и мисля да сложа при него голям алуминиев радиатор първо и да я следя, след това ще я вкарвам за гарнитури, ако се наложи, че те жегите почти минаха вече. Иначе сега като я обезвъздушавах бая се пенеше, направо вади като пяна от препарат за миене на чинии от капачката.
|
|
|
|
| Съб Авг 19, 2017 8:27 pm |
|
|
|
SanDRo
|

Вече съм с нов алуминиев радиатор монтиран при Тенчо. Поздрави за бързата работа, макар че колата имаше лек удар отпред, който изглежда е бутнал леко гредата и е имало нужда от леко почукване, за да пасне радиаторът.
Имам един страничен въпрос, ако някой може да съдейства - сега колата е и с Mishimoto термостат, който отваря на 68 градуса. В града я следях и температурата на водата се движи около 90-95 градуса (макар че първоначално загрява доста по-бавно сравнено с преди). Извън града обаче се движеше в диапазона между 70 и 80 градуса (80 стигна с доста продължителен кикдаун, иначе стоеше на 69-70). По OBD не мога да видя температура на маслото за съжаление, та въпросът ми е - при такива температури водата - температурата на маслото няма ли да е прекалено ниска за оптимална работа на двигателя? Едната опция, която ми хрумва е да се сложи заводския термостат за зимата и пак Mishimoto-то за лятото? Изобщо проблем ли е температурата на водата да стои толкова ниска, тъй като според проучването ми е силно желателно температурата на маслото да е поне 90 градуса (и нагоре) което не съм сигурен дали се достига при положение, че водата държи 70 (а още даже не са дошли студовете).
|
|
|
|
| Чет Сеп 28, 2017 12:10 pm |
|
|
|
dimitrov2000
|
|
По принцип маслото загрява доста по-бавно от водата, но пък достига много по-високи температури при работа на двигателя. Мисля че 70 - 80 градуса е ниска температура и е далеч от оптимален работен режим. По старите Субара /до 2008/ са предвидени за 90 - 95 градуса, по новите /след 2008/ 95 - 100 градуса. Съвета ми е да си сложиш термостат спрямо предписанията на завода производител.
|
|
|
|
| Чет Сеп 28, 2017 1:30 pm |
|
|
|