Отговори на тема стр <  1, 2
 Теч от шибидаха 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
maxon написа:
Здравейте ,забелязах че е текло ит някъде вода след обилните дъждове. Та се чудех от къде може да се е стекла. Колата е аутбек 2001 с два шибедаха. Ето и снимки от тавана на багажника. Има малко и от другата страна.Благодаря предварително

Колега от София ли си? Аз имах същия проблем с Легасито до миналия септември и го реших при майстор на шибидаци, който почисти цялата дренажна система и след това запечата плъзгащия се покрив.

Пет Юли 21, 2017 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Автомобил: Subaru Outback 2001 , H6 3.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей , не съм от София, но ми е близо и мога да дойда ..аз туко що пробвах люковете и водата си се изтичаше без проблем ... Запечата значи да не се отваря или го е оплътнил...иначе там отзад единственото което ми идва е да е от вратата на багажника , където видях две дупки като отвориш капака в двата края ... те бяха запушени с много боклуци...а водата там освен от стопа да идва .. знам ли

Пет Юли 21, 2017 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
maxon написа:
Здравей , не съм от София, но ми е близо и мога да дойда ..аз туко що пробвах люковете и водата си се изтичаше без проблем ... Запечата значи да не се отваря или го е оплътнил...иначе там отзад единственото което ми идва е да е от вратата на багажника , където видях две дупки като отвориш капака в двата края ... те бяха запушени с много боклуци...а водата там освен от стопа да идва .. знам ли

Отначало се пробвах сам, даже гледах в една морга 1 субару как е направена дренажната система и мислех, че ще се оправя, ама то с гледане само акоставаше.... Тоя като свали стъкления покрив тогава все пак видях, че системата не е толкова проста. тел. е 0898543145, София ул. Кортен бл. 36, това е в Банишора. Пламен или Павлин - не си спомням. Работи в 1 гаражче. И други колеги от форума са го ползвали. Ако тръгнеш сам да си го оправяш ще ти трябва още някой да ти казва като пускаш вода през маркуча на дренажа дали изтича или се излива в купето.Трябва да махнеш и шибидака и плъзгачия се покрив, за да имаш достъп до едни тройници откъдето започват маркуюите. специално аз му казах да запечата стъкления люк /тоя където се плъзга назад/, защото като се отвори и в купето не можем да си чуем приказката, особено при скорост над 50 км/ час.

Пет Юли 21, 2017 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Оправъй го, щото се задълбочава. При мен в началото капече само в багажника, и събираже вода в отделението където е крика, ама след 1 година започна да пропуска и при пасажерската предна седалка и в средата над огледалото и да капе върху скоростния лост ,та се уплаших за автоматика.

Пет Юли 21, 2017 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Автомобил: Subaru Outback 2001 , H6 3.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Абе дренажната си е супер....едва ли от там прониква вода...ще го видим от къде е

Съб Юли 22, 2017 12:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 452
Автомобил: Subaru Outback 2003г. H6 3.0
Рейтинг: 250
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Миналата седмица бях при човека от "Банишора".Оправи ми кората.на задния шибидах.Не можеше да се отваря и затваря,опираше някъде.За 15 мин. отстрани проблема,Момчето си разбира от работата.

Съб Юли 22, 2017 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 27
Автомобил: forester 2.0 XT 2003
Телефон: 0897370523
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Имах проблем с теч от шибидаха миналата зима, тъкмо бях купил колата и на другия ден се изсипа многото сняг,който ако не се почиства става на многото лед.... и като грейне слънце... аквариум.
Проверих всички дренажи, пропускаха нормално.Уплътнението на шибидаха обаче беше събрало доста мръсотия, отделно имам дефлектор, чиито крепежи минават през него. Почистих всичко и напръсках гумата със силиконов спрей, колкото да изкарам зимата...
Е, изкарах я, че и тази , просто редовно отварям и почиствам уплътнението, после спрейче.
Начина , по който шибидаха уплътнява е доста компрометиран , дори след измиване на колата там се натрупва мръсотия. В следствие уплътнението не издържа, нито на дъжд, нито на топенето на снега, особено ако и дренажите са замръзнали въпреки че отвеждат нормално при положителни температури.
Както и да е, споделям че простата “ профилактика” свърши работа, изпрах си тавана от петната останали от миналогодишното наводнение и край, заживели щастливо за винаги :beer:

Пон Яну 28, 2019 11:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
При мен течеше от плафона в купето.Трябва много добро почистване на уплътненията които събират по ръбовете луга ,а тя пречи на доброто затваряне.За маркучите при оттичане колегата спомена че е нужно да се отпушат за да може да се оттича попадналата вода.

На мен това ми помогна , редовно почиствам уплътненията и ги мажа против замръзване .

Вто Яну 29, 2019 9:00 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2