Отговори на тема
 Грешка missfire на 3 от цилиндрите 
Автор Съобщение

Постове: 10
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги ,

Колата е Субару Аутбек H6 3.0 2006 година. И наскоро и сложих газова уредба . Проблема е , че при работа на газ светва чека с круиза и дава грешка missfire на 3 от 6-те цилиндъра. След като изтрия грешката и мина на бензин няма никакви проблеми , но веднага щом мина на газ пак светва . Имате ли идея какво може да е ?

Моля за съдействие.

Пет Юли 28, 2017 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От газовата уредба. Сега обратно в сервиза, където са я монтирали, да си оправят нещата.

Пет Юли 28, 2017 9:33 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Така мисля да направя. Щом на бензин няма никакви грижи, няма какво друго да е .

Пет Юли 28, 2017 9:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:spam: Вземи и една бухалка, да не тръгнат да се педерастят, като им обясниш какво искаш пак от тях...! :-x

Пък има и темата за черните севизи.. ;) Да не забравиш, случайно!

Пет Юли 28, 2017 9:58 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Чудя се дали може да е от свещи, бобина или просто от настройка ?

Пет Юли 28, 2017 10:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 424
Автомобил: Audi A8
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бягай в сервиза обратно, мани тая работа със свещите и бобините. :facepalm:

Пет Юли 28, 2017 10:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1179
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 706
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
DJANO написа:
Бягай в сервиза обратно, мани тая работа със свещите и бобините. :facepalm:

Защо ?

Пет Юли 28, 2017 3:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 424
Автомобил: Audi A8
Рейтинг: 91
Отговори с цитат
Каква е логиката на бензин да е работила без проблеми, слагат газ и излизат проблеми с 3-те свещи и 3-те бобини? :-? Мен ми идва на акъла да са прецакали катализатора от едната страна и затова да прави тия misfires.

Пет Юли 28, 2017 3:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами хубаво е да прочетеш кое е по-лесно да се пали в мотора. Газта или бензина и ще ти стане ясно какво е натоварването над бобините на газ и на бензин. Тогава ще разбереш защо и те питах. Като цяло няма да дам мнение, защото няма достатъчно информация в темата, но аз лично бих сменил бобините и свещите на едната глава с бобиинте и свещите на другата и тогава да видим къде ще дойде проблема отново. Ако е на същата глава - газовото. Ама ако се промени на другата глава? :idea:

Пет Юли 28, 2017 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
На H6 бях мернал, че за смяна на свещи са взели 120 лв. Скъпа ще да е тази проба. Освен това едновременно на 3 цилиндъра да даде misfire, никак не ми се вярва да е от свещи и/или бобини - така наведнъж. Всъщност на една банка ли са тези 3 цилиндъра?

Пет Юли 28, 2017 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Вярвай.. може да е. Виждал съм на ауди 3 бобини да са слаби, а само една достатъчно силна. Е.. смени 3-те бобини и колата вече нямаше грижи на газ. И в крайна сметка аз казвам варианта да разбере какъв е проблема, а не колко ще струва, защото като отидеш при газаджийте знам какъв ще е отговора им.

Пет Юли 28, 2017 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
На финала ще излезе че е за свещи.
Както в другата тема дето му бяха казали чанса сменени преди 10 000км, а то се оказа че не са вадени никога.

Съб Юли 29, 2017 7:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не съм му следил другата тема, но ако не ги е сменял до момента лично, то е задължително да се сменят. Свещи, масла (и всякакви други флуиди), филтри, ремъци, ролки и куп други неща на "ново"закупен автомобил - задължително никакво доверие на предишния собственик и задължително смяна. Това винаги ми е било заложено в бюджета още на старта за всеки автомобил, който съм купил.

Съб Юли 29, 2017 10:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vmax написа:
На финала ще излезе че е за свещи.
Както в другата тема дето му бяха казали чанса сменени преди 10 000км, а то се оказа че не са вадени никога.

За това казах И свещите :P

Съб Юли 29, 2017 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз се съмнявам че проблема е жичкаджииски сътворен от газаджиите. :cool:

Съб Юли 29, 2017 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Жичкаджийски и го прави само на газ? :)

Съб Юли 29, 2017 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 78
Автомобил: Subaru Outback H6 08
Рейтинг: 78
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И като отиде при газаджиите ще му кажат свещи сменял ли си? Еми не, еми от тях е........ Сменяш ги и си ти:)
Или вариант 2 свещи сменял ли си да, а значи бубини.......
Или вариант 3 сменял съм и свещи и кабели еми катализатор бате, или нещо газта е гадна.
Айде да не пиша вариант 4 за мерене на компресия, както се случи при мен, че мотора отиде на двора:)
Ако имаш проблем със сегашните газаджии иди при Тони, бих казал от редките читави и интелигентни майстори.

Съб Авг 05, 2017 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Отговори с цитат
След същият проблем (мисфайър на 1, 3, 5) и тресене, газаджията ми каза - смяна ЕГР клапана и всички гумички по бензиновите клапани. Та като се почна - изми се клапна, смениха се всички гумички и уплътнения, смяна на свещи, смяна на предни ламбда сонди - само дотук, поне 400-500 лева.

Следващото му питане - тая кола на колко км. е? На 200к? Оооо, тя е за реглаж на клапани, смяна на ангренажна верига...

Е, писна ми и отидох при Тони, и нещата се оправиха само със смяна на гумичките на инжекторите и настройки...Преди това, колата беше стигнала до етап направо да се тресе като е на място и да свети като коледна елха...

Приех нещата, които съм описал, че съм сменял като консуматив, но явно можеше и да не го правя ударно.
 15

Сря Авг 09, 2017 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2005 H3 245 h.p.
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз имам абсолютно същия проблем.Монтьорът(Миро от Варна) каза,че е от клапаните.Много голяма е хлабината или нещо такова.Така че може и това да провериш.Ремонтът траел около две седмици,защото е свързан с демонтаж на детайли,транспорт до друг град,после обратно и т.н.За съжаление не сме правили ремонта още,защото майсторът е много зает.И не знам дали ще е само това.Иначе са абсолютно същите симптоми-тресене,когато е на малки обороти и таблото свети-чека,круиз-контролът и вдц.Поздрави

Сря Авг 09, 2017 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема