|
Страница 1 от 1
|
|
Първи проблем с Фори 2,5ХТ
| Автор |
Съобщение |
|
kronos
Напуснал форума
|
|
Здравейте колеги. За жалост след 4 безаварийни месеца, днес се появи първия ми проблем. След като за 3 дни навъртях 1000 км, в събота се прибрах до София без никакъв проблем. Днес тръгвайки за работа, запалих колата и след 20-на секунди светна check, ESP, а cruise започна да мига. Колата си върви, но още не съм проверил грешките. Ако някой има предварително идея ще съм много благодарен да сподели.
|
|
|
|
| Пон Юли 24, 2017 7:44 am |
|
|
|
dimitrov 1969
Регистриран на: Пон Май 23, 2016 5:27 pm Постове: 469 Местоположение: Сливен
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251     
|
|
Диагностиката ще покаже,няма как да се гадае.
|
|
|
|
| Пон Юли 24, 2017 8:40 am |
|
|
|
fixallot
Регистриран на: Пет Фев 06, 2015 8:08 pm Постове: 640 Местоположение: Бургас
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346       
|
kronos написа: Здравейте колеги. За жалост след 4 безаварийни месеца, днес се появи първия ми проблем. След като за 3 дни навъртях 1000 км, в събота се прибрах до София без никакъв проблем. Днес тръгвайки за работа, запалих колата и след 20-на секунди светна check, ESP, а cruise започна да мига. Колата си върви, но още не съм проверил грешките. Ако някой има предварително идея ще съм много благодарен да сподели. Общо взето кристаллната топка е в отпуска и е на морето  . Като светне чека е нормално да светнат и другите неща. Като го оправиш, ще угаснат. А причината за чек-а може да са над 200 мисля, така че.. запазвай час при диагностиката. Няма как иначеч тука да ти кажем къде е проблема  Успех.
_________________ A simple act of caring creates an endless ripple that comes back to you.
|
|
|
|
| Пон Юли 24, 2017 9:18 am |
|
|
|
delf
Регистриран на: Съб Яну 23, 2016 5:34 pm Постове: 116 Местоположение: Бургас
Автомобил: Forester 2.5xt 05
Рейтинг: 49 
|
kronos написа: Здравейте колеги. За жалост след 4 безаварийни месеца, днес се появи първия ми проблем. След като за 3 дни навъртях 1000 км, в събота се прибрах до София без никакъв проблем. Днес тръгвайки за работа, запалих колата и след 20-на секунди светна check, ESP, а cruise започна да мига. Колата си върви, но още не съм проверил грешките. Ако някой има предварително идея ще съм много благодарен да сподели. Цъкни диагностика както са писали колегите. Щом нямаш никакви други проблеми и колата си върви нормално, твърде е възможно да страдаш от вторичната система за въздух или както се казва там тая скапана екология! Ако е така - софтуерна забрана и си пич! 
|
|
|
|
| Пон Юли 24, 2017 1:15 pm |
|
|
|
kronos
Напуснал форума
|
С най-евтиния китайски OBD 2, изкара грешка Р 1410. Изчистих я и да видим кога пак ще се появи. За сега не усещам разликата във вървенето. Може би е екологията, която аз не знам изобщо за какво е ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Пон Юли 24, 2017 5:15 pm |
|
|
|
Vmax
|
kronos написа: С най-евтиния китайски OBD 2, изкара грешка Р 1410. Изчистих я и да видим кога пак ще се появи. За сега не усещам разликата във вървенето. Може би е екологията, която аз не знам изобщо за какво е ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Запази спокойствие и ползвай тръсачката, много са те стресирали тези лампи  . viewtopic.php?f=10&t=23308
|
|
|
|
| Пон Юли 24, 2017 5:47 pm |
|
|
|
delf
|
Ммммдааааа, както и предполагах, шибаната екология. http://www.subaru4you.co.uk/engine/secondaryair.shtmlТук са всички грешки които може да ти даде. Забраняваш софтуерно и после навън от колата с тапички на мотора. И си патрон. Щом е почнала веднъж да ти прави номера, само отлагаш неизбежното с триенето на грешките. Успех! 
|
|
|
|
| Пон Юли 24, 2017 6:01 pm |
|
|
|
fixallot
Регистриран на: Пет Фев 06, 2015 8:08 pm Постове: 640 Местоположение: Бургас
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346       
|
delf написа: Ммммдааааа, както и предполагах, шибаната екология.
И на мен по Коледа след като изтеглих парата от баницата, ми светна чек-а.(то било на даване късмета явно, не на печалба). След като я изчистих вече 7 месеца не се е обаждала. Така че свирка  Ако вземе да се появява по често вече, ще разгледаш опциите за забрана.
_________________ A simple act of caring creates an endless ripple that comes back to you.
|
|
|
|
| Пон Юли 24, 2017 9:37 pm |
|
|
|
delf
|
Възможно е. При мен се получаваше известно време, докато накрая явно единия клапан блокира и до там. ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Вто Юли 25, 2017 6:17 am |
|
|
|
kronos
Напуснал форума
|
Благодаря на всички за помощта Един познат IT специалист, се оказа, че иска да опита да реши проблема със софтуера и накрая успя.  На мен ми е тъмна Индия, но който разбира от компютри, се оправя навсякъде с тях  По-нататък ще премахна тази помпа не само софтуерно, но и реално.
|
|
|
|
| Вто Авг 01, 2017 5:52 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|