Отговори на тема
 Паранормален проблем с климатика на SF 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 14
Автомобил: Subaru Forester SF 2.0 125hp
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги моля за помощ. Subaru Forester SF 2.0 125hp. Климатика спира като по часовник при 70км./час. Без значение от обороти температура скорост наклон или каквото и да е. Свалям до 70 и чудо, тръгва. Изминах 1000 км така, и някак сме живи със семейството ми, но това не се търпи. В сервизите ми казват "купи си нормална кола" и цъкат. А вече дадох на 2 места по 80лв. за глупости. Има ли датчици, дехидрататори или нещо за което да се хвана.. Моля ви, идея си нямам от устройство на климатика. Знам само, че преди да я купя са снаждани някакви кабели под калника и си е бачкал.. Другото интересно е, че когато климатика е СПРЯН от копчето, и се включи перката за охлаждане (докато съм на място) и климатика тръгва САМ. Без да светва копчето.. За цялото това нещо съм сигурен защото си купих дигитален термометър и следя всичко от над месец понеже никой не се наема със Субару в нашия "град"..

Пет Юли 07, 2017 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 54
Автомобил: Forester sf ej20j
Телефон: 0896432628
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, на менми се струва е са ти овъртени кабелите,
Търси кадърен сервиз...

Пет Юли 07, 2017 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Автомобил: Subaro forester
Телефон: 0887683980
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги. Аз съм новия собственик на въпросното субаро. Заведох го на майстор и установи, че проблема идва от компютъра на колата. Бил е направен опит за побългаряване като се вземе ток от перката на охлаждането за да работи... Обаче перката нр работила след някаква си скорост (70 км/ч) и за това изключва и климатика. Имаше няколко еарианта пред нас.... Нов компютър, поправка на компютъра или ново побългаряване. Доверих се на майстора и той го направи. Просто ми каза да не паля на включен климатик щото щяло да товари повече акумулатора. Сега вече имам климатик и мад 70км/ч и карам един наистина добър форестър, очарован съм от работа която върши - тегли лодката и си я пускам без никакви грижи от места които до сега ми бяха невъзможни.

Вто Авг 08, 2017 6:43 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема