| Автор |
Съобщение |
|
ico_tech
|
|
Колега, провери си лостовата система в купето. В някои случаи вилката се деформира/износва и става трудно натискането. Другият момент е в хидроцилиндъра (помпата) - доколкото си спомням колегата Tony имаше подобен проблем, но не съм сигурен дали беше за съединител или спирачната. Ако е задрало бутало ще се натиска трудно, но може и на пътя да останеш. Пробвай в сервиз.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Вто Юли 18, 2017 1:22 pm |
|
|
|
koliong
Регистриран на: Пет Юни 02, 2017 7:18 am Постове: 46 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 2005
Рейтинг: 6
|
|
Здравейте, колеги ! Аз също имам проблем със съединителя ,но е от друго естество. Колата е Subaru Legacy 2.5 165 к.с. 2005 г . При потегляне придърпва , съединителя отделя почти горе ! Казаха ми ,че е за смяна ! Съединителите за този модел били два модела с обикновен маховик и с демпферен маховик . Как да разбера какъв е и можели демпферния да се замени с обикновен маховик ?
|
|
|
|
| Сря Юли 19, 2017 10:44 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Отиваш в магазина на mimo_13 и си даваш ВИН кода. Веднага ти казват какъв модел е и колко струва. Обикновен маховик - от морга.
|
|
|
|
| Сря Юли 19, 2017 10:54 pm |
|
|
|
koliong
|
|
А обикновен пасвали на мястото на демпферния маховик?
|
|
|
|
| Сря Юли 19, 2017 11:16 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Доста колеги сменят с обикновен така че трябва да пасва. Доколкото знам се сменят болтовете, на демпферния и без това излизат страшно трудно и често не стават за повторна употреба.
|
|
|
|
| Чет Юли 20, 2017 9:54 am |
|
|
|
BadMad
Регистриран на: Пет Окт 14, 2016 10:48 pm Постове: 133 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2.0-137hp
Телефон: 0887232884
Рейтинг: 48 
|
Пичове проблема с твърдия съединител се лекува лесно при мен беше същата работа направо ме заболяваше кракът от натискане. Докато един ден не почна да тресе при потегляне. Маховикът се прецака!!! Купих си втора ръка твърд маховик 50лв и бегом при Любо. Нови болтове защото тези на демферния не стават за твърдтя маховик нов обикновен съединител Валео комплект 300 и нещо лв; нов лагер и всичко се оспа педала стана мек като перушинка. Даже се стреснах от началото че нещо не е наред  та се върнах веднага да я видят. А те се сцепиха от смях и ми обясниха че така става и че несъм първия който се връща да пита що така стана Съединител с демферния маховик на Субару си е доста твърд и си е доста измурително карането в задръстванията из София ама с тоя направо се родих!!!
|
|
|
|
| Вто Авг 08, 2017 12:45 pm |
|
|
|
Warxcell
|
BadMad написа: Пичове проблема с твърдия съединител се лекува лесно при мен беше същата работа направо ме заболяваше кракът от натискане. Докато един ден не почна да тресе при потегляне. Маховикът се прецака!!! Купих си втора ръка твърд маховик 50лв и бегом при Любо. Нови болтове защото тези на демферния не стават за твърдтя маховик нов обикновен съединител Валео комплект 300 и нещо лв; нов лагер и всичко се оспа педала стана мек като перушинка. Даже се стреснах от началото че нещо не е наред  та се върнах веднага да я видят. А те се сцепиха от смях и ми обясниха че така става и че несъм първия който се връща да пита що така стана Съединител с демферния маховик на Субару си е доста твърд и си е доста измурително карането в задръстванията из София ама с тоя направо се родих!!! Значи да износвам моя по-бързо Като се износи моя и дойде време за смяна, ще пробвам и ще пиша тука.
|
|
|
|
| Вто Авг 08, 2017 4:56 pm |
|
|
|
k_k_k
|
|
Колега BabMad,след тази конверсия от демферен към твърд маховик,има ли(усеща ли се) някакви вибрации при каране на ниски или високи обороти, скоростите лесно ли се превключват? За Легаси 2.0,165к.с, ръчна скоростна кутия 2007г от какъв автомобил и от коя година става да се вземе твърд маховик?
|
|
|
|
| Вто Авг 08, 2017 6:59 pm |
|
|
|
koliong
|
Колега утре ще сменям моят съединител с твърд маховик+ целия комплект съединител марка EXEDY . Комплекта е за SUBARU Forester II (SG) 2.0 X 158 K.C. и пасва за моето Legacy ! Ще пиша как е след смяната 
|
|
|
|
| Вто Авг 08, 2017 8:23 pm |
|
|
|
BadMad
|
Здравейте по повод въпроса на колегата " k_k_k " вибрации няма скоростите се включват перфектно нямам никакви оплаквания. Единственото което мога да препоръчам ако ползваш маховик втора ръка е да се шлайфа преди да се монтира. А за маховика по добре виж модела на двигателя моят е EJ20 138кс той се ползва от форестър ; импреза и легаси за твоя не знам с точност но мисля че и той е EJ20 но двувалка форсиран за повече кончета моят е най слабия от тази модификация на Б13-ките . Ако не можеш да разбереш какъв е подходящ за твоя модел питай някой майстор аз се консултирах с Любо от люлин той ми каза до коя година са с твърд маховик. Ако е EJ20 си лесен от доста модели до 2000г стават даже мисля че от 2.2 легаси някоя година пак става. Но не давай повече от 100лв за него втора ръка даже 100 са много ама ако си на зор 
|
|
|
|
| Чет Авг 10, 2017 12:33 am |
|
|
|
k_k_k
|
|
Благодаря ти колега BadMad а на всички други колеги!Ще се контролирам с майстора на един по късен етап,но дотогава ще следя темата с интерес за още подробности от колегите които са извършели тази промяна!
|
|
|
|
| Чет Авг 10, 2017 4:27 pm |
|
|
|
koliong
|
Здравейте , от днес съм с чисто нов съединител и нов маховик  . Превключва перфектно ! Демпфера беше много зле имаше голям ход ,притискателя и лагера също бяха износени ! Сега педала почти не го усещам  ! Благодаря на майстор Цецо 
|
|
|
|
| Чет Авг 10, 2017 4:54 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
А как е работата на хил холдера?
|
|
|
|
| Чет Авг 10, 2017 6:15 pm |
|
|
|
koliong
|
На моето Legacy нямам 
|
|
|
|
| Чет Авг 10, 2017 7:20 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
това сигурно ли е? Питам, защото след ремонт при произволен майстор, който не е запознат със Субару в детайли, започва едно греене на предна главина и чуденки. Подчертавам, че не говоря за лош майстор, а за липса на информация.
|
|
|
|
| Чет Авг 10, 2017 8:27 pm |
|
|
|
koliong
|
Ами майстора при първоначалния оглед ми каза ,че няма  ! Не знам това дали е нормално ! И какво означава прегряване на предна главина ?
|
|
|
|
| Пет Авг 11, 2017 6:34 am |
|
|
|
ico_tech
|
|
При некоректна работа на хилхолдера - функцията му е да подава спирачно усилие на една главина отпред за да можеш да потеглиш при наклон > 3 градуса.
|
|
|
|
| Съб Авг 12, 2017 5:06 pm |
|
|
|
BadMad
|
|
Моето също няма хилхолдър зависи от партидата и от поръчката за наличноста на тази система главно казват че се монтира в оутбеците но и доста легасита съм виждал с такава система но някой нямат.
|
|
|
|
| Нед Авг 13, 2017 2:34 pm |
|
|
|