Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  >
 Dacia Duster нов - Forester не_чак_толкова_нов ? 
Автор Съобщение

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Сетих се за срещата на Белмекен . Много скоро в големия сняг ще могат да премерят сили. :good: Дано да не е мокър , че на Дъстера му трябва рохкав до 50см. но нека спора се реши на място. ROFL ROFL п.с. То и мен ме теглиха при голям сняг , но път нямаше и колата слезе 15метра извън пътя.

Вто Авг 15, 2017 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1075
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Цитат:
Още веднъж изказвам адмирации към труда ти да сравниш двата автомобила. Обаче се опитваш да сравниш най-лошия вариант на Форко с най-наточения Дъстър.
Все пак темата не е сравнение между нов Дъстър и стар Форестър, които да са само дизели или да са само при най-високо ниво оборудване на Дъстър или Форестър да е само ръчка.
Може сравнението да е между круши и ябълки, но и двата автомобила се купува с ПАРИ. Не разбирам защо да не може да се сравни усещането от 2,5 ХТ с това на Дъстър, след като говорим за едни и същи пари?
Както вече писах, аз си купувам кола за лична употреба и карам между 8-10 000 км, предимно в София. За това за мен вариант за нов SUV без ксенон и под 200 к.с. изобщо не ме устройва. Не, че съм състезател, но около мен е пълно с такива и за това искам да знам, че имам достатъчна мощ, за да изпреваря някой комплексар, който е решил, че няма да ме пусне.
Още повече, че ти гледаш единствено и само кой колко гори и кой е по-евтин за поддръжка. Това са изисквания за служебен автомобил.

Уважение и от моя страна към аналитичните ти коментари по-горе, но тук вече се отклоняваш от темата и се отдаваш изцяло на собствената си нужда от емоция и усещане, които задоволяваш с 2,5XT. Изписахме цели фермани и пак дъвчем едно и също. На въпроса ти ще отговоря с въпрос - кой ще е тоя несъществуващ идиот, който ще търси тръпка и усещане от един автомобил и ще изпада в дилемата нов Duster или няколко годишен Forester? Сравнявам възможно най-близките варианти. И не приемам, че Diesel Boxer е най-лошият вариант на Forester. Особено откъм усещане, атмосферната бензинка е много по-зле. Тук вече не говорим за детските му болести на вариантите от 2008-2009 г.
Относно парите - защо гледаш само парите на продобиване? Експлоатацията на 2,5 XT на годишна база е в пъти по-висока и на светлинни години. Който търси мощ да прави на смешници комплексари - защо за Бога ще се чуди и за вариант Duster? Естествено, че гледам най-евтиният вариант като разход и поддръжка на Forester, защото точно това е целевата група и на Duster, и потенциално двоумящите се.

Вто Авг 15, 2017 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

petko 69 написа:
Сетих се за срещата на Белмекен . Много скоро в големия сняг ще могат да премерят сили. :good: Дано да не е мокър , че на Дъстера му трябва рохкав до 50см. но нека спора се реши на място. ROFL ROFL п.с. То и мен ме теглиха при голям сняг , но път нямаше и колата слезе 15метра извън пътя.

Ще е адски тъпо да дойда на Белмекен с Duster-a, а не с Forester-a, та едва ли там е най-подходящото място. А и вече си изказах мнението по-горе относно подобен род "мерене ". И не, че се заяждам, ама Forester 1 да не би да е танк? Върви в метър пресен сняг или гази в половин метър кал и мокър сняг ли?

Вто Авг 15, 2017 11:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Изображение

До тук стигна колегата, но целта беше да си тества лебедката. Ланд круйзър не успя да подмине пътеката.

Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сря Авг 16, 2017 11:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Цитат:
До тук стигна колегата, но целта беше да си тества лебедката. Ланд круйзър не успя да подмине пътеката.

Колегата се изсмя, че Duster-a ровел само до 50 см. пресен сняг по нагорнище, и от коментарите му останах с впечатление, че Forester 1 рови в много повече. Това на снимките не е нито 50 см. сняг, нито е по нагорнище. Нито според мен Колегата има представа какво са 50 см. сняг, а по-скоро говори на мерене на око - "по рибарската". Аз съм математик по образование и лично аз уважавам точните неща. На Duster подът му(фабрично) е на около 35 см. от земята(мерил съм го с линийка), и не мисля че има кола под слънцето, която да може да гази в сняг по-дълбок от пода му + около 20-на см. толеранс, която разлика се примачква от предната броня и вече подът опира в по-плътен сняг, след което вече няма значение какви 4x4 и системи имаш.
Както и да е, не ми се влиза в излишни спорове, които са за съвсем друга тема. Мисля, че каквото имаше съществено да се казва по тази тема се каза, най-вече от всички, които караме и двата автомобила, а коментарите вече се обръщат в хапливо заяждане, затова аз смятам да спра до тук, поне докато не се появят по-нови версии за сравняване.
Желая на всички колеги да си караме със здраве и Subaru-тата, и Duster-ите, кой с каквато цел ги кара(работа, тръпка, емоция, "любовница" и т.н.), и да продължаваме да дърпаме засрамените Баварчета през зимата.
Айде със здраве.

Сря Авг 16, 2017 1:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
nikentce написа:
Колегата се изсмя, че Duster-a ровел само до 50 см. пресен сняг по нагорнище, и от коментарите му останах с впечатление, че Forester 1 рови в много повече. Това на снимките не е нито 50 см. сняг, нито е по нагорнище. Нито според мен Колегата има представа какво са 50 см. сняг, а по-скоро говори на мерене на око - "по рибарската".

Ами това на снимките не е и Forester 1 :D
Иначе ето клипове на Форестъри в дълбок сняг:
https://www.youtube.com/watch?v=lwnUbnNGAVE
https://www.youtube.com/watch?v=1ZkV8lgI0YM
Наистина няма смисъл повече да спорим за неща, които очевидно опират за теб само до икономия, а за другите за цялостно усещане.
Те за това цените като нови на Дъстър и Фори са 1:2.
Лично аз ако имах пари за ново Фори, бих си взел 3-4 годишен Caynne 3,6 например. Може да е хлапашко, но животът е един и е хубаво да се опитва нещо изискано и скъпо, разбира се ако човек може да си го позволи. Не съм на 20, а на 2х20, но нали за това са парите - да доставят удоволствие?! Ако за теб удоволствието е да караш Дачия с ниски разходи и слаб мотор - ок, приемам го :beer:

Сря Авг 16, 2017 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен

Сря Авг 16, 2017 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Брех а ако ще тествате ли има ли опция да са с еднакви гуми?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Чет Авг 17, 2017 7:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 158
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
nikentce написа:
.... Мисля, че каквото имаше съществено да се казва по тази тема се каза, най-вече от всички, които караме и двата автомобила, а коментарите вече се обръщат в хапливо заяждане, затова аз смятам да спра до тук, поне докато не се появят по-нови версии за сравняване.
Желая на всички колеги да си караме със здраве и Subaru-тата, и Duster-ите, кой с каквато цел ги кара(работа, тръпка, емоция, "любовница" и т.н.), и да продължаваме да дърпаме засрамените Баварчета през зимата.
Айде със здраве.

Е добре де, какво очаквахте вие двамата с другия колега?
Да убедите цял форум на субару, че цената и височината на пода е най-важното в една кола?
И като не се получава, "ами спирам да пиша"!
Или може би очаквахте да наведем глава и да кажем - прави сте караме стари и скъпи коли, отивам за дачия, закривай форума?

Все пак повечето колеги тук са направили своя информиран избор преди покупката и субару е добрия (не казвам перфектния) баланс между здрава, сигурна кола, с добро поведение на/извън пътя.

Да колите ни си имат доста трески за дялане и си го казваме, за справка - теми бол.

Колега jiovanni, запитах се "защо?", като децата, не писах пет дни в темата, за да чуя и други мнения, ами пак не виждам причина да си фен на дачия освен нейно величество цената! Карал съм доста километри логан, докър дизел, докър бензин (най-смотан от всички), на дъстър са ме возили, карал съм и лъскавото братовчед-че меган. Все тая е, поне за мен - пласмасови каручки. Виж счетоводителя ни беше доволен - ново и евтинко.
А за сервизите на Рено/Нисан/Дачия, моля моля, следя и един автофорум от триото, ами доста недоволни има от подръжката.

Всеки си има мнение, нали? Тук просто го споделяме, кой по-кротко, кой по-разпалено - форум :pardon: .

И действително да видиш дъстър по поляни и язовири ще е рядкост, не щото са нови, а защото са 99,5% служебни и през уикенда спинкат кротичко на паркинга пред офиса.

Желая весел предстоящ уикенд и готино лято на всички :beer:

https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/

Чет Авг 17, 2017 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Цитат:
....Ако за теб удоволствието е да караш Дачия с ниски разходи и слаб мотор - ок, приемам го :beer:

Не kronos, за кеф - не ме кефи, затова съм си купил за лична Forester, за нуждите, които имам. Duster-ът ми е служебен и е единственото нещо до 30 000 лв. НОВО, което стига до дома ми през зимата. Сантименти към него нямам, но не е боклук и паркетник. Ако ми вдигнат лимита във фирмата някой ден, бих пробвал например Шкода Кодиак.
A съм избрал Diesel Boxer, не защото съм фен на икономийката и дизела, а защото това е, което мога да си позволя да поддържам качествено към момента като цялостен тотал разход. Не мога да оставя семейството си в лишение, защото би ме кефило повече да карам 2,5XT.
От твоите, и на няколко други колеги, коментари разбирам, че или не сте чели предните ми коментари от началото(стр. 7), или не сте ги разбрали, или продължавате да не разбирате, че тази тема не е за кеф, усещане, маниащина и т.н.
:beer: и от мен

Чет Авг 17, 2017 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 21
Рейтинг: 138
Колега katlak,
Изкушавам се да попитам, по кой точно път на прозрението стигна до тези твои толкова емоционално презентирани изводи... :D
Но.... няма да питам :)

Просто ще се опитам да представя в съвсем груби щрихи, моите съждения...

Не се опитвам да убедя никого, че дадена марка и модел са по-добри, опитвам се да убедя определени хора, че животът не е футболен мач, в него няма само "наши" или само лоши... а че в него преобладават нюансите....
Именно нюансите са тези, които помагат на хората да открият една, две или повече добри или лоши страни на нещо и да ги сравнят с едната, двете или повечето добри или лоши страни на друго нещо...
Отхвърлянето или одобрението по презумпция (само защото харесваме или не харесваме дадена марка) е най-лесният и същевременно най-слабо резултатният подход...

Та.... пак казвам... не се опитвам да убедя никого да купи Дъстър... опазил ме Господ...
Аз самият убедих себе си, да си купя Форестър след покупката на Дъстър...

Единственото, което казвам е, че не е нужно да отхвърляме толкова категорично и дори да обиждаме Дъстъра (приемайки себе си за последна инстанция), без да сме особено запознати с неговия експлоатационен потенциал...

Весело лято и на теб!

Чет Авг 17, 2017 11:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

jiovanni не се хаби повече човече, изкараха ни насила Dacia маниаци и това си е. Като личен избор едва ли някога бих избрал нещо друго освен Subaru, ама не мога и не мога да го разбера тоя луд фанатизъм до заслепяване.
Поздравления за хубавото заключение.

Чет Авг 17, 2017 12:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
nikentce написа:
jiovanni не се хаби повече човече, изкараха ни насила Dacia маниаци и това си е. Като личен избор едва ли някога бих избрал нещо друго освен Subaru, ама не мога и не мога да го разбера тоя луд фанатизъм до заслепяване.
Поздравления за хубавото заключение.

Може да ме обвиниш във всичко друго, но не и фанатизъм!
Колко пъти написах, че бих си взел Рейндж или Кайен вместо ново Субару?
Същата работа е ако имам пари за нов Дъстър - ще предпочета Форко.
А това за разоряването ако си с 2,5 ХТ, направо не знам как да го коментирам? Извинявай, но това са несериозни неща. Казвам ти го като собственик на 12 годишно 2,5 ХТ с 230 к.с, купено тази година за 10 бона. Ако 50-100 лева в месеца повече за гориво са разоряващи за теб, не разбирам какво обсъждаме коли за 30-35000 лева???

Чет Авг 17, 2017 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Цитат:
А това за разоряването ако си с 2,5 ХТ, направо не знам как да го коментирам? Извинявай, но това са несериозни неща. Казвам ти го като собственик на 12 годишно 2,5 ХТ с 230 к.с, купено тази година за 10 бона. Ако 50-100 лева в месеца повече за гориво са разоряващи за теб, не разбирам какво обсъждаме коли за 30-35000 лева???

1) За "фанатизма до заслепеност" не беше към теб, а към други изказвания.
2) Аз също като теб бих си купил стар Forester, ако имам парите за нов Duster. За пореден път ме убеждаваш, че не ми четеш внимателно коментарите, щом ми пишеш такова нещо.
3) Не мисля, че имаме някакви други различия с теб като мнения освен, че в тази тема е излишно да се засягат удоволствието и емоцията, която всички ние получаваме от Subaru. Който слага въобще Duster в дилемата си за автомобил - не е тръгнал да се интересува от тръпки от автомобила си. Вече писах, че уважавам коментарите ти за всичко останало.
4) Всеки си има своята сметка у дома според нуждите. Моята е следната: около 20 000 км. на година, което е около 1600 км. на месец, което при около 7 литра разлика в разхода между дизела и 2,5XT e 15 лв./100 км.; т.е. около 240-250 лв. на месец разлика, и то само ако на XT-то му "галя" газта, + 300 лв. разлика в данъка на година, + по-скъпа гражданска.
Да, не ме е срам да го кажа - 300 лв. разлика на месец, само заради по-голямата тръпка, са ми разоряващи към момента, при наличието, че банката ми прибира по 800 лв. на месец за жилищен кредит. Никога не съм обмислял да купувам кола за 30 - 35 000 лв. Купил съм си кола за 13 000 лв., защото толкова са ми възможностите, а Duster-а за 34 000 лв. ми го е купила фирмата.
Дай Боже като тръгна да сменям текущия Форко след може би 4-5 г., да мога да си позволя XT. С удоволствие ще го предпочета.

Чет Авг 17, 2017 1:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

nikentce написа:
Цитат:

1) За "фанатизма до заслепеност" не беше към теб, а към други изказвания.
2) Аз също като теб бих си купил стар Forester, ако имам парите за нов Duster. За пореден път ме убеждаваш, че не ми четеш внимателно коментарите, щом ми пишеш такова нещо.
3) Не мисля, че имаме някакви други различия с теб като мнения освен, че в тази тема е излишно да се засягат удоволствието и емоцията, която всички ние получаваме от Subaru. Който слага въобще Duster в дилемата си за автомобил - не е тръгнал да се интересува от тръпки от автомобила си. Вече писах, че уважавам коментарите ти за всичко останало.
4) Всеки си има своята сметка у дома според нуждите. Моята е следната: около 20 000 км. на година, което е около 1600 км. на месец, което при около 7 литра разлика в разхода между дизела и 2,5XT e 15 лв./100 км.; т.е. около 240-250 лв. на месец разлика, и то само ако на XT-то му "галя" газта, + 300 лв. разлика в данъка на година, + по-скъпа гражданска.
Да, не ме е срам да го кажа - 300 лв. разлика на месец, само заради по-голямата тръпка, са ми разоряващи към момента, при наличието, че банката ми прибира по 800 лв. на месец за жилищен кредит. Никога не съм обмислял да купувам кола за 30 - 35 000 лв. Купил съм си кола за 13 000 лв., защото толкова са ми възможностите, а Duster-а за 34 000 лв. ми го е купила фирмата.
Дай Боже като тръгна да сменям текущия Форко след може би 4-5 г., да мога да си позволя XT. С удоволствие ще го предпочета.

Няма място за сърдене тук. Просто водим дискусия.
Не съм искал да те засегна, но и сметките ти не са правилни. Вярно, че въртиш много километри, но едва ли са само градско. Разликата на дизела и бензина в смесения разход е 4 литра.
Да не говорим, че бензина на "Марешки" е доста под 2 лева и се оказа читав, но това е друга тема. Та ако минаваш 1600 км на месец, половината от които да са ти градско, сметката излиза 115 лева повече на месец.
Пък това за данъка, пак са някакви измисли-премислици. Ето ти примерен данъчен калкулатор за София: http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
За 230 к.с. излиза 390 лева, а за твоя 150 к.с. излиза 255 лева. Не знам как точно видя, че разликата е 300 лева в данъка, като излиза, че е 140 лева?
Аз плащам още по-малко, защото съм в община Божурище и данъка ми е дори под 300 лева.
А и гражданската ми е 190 лева. Предполагам твоята е същата и пак някой те е излъгал, че на ХТ е по-скъпа.
Така, че всичко от теб написано за ХТ, е някакво самонавиване. Спокойно, дяволът не е толкова черен :beer:

Чет Авг 17, 2017 3:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Темата отдавна е изчерпана и затова си позволявам още малко off topic

Всеки субару фен тук:
Изображение

Чет Авг 17, 2017 3:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
И тъй като аз бях човека, който започна тази тема (избора ми е виден назад из темата), бих искал и аз да я затворя...

Ако трябваше да избирам пак, бих избрал Дачия-та... заради бонус куфарите Delsey ... ROFL ROFL

Peace, братя :beer:

Чет Авг 17, 2017 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Цитат:
Няма място за сърдене тук. Просто водим дискусия.
Не съм искал да те засегна, но и сметките ти не са правилни. Вярно, че въртиш много километри, но едва ли са само градско. Разликата на дизела и бензина в смесения разход е 4 литра.
Да не говорим, че бензина на "Марешки" е доста под 2 лева и се оказа читав, но това е друга тема. Та ако минаваш 1600 км на месец, половината от които да са ти градско, сметката излиза 115 лева повече на месец.
Пък това за данъка, пак са някакви измисли-премислици. Ето ти примерен данъчен калкулатор за София: http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
За 230 к.с. излиза 390 лева, а за твоя 150 к.с. излиза 255 лева. Не знам как точно видя, че разликата е 300 лева в данъка, като излиза, че е 140 лева?
Аз плащам още по-малко, защото съм в община Божурище и данъка ми е дори под 300 лева.
А и гражданската ми е 190 лева. Предполагам твоята е същата и пак някой те е излъгал, че на ХТ е по-скъпа.
Така, че всичко от теб написано за ХТ, е някакво самонавиване. Спокойно, дяволът не е толкова черен :beer:

Ако ти се сърдех, нямаше да ти хваля коментарите :)
Много се отклоняваме от темата, но явно така тръгна дискусията. Ако модераторът прецени - да ни мести другаде.
За калкулатора, ако е достоверен - съгласен съм. Признавам, че не съм се информирал прецизно в данъчното, а само ориентировъчно от познати, които имат возила с подобни мощности. За гражданската да знаеш ще ти искам координати на брокера - на мен ми взеха 200 лв. Казаха ми, когато питах предварително, че колкото е по-мощен автомобила - премията е по-висока, защото предполага по-висок риск от ПТП.
И пак основната разлика остава горивото. Дизелът ми е 6,7-6,8 среден разход. Не можеш да ме убедиш, че 2,5XT ти дава 11/100 среден разход. Това означава, че ще опровергаеш повечето колеги тук във форума, коментирали тази тема. Никой не коментира под 13-15 литра.
Не мога да разчитам на Марешки, защото не съм от Люлин и за да ходя до него трябва да пресичам цяла София и да вися да чакам на опашки. Къде ще му излезе икономията?
Ок, заради данъка, не е 300, ами 280 лв. месечно, все тая - пак ми е много. А и има още една причина, която не споменах - колата я кара и жена ми, която е още младши шофьор, и някак си още ми е притеснено да я качвам на 230 к.с. Все пак знаеш от личен опит - 2,5XT-то си е доста рязко. А за 12 500 лв. щях да купя 2,5XT 2006-та година. Прецених, че текущата, която е регистрирана 12.2010 и подкарана от 01.2011 e по-добрият избор за семейството ни като цяло(това разбира се е субективно за всеки).

Чет Авг 17, 2017 4:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Liv написа:
И тъй като аз бях човека, който започна тази тема (избора ми е виден назад из темата), бих искал и аз да я затворя...

Ако трябваше да избирам пак, бих избрал Дачия-та... заради бонус куфарите Delsey ... ROFL ROFL

Peace, братя :beer:

Извинявай, отнех ти без да искам затварянето на темата с предния ми коментар към колегата kronos :).
Другото няма да коментирам. В крайна сметка си направил това, което и аз бих направил :)

Чет Авг 17, 2017 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
https://fakti.bg/avto/3552-pazaryt-v-by ... 4-15-dci36 Това е предложението за нов Дъстър. :) https://www.auto-data.net/bg/?f=showSub ... li_id=1848 Вече имате данни за сравнение , другото е пристрастие. :beer:

Чет Авг 17, 2017 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  >